Éremért ment a válogatott

doszerk - 2019. július 25. 14:01

Talpra állna a spanyolok elleni pofonból, s érmet szerezne a magyar női vízilabda válogatott a dél-koreai világbajnokságon.

Mint az ismert, a magyar női vízilabda válogatott hatgólos, 16-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni világbajnoki elődöntőben, így nem jutott be a sorozat fináléjába. Nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya, Bíró Attila szerint a fontos pillanatokban a spanyolok rutinja nagyon sokat ért, ám mint azt a szakember a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján kifejtette, bízik abban, hogy az ausztrálok elleni pénteki bronzmeccsre összeszedik magukat.

"Megpróbáltunk mindent, de ez ilyen nap volt, amit máskor belövünk, azt most nem. Tény, se a kapusainknak, se a csatárainknak nem jött össze semmi. Azt kell, mondjam, a mérkőzés fontos pillanataiban sokkal butábbak voltunk, mint a spanyolok, megmutatkozott a rutinjuk. Van öt-hat olyan játékosuk, akik nálunk nincsen, akikről nehéz bezónázva, plusz a két center - elég komplex a játékuk. Olykor sikerült, de végig nem tudtuk megoldani se a zóna-, se a szoros védekezést. Az elején Edina kapott egy-két peches gólt, amely aztán az ő teljesítményét is elvitte. A spanyolok szervezettebben védekeztek és precízebbek voltak elöl. Éremért jöttünk, szeretnénk is elvinni, meglátjuk, másfél nap alatt hogyan tudunk talpra állni a pofonból, az szép zárása lenne a vébének. Most nagyot kell pihenni.

Képek: mvlsz.hu

Meglátjuk, ki mennyit tud aludni, én biztos nem sokat fogok. Azokat az elemi hibákat kell csökkenteni, amelyeket most gyakorlatilag mindenki elkövetett. Sajnos az egész meccsen rutintalanok voltunk, mindezt helyre kell rakni az elkövetkező másfél napban. Nem a taktikával, nem a felkészítéssel volt gond, egy-két lövés, egy-két blokk hiányzott az elején. Más kérdés, hogy talán akkor is kikapunk, de azért szorosabb lett volna. Mindenképpen szorosabb meccsre számítottam. Jobb a spanyol csapat, ám nem ennyivel. Bízom benne, hogy a sérültjeink rendbe jönnek, és az utolsó meccsre oda tudunk állni." – fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány.

Spanyolország-Magyarország 16-10 (5-3, 5-5, 4-1, 2-1)

Spanyolország: Ester – A. Espar 2, Tarrago 4, Ortíz 2, Leiton 2, Pena 1, C. Espar. Csere: Garcia 1, Forca 4, Crespi, González, Bach. Szövetségi kapitány: Miguel Oca

Magyarország: Gangl – Csabai, Szilágyi, Illés, Gyöngyössy 1, Vályi V., Keszthelyi 2. Csere: Magyari (kapus), Rybanska, Gurisatti 2, Leimeter 4, Horváth B., Parkes 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.