Katona Lili a maraton királynője!

Szárszó Lajos - 2019. július 27. 16:47

Remekül versenyzett, s a közel 23 kilométeres táv végére is maradt ereje Katona Lilinek, a franciaországi Európa-bajnokságon, ahol megérdemelten szerezte meg az U23-as korosztály kajak egyes versenyszámának aranyérmét.

A franciaországi Decize csütörtöktől ad otthont maratni távokon versenyző kajak-kenusoknak, ahol a magyar válogatott tagjaként a pénteki napon aranyérmet szerzett a Dunaferr SE versenyzője, az U23-as mezőnyben rajthoz állt Katona Lili. Az egy éve Dunaújvárosba érkezett hölgy edzői Molnár Gergely és Vajda Attila. Az aranyérmet soha nem kell megmagyarázni, így mi sem ezt tesszük, hanem Molnár Gergely edzőtől megpróbáltuk megtudni, hogy a legfényesebben csillogó érmet szerző kajakosuk hogyan jutott el erre a csúcsra.

Kép forrása: MKKSZ

- Lilinek ez a hetedik magas szintű nemzetközi versenye volt, melyek közül a tavalyi U23-as világbajnokságon a második helyen végzett. Maratonista és rövid távú versenyző is egyben. Nagyon lelkes, lelkiismeretes versenyző, aki az edzéseken is mindig mindent végrehajt. Nagyon jó a munkabírása. Az Európa-bajnokság előtt Máté Krisztiánnal Tolnán vett részt egy egyhetes felkészülésen, de a maratoni táv már a vérében van. A verseny előtt arra gondolhattunk, hogy tudása alapján a dobogó bármelyik fokára képes eljutni, ettől függetlenül azonban ezt ki nem mondhattuk, hiszen minden esetben óvatosan kell fogalmaznunk. Ezt azonban nem csak a mentális megterhelés miatt nem tehetjük meg, hanem azért sem, mert a maratonon bármi megtörténhet. Volt már olyan, hogy valakit beleborítottak a vízbe, aki így kénytelen volt feladni a versenyt. Most Lili esetében erről nem lehetett szó, hiszen a verseny közepén egy versenytársával meglépett a mezőnytől, majd az erejét a végére tartogatta, és a hajrában tudott győzni. Nagyon büszkék vagyunk eredményére, hiszen Európa-bajnoknak lenni igen nagy szó!

Mint azt Molnár Gergely elmondta néhány hét múlva hazai vízen vesz részt Lili a világbajnoki válogatón, melyhez ezúton is sok sikert kívánunk.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.