Vb-elődöntőben a válogatott

2019. július 22. (hétfő) 12:36 - spigott

Végletekig kiélezett csatában aratott 7-6-os győzelmet a magyar női vízilabda válogatott az olaszok elleni világbajnoki negyeddöntőben.

Az olimpiai ezüstérmes Olaszország ellen ugrott medencébe ma délelőtt fél tizenkettőtől a magyar női vízilabda válogatott a dél-koreai világbajnokság negyeddöntőjében. A három dunaújvárosi játékossal, Horváth Brigittával, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló magyar csapatra nagyon nehéz feladat várt a remek erőkből álló ellenféllel szemben, de a mieink elszántan és bizakodva vágtak neki az összecsapásnak.

Bíró Attila tanítványai nem is kezdték rosszul a találkozót, hiszen Illés találatával már a harmadik percben megszerezték a vezetést, majd három kivédekezett olasz támadás után Leimeter is megvillant előnyben, s máris 2-0-s magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Nem sokáig, mert Avegno a 6. percben szépített, ám erre Keszthelyi válaszolt azonnal, majd hiába szerezték meg második góljukat is az olaszok, a negyed hajrájában Gurisatti is betalált közelről, így az első szünetre 4-2-es vezetéssel vonulhatott válogatottunk. A második etap elején ismét feljött egyre az ellenfél, mely többször is támadhatott az egyenlítésért, ám Gangl kapus és a védelem megoldotta feladatát, majd szűk két perccel a negyed vége előtt Szilágyi lőtt a jobb alsóba, visszaállítva ezzel a mieink korábbi előnyét. A hajrában azonban újra szerencsés gólt szereztek az olaszok, s mivel az utolsó magyar támadás kimaradt, így a félidei pihenőhöz érve 5-4-re vezettek a mieink.

Kép: MTI (Kovács Tamás felvétele)

A térfélcsere után sajnos három perc sem kellett ahhoz, hogy az ellenfél kiegyenlítsen, ám ráadásul a magyar játékosok ekkor meglehetősen pontatlanul játszottak támadásban, így nem sikerült igen komolyan veszélyeztetni az olasz kaput. Egészen a 21. percig, mikor Szilágyi harcolt ki ötméterest, s a büntetőt Gurisatti magabiztosan gólra is váltotta. A játékrészből hátralévő időben már csak helyzetekig jutottak a felek, viszont a negyedik etap elején Queirolo csapta be Gangl kapust, így újra kezdődhetett minden elölről (6-6). Négy perccel a rendes játékidő vége előtt azonban Leimeter révén végre kihasznált egy előnyt válogatottunk, így újra megszerezte a vezetést, s bár lett volna lehetőség tovább is növelnie előnyét, nem sikerült eldönteni a meccset, így az utolsó pillanatokig teljesen nyílt maradt a csata. Az olaszok tizenhárom másodperccel a vége előtt időt kértek, ám utolsó lövésük mellé ment, így a magyar válogatott végül 7-6-os győzelmet aratva jutott be a legjobb négy közé, ahol a spanyolokkal játszhat a döntőbe jutásért.

Magyarország – Olaszország 7-6 (4-2, 1-2, 1-1, 1-1)

Gólszerzők: Leimeter 2, Gurisatti 2, Keszthelyi 1, Illés 1, Szilágyi 1.

A magyar női vízilabda válogatott vb-kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A rovat további hírei: Sport

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.