Eb-győztes ifjúságiak!

2019. augusztus 11. (vasárnap) 16:02 - spigott

Végig vezetve aratott 28-24-es győzelmet a svédek elleni Európa-bajnoki fináléban a magyar ifjúsági női kézilabda válogatott.

A szlovéniai Európa-bajnokság fináléjában lépett pályára ma délután fél háromtól a két dunaújvárosi játékossal, Németh Katával és Koronczai Petrával felálló magyar U17-es leány kézilabda válogatott. Ifjúsági csapatunk ellenfele az a svéd csapat volt, melyet a középdöntőben már sikerült egyszer felülmúlni, s a mieink természetesen arra készültek, hogy ezúttal is legyőzik ellenfelüket.

A kezdésre nem is lehetett panasz, mert válogatottunk hamar megszerezte a vezetést, s Kürthi, Vámos és Kajdon találataival már a 11. percre három góllal meglépett vetélytársától (5-2). A svédek persze nem adták fel a küzdelmet, s bár továbbra is csak futottak a mieink után, a félidő derekához érve szépen lassan minimálisra csökkentették hátrányukat (7-6). Ifjabb Kiss Szilárd tanítványai szerencsére még időben kapcsoltak, ismét összekapták védekezésüket, míg támadásban Koronczai és Horváth is beszállt a gólgyártásba, így pillanatok alatt visszaállították a két gárda közti korábbi különbséget (9-6). Együttesünk a félidő hajrájában is pontosabban, jobban játszott ellenfelénél, s bár Koronczai harmadik találata után már öt góllal is vezetett, a félidei szünetre magabiztos, 13-9-es előnnyel vonulhatott.

A térfélcsere után viszont nem kezdtek túl jól a mieink, két eladott labda és egy kihagyott hetes miatt is szomorkodhattak, s ezt kihasználva szűk öt perc alatt megfelezték hátrányukat a svédek (14-12). Válogatottunk azonban gyorsan rendezte sorait, s az ellenfél támadásban elkövetett hibáit könyörtelenül megbüntette, s bő egy perc alatt lőtt három találattal ismét meglógott ellenfelétől sőt, a 40. percben már hat góllal állt közelebb a remélt sikerhez (18-12). Innentől úgy tűnt, hogy a mieink már maximálisan kézben tartják a mérkőzést, ugyanis a 46. percben már hét találattal álltak jobban ellenfelüknél, ám egy nagyon rosszul sikerült emberelőnyből három gólt is kapott zsinórban együttesünk, így a 47. percre ismét szorosabb lett a meccs (21-17).

Koronczai Petra hét gólt lőtt az Eb-döntőben! (Kép: EHF)

Ifjabb Kiss szilárd azonnal időt is kért, de támadásban nagyon megakadtak ekkor a mieink, s mivel ezt újabb két találattal bosszulták meg a svédek, az 52. percre ismét teljesen nyílt lett a meccs (21-19). Jött is az újabb magyar időkérés, s szerencsére sikerült rendezni a sorokat, mert Farkas és Koronczai találatai után ismét sikerült meglépni néggyel a svédektől (23-19). Továbbra sem nyugodhattunk azonban meg, mert Mumbongo és Stojilkovic újra felhozta kettőre az ellenfelet, de Farkas és Koronczai szép góljai után mégis nyugodtabban figyelhettük a végjátékot (26-22). Főleg úgy, hogy Koronczai meglőtte hetedik gólját is, s bár a meccs utolsó találatát a svédek szerezték, a mieink végül magabiztosan, 28-24-re nyertek, s ezzel megszerezték az Európa-bajnoki címet!

Magyarország – Svédország 28-24 (13-9)
A magyar válogatott gólszerzői: Koronczai 7, Farkas 5, Vámos 3, Kürthi 3, Kukely 3, Kajdon 2, Faragó 2, Mérai 1, Horváth 1, Woth 1.

A magyar női ifjúsági válogatott Eb-kerete:

Kapusok: NÉMETH Kata (Dunaújvárosi KKA), BUKOVSZKY Anna (GVM Europe-Vác), ZSIGMOND Panna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélső: RITTLINGER Lotti (Mohácsi TE)
Jobbátlövők: KÜRTHI Laura (Győri Audi ETO), HORVÁTH Nikolett (NEKA)
Irányítók: KAJDON Blanka (NEKA), WOTH Viktória (NEKA), FARKAS Johanna (Győri Audi ETO), KUKELY Anna (Békéscsabai ENKSE)
Beállók: FARAGÓ Luca (NEKA), BÁNHIDI Barbara (NEKA)
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (NEKA), KORONCZAI Petra (Dunaújvárosi KKA)
Balszélsők: VÁMOS Mira (NEKA), MÉRAI Maja (NEKA)

A rovat további hírei: Sport

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.

Bravúros hazai siker

Bravúros hazai siker

2019. december 09. (hétfő)

Parádés második harmaddal alapozta meg bravúros győzelmét a Komárom elleni bajnokin a DUE-RFT floorball csapata.

Kassai öröm Dunaújvárosban!

Kassai öröm Dunaújvárosban!

2019. december 08. (vasárnap)

Minden meccsét megnyerve hódította el a Santa Claus Kupa első helyét a Kassa U10-es jégkorong csapata.

Biztos siker idegenben

Biztos siker idegenben

2019. december 08. (vasárnap)

Szettveszteség nélkül aratott győzelmet a székesfehérvári bajnoki mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.