Eb-győztes ifjúságiak!

2019. augusztus 11. (vasárnap) 16:02 - spigott

Végig vezetve aratott 28-24-es győzelmet a svédek elleni Európa-bajnoki fináléban a magyar ifjúsági női kézilabda válogatott.

A szlovéniai Európa-bajnokság fináléjában lépett pályára ma délután fél háromtól a két dunaújvárosi játékossal, Németh Katával és Koronczai Petrával felálló magyar U17-es leány kézilabda válogatott. Ifjúsági csapatunk ellenfele az a svéd csapat volt, melyet a középdöntőben már sikerült egyszer felülmúlni, s a mieink természetesen arra készültek, hogy ezúttal is legyőzik ellenfelüket.

A kezdésre nem is lehetett panasz, mert válogatottunk hamar megszerezte a vezetést, s Kürthi, Vámos és Kajdon találataival már a 11. percre három góllal meglépett vetélytársától (5-2). A svédek persze nem adták fel a küzdelmet, s bár továbbra is csak futottak a mieink után, a félidő derekához érve szépen lassan minimálisra csökkentették hátrányukat (7-6). Ifjabb Kiss Szilárd tanítványai szerencsére még időben kapcsoltak, ismét összekapták védekezésüket, míg támadásban Koronczai és Horváth is beszállt a gólgyártásba, így pillanatok alatt visszaállították a két gárda közti korábbi különbséget (9-6). Együttesünk a félidő hajrájában is pontosabban, jobban játszott ellenfelénél, s bár Koronczai harmadik találata után már öt góllal is vezetett, a félidei szünetre magabiztos, 13-9-es előnnyel vonulhatott.

A térfélcsere után viszont nem kezdtek túl jól a mieink, két eladott labda és egy kihagyott hetes miatt is szomorkodhattak, s ezt kihasználva szűk öt perc alatt megfelezték hátrányukat a svédek (14-12). Válogatottunk azonban gyorsan rendezte sorait, s az ellenfél támadásban elkövetett hibáit könyörtelenül megbüntette, s bő egy perc alatt lőtt három találattal ismét meglógott ellenfelétől sőt, a 40. percben már hat góllal állt közelebb a remélt sikerhez (18-12). Innentől úgy tűnt, hogy a mieink már maximálisan kézben tartják a mérkőzést, ugyanis a 46. percben már hét találattal álltak jobban ellenfelüknél, ám egy nagyon rosszul sikerült emberelőnyből három gólt is kapott zsinórban együttesünk, így a 47. percre ismét szorosabb lett a meccs (21-17).

Koronczai Petra hét gólt lőtt az Eb-döntőben! (Kép: EHF)

Ifjabb Kiss szilárd azonnal időt is kért, de támadásban nagyon megakadtak ekkor a mieink, s mivel ezt újabb két találattal bosszulták meg a svédek, az 52. percre ismét teljesen nyílt lett a meccs (21-19). Jött is az újabb magyar időkérés, s szerencsére sikerült rendezni a sorokat, mert Farkas és Koronczai találatai után ismét sikerült meglépni néggyel a svédektől (23-19). Továbbra sem nyugodhattunk azonban meg, mert Mumbongo és Stojilkovic újra felhozta kettőre az ellenfelet, de Farkas és Koronczai szép góljai után mégis nyugodtabban figyelhettük a végjátékot (26-22). Főleg úgy, hogy Koronczai meglőtte hetedik gólját is, s bár a meccs utolsó találatát a svédek szerezték, a mieink végül magabiztosan, 28-24-re nyertek, s ezzel megszerezték az Európa-bajnoki címet!

Magyarország – Svédország 28-24 (13-9)
A magyar válogatott gólszerzői: Koronczai 7, Farkas 5, Vámos 3, Kürthi 3, Kukely 3, Kajdon 2, Faragó 2, Mérai 1, Horváth 1, Woth 1.

A magyar női ifjúsági válogatott Eb-kerete:

Kapusok: NÉMETH Kata (Dunaújvárosi KKA), BUKOVSZKY Anna (GVM Europe-Vác), ZSIGMOND Panna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélső: RITTLINGER Lotti (Mohácsi TE)
Jobbátlövők: KÜRTHI Laura (Győri Audi ETO), HORVÁTH Nikolett (NEKA)
Irányítók: KAJDON Blanka (NEKA), WOTH Viktória (NEKA), FARKAS Johanna (Győri Audi ETO), KUKELY Anna (Békéscsabai ENKSE)
Beállók: FARAGÓ Luca (NEKA), BÁNHIDI Barbara (NEKA)
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (NEKA), KORONCZAI Petra (Dunaújvárosi KKA)
Balszélsők: VÁMOS Mira (NEKA), MÉRAI Maja (NEKA)

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

2019. augusztus 23. (péntek)

Parádés versenyzéssel szerzett ezüstérmet a szegedi világbajnokságon Hajdu Jonatán és Fekete Ádám a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában. Kiss Balázsék viszont nem jutottak be a kenu kettesek 1000 méteres számának "A" döntőjébe.

A világ legjobb edzőitől tanulhatott

A világ legjobb edzőitől tanulhatott

2019. augusztus 23. (péntek)

A Dunaferr SE férfi röplabdacsapata szerződést kötött Mészáros Dömötörrel, aki éveken keresztül a világ legjobb bajnokságaiban játszott.

Hazai pályán kezd a Dunaferr

Hazai pályán kezd a Dunaferr

2019. augusztus 23. (péntek)

Az Aramis elleni mérkőzéssel kezdi meg a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Csak rövid ideig játszott jól, így egygólos vereséget szenvedett szombathelyi edzőmérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Túl az első erőpróbán

Túl az első erőpróbán

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A válogatottban lévő játékosait nélkülöző Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Deggendorf együttesét fogadta.

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Nagy sikert hozott a strandröplabdázók küzdelemsorozata a Szalki-szigeten megrendezett I. szent István Kupán.

Kiss Balázsék az elődöntőben

Kiss Balázsék az elődöntőben

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Ugyan az utolsó pillanatban változtatni kellett az egységen, Kiss Balázsék így is bejutottak a kenu kettesek 1000 méteres számának elődöntőjébe a szegedi világbajnokságon.