Ezúttal vereség

2019. augusztus 1. (csütörtök) 18:46 - doszerk

Nagyot küzdött, de végül kétgólos vereséget szenvedett az Érd elleni szekszárdi edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Az Érd elleni találkozóval folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. A Szekszárdon megrendezett összecsapás eleje jobbára a védekezésről szólt mindkét oldalon, így az első négy percben mindössze egy-egy gólt szereztek a felek. A folytatásra sajnos az érdiek tudtak pontosítani támadójátékukon, a mieink láthatóan nehezen tudták átjátszani a "vendégek" falát, így György Lászlónak már a 12. percben időt kellett kérnie (2-4). Nem sokkal később az érdiek is kikérték idejüket, s úgy is tűnt, hogy a félidő derekától el is húznak kézilabdázóinktól, ugyanis a tíz perccel a játékrész vége előtt már négy találattal vezettek (4-8). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám a hajrá a mieink számára sikerült jobban, így a szünetre sikerült minimálisra csökkenteni a hátrányt (9-10).

Kép: DO-archív

A térfélcserét követően hamar sikerült egalizálni, ám a vezetést még nem tudta megszerezni együttesünk, mely így is szorosan ott loholt ellenfele nyomában, s nem engedte meglógni az érdieket (11-12, 14-15). A félidő derekán ismét egyenlítettek a mieink, majd Sirián találatával a vezetést is átvették, ám sokáig nem örülhettek az előnynek, mert jött egy kiállítás, Szabó Edina időkérése, majd egy 3-0-s érdi roham, s máris az ellenfél állt közelebb a sikerhez (17-19). Hiába volt szoros az állás, György László lehetőséget adott a fiataloknak is, Braun, Mihály és Jovovity is pályára lépett, s utóbbi két góljának köszönhetően sikerült újra feljönni egy találatra (20-21). A véghajrát azonban most jobban bírták az érdiek, s az utolsó nyolc percet 4-2-re megnyerve arattak 25-23-as sikert kézilabdázóink ellen.

DKKA – ÉRD 23-25 (9-10)
Gólszerzőink: Kazai 5, Szalai 5, Grosch 3, Jovovity 2, Cavlovic 2, Molnár 2, Szekerczés 2, Sirián 1, Triscsuk 1.

A rovat további hírei: Sport

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.