Fontos siker az Eb-n

spigott - 2019. augusztus 6. 20:25

A második félidőben nyújtott remek játékának is köszönhetően a svédek elleni mérkőzésen is győzelmet aratott a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott az Európa-bajnokságon.

A hibátlanul megvívott csoportkör után a svédek elleni találkozóval kezdte meg a szlovéniai Európa-bajnokság középdöntőjének küzdelmeit ma este hét órától a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott.

A két dunaújvárosi játékossal, Németh Katával és Koronczai Petrával felálló magyarokra nem várt könnyű feladat a csoportkört szintén három győzelemmel befejező svédek ellen, s ezt az első félidő is bizonyította. A csapatok sokáig fej-fej mellett haladtak ugyanis az első felvonásban, s bár hol a mieink, hol az ellenfél állt jobban egy-egy találattal, a 18. percben még 9-9-es állást mutatott az eredményjelző. Ekkor sikerült valamelyest javítania védekezését együttesünknek, ám hiába tudott meglépni négy találattal ellenfelétől ifjabb Kiss Szilárd alakulata, öt perccel a szünet előtt újra csak egy góllal álltak jobban kézilabdázóink. A hajrában Koronczai Petra brillírozott, sorozatban három találatnak örülhetett, így a félidei pihenőre 17-15-ös magyar előnnyel vonultak a felek.

Koronczai Petra remekelt a svédek ellen! (Kép: MKSZ)

A második felvonás elején még kétszer sikerült minimálisra csökkentenie hátrányát a svéd csapatnak, ám Farkas, majd Koronczai újabb találataival ismét meglógott ellenfelétől a magyar válogatott (17-21). A folytatásban ugyanis felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így az 53. perc legvégéhez érve is sokkal közelebb álltak a mieink a remélt sikerhez (20-25). A véghajrában kettős emberhátrányba kerültek a magyarok, ám ellenfelük mindössze egy gólt tudott ledolgozni hátrányából, így a mieink végül a második félidő alapján simán, 26-22-re megnyerték az összecsapást, s nagy lépést tettek az elődöntő elérése felé.

Svédország – Magyarország 22-26 (15-17)

A magyar válogatott gólszerzői: Koronczai 7, Kajdon 4, Farkas 4, Woth 3, Vámos 2, Rittlinger 1, Faragó 1, Kürthi 1, Juhász 1, Kukely 1, Mérai 1.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.