Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

2019. augusztus 23. (péntek) 15:49 - Szárszó Lajos

Parádés versenyzéssel szerzett ezüstérmet a szegedi világbajnokságon Hajdu Jonatán és Fekete Ádám a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában. Kiss Balázsék viszont nem jutottak be a kenu kettesek 1000 méteres számának "A" döntőjébe.

Ma délután Hajdu Jonatánnak, a Dunaferr SE kiváló kenusának szurkolhattunk, aki a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Fekete Ádámmal egy hajóban a C2 500 méteres döntőjében volt érdekelt. Az újvárosi kiválóság az előfutamot 1:42.81 másodperces eredménnyel megnyerve egyenes ágon jutott a fináléba, ahol a magyar egység egy kínai és egy orosz páros között az ötös pályáról startolt.

Kép: MKKSZ-archív

A hazai közönség biztatása előtt a rajtjuk nagyszerűen sikerült, ezzel azonnal az élmezőnyben, a második, harmadik helyen eveztek. Az utazójuk rendben volt, hiszen helyezésüket megtartották, így a verseny hajrája nyitottá vált. Jonatánék ebben a szakaszban mindent kiadtak magukból, így végül a kínaiak mögött, a spanyolok előtt 1.38.41 másodperces eredménnyel a második helyen végeztek.

Molnár Gergely edző: - Nagyon jó pályát mentek a fiúk! Az eredményük fantasztikus, gratulálok nekik. Hihetetlenül izgalmas volt a versenyük, amely nagyon tetszett. Jó pályát jöttek, és a pályájuk jól volt felépítve. Abban bízom, abban bízunk, és ehhez jó úton is haladnak, hogy ez az eredmény hitet ad számukra ahhoz, hogy fel tudjanak készülni az 1000 méteres, olimpiai számra. Jó lenne, ha azon a távon is egyre jobb eredményeket érnének el, hiszen a siker mindig feldobja a versenyzőt.

Hajdu Jonatán: - Nagy meccset vívtunk a kínaiakkal, akik mögött végül a második helyen végeztünk. Mi mindent kiadtunk magunkból, amely siker nagy löketet adhat nekünk abban, hogy fel tudjunk készülni az 1000 méteres távra. Ezért mindent meg fogunk tenni, de nagyon sok munka vár ránk.

1000 méteren most nem jött a bravúr

Hatalmas tettet vitt véghez Kiss Balázs, a Dunaferr SE kenusa azzal, hogy a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon villámgyorsan tudott alkalmazkodni ahhoz, hogy párja, Dóri Bence betegsége miatt Mike Róberttel kellet egy hajóba szállnia. A mi fiunk mellé egy nagyon rutinos világ- és Európa-bajnok ült, akitől szintén fantasztikus vállalás volt a gyors beugrás. És mivel a páros előtte soha nem versenyzett együtt, így az előfutam során térdeltek először össze egy hajóba. Ehhez képest az előfutamban megszerzett ötödik hely bravúrosnak számított, ami középfutamot ért számukra. És ami ehhez pluszt ad az az, hogy ők voltak a leggyorsabbak a második 500 méteren. Ma a páros már azért evezett, hogy bekerüljön a döntősök, a legjobb kilenc közé. Ezt azért kell kihangsúlyozni, hiszen olimpiai számról beszélünk, így azok, akik a legjobb nyolc közé kerülnek a végelszámolásnál, egyenes ágon jutnak ki Tokióba. Balázséknak ma az volt a céljuk, hogy a nyolcas pályán evezve az első három hely valamelyikére tudják behozni hajójukat.

Ami azonban plusz nehézséget okozott az az volt, hogy Mike Róbert a középfutam előtt már egyszer rajthoz állt, mégpedig a C2 200 méteren, Korisánszky Dávid párjaként, ahol végül a nyolcadik helyen zártak. De visszatérve a Kiss Balázzsal felálló egységhez a rajtjuk jól sikerült, ezzel a középmezőnyben vették fel az utazó tempót. Ötszáz méterhez közeledve azonban lemaradtak az élmezőnyhöz képest igen lemaradtak, és csak a nyolcadik helyen lapátoltak. A táv második felében magasabb fokozatra kapcsoltak, de a hátrányuk akkora volt az elsőkhöz képest, hogy azt már nem sikerült ledolgozniuk. A magyar páros végül az ötödik helyen, 3.33.09-es idővel „B” döntőt jelentő pozícióban érkezett a célba, mellyel most elúszott a kvótaszerzés lehetősége. Kiss Balázsék futamára szombaton 10.30-kor kerül sor.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2020. február 22. (szombat)

Kétszer is egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kezdődik a rájátszás!

Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség az MTK-tól

Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek)

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

2020. február 21. (péntek)

Új-Zéland ellen kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Végleges a DAB menetrendje

Végleges a DAB menetrendje

2020. február 21. (péntek)

Amennyiben hét mérkőzésre kerül sor a DAB és az Újpest jégkorongozóinak párharcában, azt március 5-én rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.