Idegenben javított a DPASE

2019. augusztus 11. (vasárnap) 19:06 - Szárszó Lajos

Az NB III Közép csoportjának második fordulójában az újonc Kelen SC vendégeként két szöglet utáni fejesgóllal győzött a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A javítás szándékával lépett pályára az NBIII-as bajnokság második fordulójában a DPASE, hiszen az első körben tanulságos vereséget szenvedett hazai közönsége előtt az Iváncsa ellen. Erre a találkozóra azért érdemes visszatérni, hiszen két nagyban különböző félidőt láthattunk. Az első 45 percben a Dunaújváros dominált, és szerezte meg a vezetést, ám a második félidőre teljesen szétesett Lőrincz Emil alakulata.

A védelem három esetben kapitulált, melyből három, igaz abból csak kettő, de ez is épp elég volt, szabályos gólt szereztek Aradi Csabáék. Ráadásul ezen a vereségen nem volt mit megmagyarázni, hiszen a vendégek sokkal jobban focizva győztek. Tanulság tehát volt bőven, és még a sárga lapokról nem is ejtettem szót. Ezeket a történéseket alaposan át kellett gondolniuk a DPASE labdarúgóinak a mai, Kelen SC meccs előtt. Ez még akkor is így van, ha azt nézzük, hogy mai ellenfelünk az NB III újonca, hiszen a megyei első osztály megnyerésével léptek egyel feljebb. Ők ráadásul idegenben a Dabas ellen pontot tudtak szerezni, míg Kis Balázséknak ez hazai pályán sem sikerült.

Kép: DO-archív

Az egy hét gondolkodási idő meglátszott csapatunkon, hiszen már a találkozó első percétől kezdve támadó felfogásban játszott. A labdát többet birtokolta, mint ellenfele, lehetőségeket is ki tudtak dolgozni, de nagy, gólszerzési lehetőségek nem alakultak ki. A fölény azonban a 23. percben góllá érett. Egy sarokrúgás után, melyet a nagyon fiatal Kovács végzett el Szepessy érkezett jól, aki védhetetlenül fejelt a hazai kapuba (0-1). A vezetés megszerzése után, bár megpróbáltak a hazaiak gyorsabban labdát szerezni, és azt átjuttatni a Dunaújváros térfelére, a mieink labdatartási fölénye tovább tartott.

A folytatásban gyűrték egymást a felek, de gólig nem jutottak el, így a szünetre minimális újvárosi vezetéssel mentek el a csapatok. A második játékrész elejére az Iváncsa meccs okán illett odafigyelni, melyet most meg is tett a Lőrincz legénység. Ennek ellenére nagyobb fölényt nem sikerült kialakítani, és szinte ugyan az történt a pályán, mint az első 45 perceben. A gól is hasonló szituációból született, csak más leosztásban. Mindez a 69. perc eseménye volt. Ismét sarokrúgást végezhetett el az Újváros, és a labda mögé most is Kovács állt. A beadás remek volt, melyet ezúttal a védelem tengelyéből előre húzódó Kis fejelt el, melyet nem tudott védeni a hazai kapus (0-2). A két gólos vezetés már behozhatatlannak bizonyult a Kelen SC számára, így a Dunaújváros nyugodtan meg tudta őrizni előnyét. A meccset végül okosan hozták le a fiúk, ezzel megszerezve az idény első sikerét. Folytatás egy hét múlva hazai pályán vasárnap 19 órakor a Szentlőrinc SE ellen.

Kelen SC - Dunaújváros PASE 0:2 (0:1)

Kelen SC: Balogh – Módly, Kazsa, Balogh, Kádár, Dankó, Krajnc, Könczey, Nagy, Kun, Szabó. Vezetőedző: Harmati Tamás.

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa, Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Besztercei, Puskás, Kovács, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

2019. augusztus 23. (péntek)

Parádés versenyzéssel szerzett ezüstérmet a szegedi világbajnokságon Hajdu Jonatán és Fekete Ádám a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában. Kiss Balázsék viszont nem jutottak be a kenu kettesek 1000 méteres számának "A" döntőjébe.

A világ legjobb edzőitől tanulhatott

A világ legjobb edzőitől tanulhatott

2019. augusztus 23. (péntek)

A Dunaferr SE férfi röplabdacsapata szerződést kötött Mészáros Dömötörrel, aki éveken keresztül a világ legjobb bajnokságaiban játszott.

Hazai pályán kezd a Dunaferr

Hazai pályán kezd a Dunaferr

2019. augusztus 23. (péntek)

Az Aramis elleni mérkőzéssel kezdi meg a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Csak rövid ideig játszott jól, így egygólos vereséget szenvedett szombathelyi edzőmérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Túl az első erőpróbán

Túl az első erőpróbán

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A válogatottban lévő játékosait nélkülöző Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Deggendorf együttesét fogadta.

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Nagy sikert hozott a strandröplabdázók küzdelemsorozata a Szalki-szigeten megrendezett I. szent István Kupán.

Kiss Balázsék az elődöntőben

Kiss Balázsék az elődöntőben

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Ugyan az utolsó pillanatban változtatni kellett az egységen, Kiss Balázsék így is bejutottak a kenu kettesek 1000 méteres számának elődöntőjébe a szegedi világbajnokságon.