Idegenben javított a DPASE

2019. augusztus 11. (vasárnap) 19:06 - Szárszó Lajos

Az NB III Közép csoportjának második fordulójában az újonc Kelen SC vendégeként két szöglet utáni fejesgóllal győzött a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A javítás szándékával lépett pályára az NBIII-as bajnokság második fordulójában a DPASE, hiszen az első körben tanulságos vereséget szenvedett hazai közönsége előtt az Iváncsa ellen. Erre a találkozóra azért érdemes visszatérni, hiszen két nagyban különböző félidőt láthattunk. Az első 45 percben a Dunaújváros dominált, és szerezte meg a vezetést, ám a második félidőre teljesen szétesett Lőrincz Emil alakulata.

A védelem három esetben kapitulált, melyből három, igaz abból csak kettő, de ez is épp elég volt, szabályos gólt szereztek Aradi Csabáék. Ráadásul ezen a vereségen nem volt mit megmagyarázni, hiszen a vendégek sokkal jobban focizva győztek. Tanulság tehát volt bőven, és még a sárga lapokról nem is ejtettem szót. Ezeket a történéseket alaposan át kellett gondolniuk a DPASE labdarúgóinak a mai, Kelen SC meccs előtt. Ez még akkor is így van, ha azt nézzük, hogy mai ellenfelünk az NB III újonca, hiszen a megyei első osztály megnyerésével léptek egyel feljebb. Ők ráadásul idegenben a Dabas ellen pontot tudtak szerezni, míg Kis Balázséknak ez hazai pályán sem sikerült.

Kép: DO-archív

Az egy hét gondolkodási idő meglátszott csapatunkon, hiszen már a találkozó első percétől kezdve támadó felfogásban játszott. A labdát többet birtokolta, mint ellenfele, lehetőségeket is ki tudtak dolgozni, de nagy, gólszerzési lehetőségek nem alakultak ki. A fölény azonban a 23. percben góllá érett. Egy sarokrúgás után, melyet a nagyon fiatal Kovács végzett el Szepessy érkezett jól, aki védhetetlenül fejelt a hazai kapuba (0-1). A vezetés megszerzése után, bár megpróbáltak a hazaiak gyorsabban labdát szerezni, és azt átjuttatni a Dunaújváros térfelére, a mieink labdatartási fölénye tovább tartott.

A folytatásban gyűrték egymást a felek, de gólig nem jutottak el, így a szünetre minimális újvárosi vezetéssel mentek el a csapatok. A második játékrész elejére az Iváncsa meccs okán illett odafigyelni, melyet most meg is tett a Lőrincz legénység. Ennek ellenére nagyobb fölényt nem sikerült kialakítani, és szinte ugyan az történt a pályán, mint az első 45 perceben. A gól is hasonló szituációból született, csak más leosztásban. Mindez a 69. perc eseménye volt. Ismét sarokrúgást végezhetett el az Újváros, és a labda mögé most is Kovács állt. A beadás remek volt, melyet ezúttal a védelem tengelyéből előre húzódó Kis fejelt el, melyet nem tudott védeni a hazai kapus (0-2). A két gólos vezetés már behozhatatlannak bizonyult a Kelen SC számára, így a Dunaújváros nyugodtan meg tudta őrizni előnyét. A meccset végül okosan hozták le a fiúk, ezzel megszerezve az idény első sikerét. Folytatás egy hét múlva hazai pályán vasárnap 19 órakor a Szentlőrinc SE ellen.

Kelen SC - Dunaújváros PASE 0:2 (0:1)

Kelen SC: Balogh – Módly, Kazsa, Balogh, Kádár, Dankó, Krajnc, Könczey, Nagy, Kun, Szabó. Vezetőedző: Harmati Tamás.

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa, Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Besztercei, Puskás, Kovács, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.

Bravúros hazai siker

Bravúros hazai siker

2019. december 09. (hétfő)

Parádés második harmaddal alapozta meg bravúros győzelmét a Komárom elleni bajnokin a DUE-RFT floorball csapata.

Kassai öröm Dunaújvárosban!

Kassai öröm Dunaújvárosban!

2019. december 08. (vasárnap)

Minden meccsét megnyerve hódította el a Santa Claus Kupa első helyét a Kassa U10-es jégkorong csapata.

Biztos siker idegenben

Biztos siker idegenben

2019. december 08. (vasárnap)

Szettveszteség nélkül aratott győzelmet a székesfehérvári bajnoki mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.