Jonatán egyesben is továbbjutott!

2019. augusztus 21. (szerda) 17:37 - Szárszó Lajos

Hajdu Jonatán a C1 200 méteres versenyszámában remek evezéssel jutott tovább a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Dél után nem sokkal még annak örülhettünk, hogy Hajdu Jonatán a C2 500 méteres versenyszámában párjával, Fekete Ádámmal megnyerte az előfutamot, és ezzel egyenes ágon jutott a C2 500 méteresek pénteki fináléjába, a kora esti órákban azért szoríthattunk, hogy Jonatán az egyesek versenyében minél jobban teljesítsen. A Dunaferr SE versenyzője ezúttal a sprintszámban, a C1 200 méteres futamban szállt hajóba, amely teljesen más igénybevételt, taktikát jelent, mint a hosszabb páros szám. De a jó teljesítményben reménykedhettünk, hiszen ez, vagy ez volt az ő igaz pályája. A továbbjutásért az 1-6. hely valamelyikén kellet végezni, melyet az újvárosi versenyző a 4. futamban próbált meg elérni. Miután Jonatán rajtja a 8 fős mezőnyben jól sikerült azonnal az élmezőnyben találta magát. Mivel itt utazó sebességről nem beszélhetünk a folytatásban nagy ritmust diktálva szépen haladt a továbbjutók között, majd nyugodt evezéssel végül a negyedik, 40.06 elért időeredménnyel a biztos továbbjutást jelentő helyen ért a célba. Hajdu Jonatán így egy nap alatt két számban is továbbjutva várja a világbajnokság folytatását.

Fotó:MTI

Dunaferr érdekeltségű futamok:

Kiss Balázs csütörtök reggel kilenc órától a kenu kettesek 1000 méteres előfutamában térdel hajóba az újpesti Dóri Bencével, Hajdu Jonatán pénteken délben száll hajóba a párosok mezőnyében Fekete Ádámmal, majd ugyancsak neki szurkolhatunk a szombat délutáni C1 200 méteres középdöntő során, vagy a vasárnapi fináléban, amely nem sokkal dél után rajtol.  

A rovat további hírei: Sport

Jól kezdett az utánpótlás

Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Gebhardt Áron hazatért!

Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.