Kiss Balázsék harmadikok lettek a „B” döntőben

2019. augusztus 24. (szombat) 10:47 - Szárszó Lajos

A szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Kiss Balázs – Mike Róbert kenu páros a C2-esek 1000 méteres versenyszámának „B” döntőjében a harmadik helyen végzett.

A Kiss Balázs – Mike Róbert páros a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a mai napon a „B” döntőben állt rajthoz, miután a tegnapi középdöntőben az ötödik, kisebb csalódást jelentő helyen végeztek. Ezen azonban nincs miért komolyabban bosszankodnia senkinek, hiszen mint arról hírt adtunk, több, mint kilenc hónapos közös edzés után sajnálatos módon, Dóri Bence betegsége miatt párt kellett váltania Balázsnak. És ez még akkor sem lehet, és nem is volt zökkenőmentes, ha olyan kiváló, rutinos világ- és Európa-bajnok ült a Dunaferr versenyzője mellé, mint Mike Róbert. A párosnak így tehát a „B” döntőben kellett mennie, ahol a fiúk mindent kieveztek magukból a C2 1000 méteresek mezőnyében.

Kép: MKKSZ

Most maguknak kellett bizonyítaniuk a szegedi közönség előtt, melyet férfiasan meg is cselekedtek. A rajtjuk közepesen sikerült, mellyel máris a középmezőnyben lapátoltak. A táv közepénél, miután felvették az utazó sebességüket az ötödik, hatodik helyen haladtak. A hajrában magasabb csapásszámmal még tudtak gyorsulni, de ellenfeleik is, akik közül az utolsó 200 méteren hármat lehagyva végül 3:46.97-es idővel a harmadik helyen értek célba. Balázsnak ezzel véget ért a világbajnokság, de mai napon még Hajdu Jonatánért szurkolhatunk, aki a C1 200 méteresek mezőnyében a középdöntőben 16.35-kor startol majd el. A célja, hogy ott legyen a holnapi fináléban.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2020. február 22. (szombat)

Kétszer is egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kezdődik a rájátszás!

Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség az MTK-tól

Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek)

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

2020. február 21. (péntek)

Új-Zéland ellen kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Végleges a DAB menetrendje

Végleges a DAB menetrendje

2020. február 21. (péntek)

Amennyiben hét mérkőzésre kerül sor a DAB és az Újpest jégkorongozóinak párharcában, azt március 5-én rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.