Kiss Balázsék harmadikok lettek a „B” döntőben

2019. augusztus 24. (szombat) 10:47 - Szárszó Lajos

A szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Kiss Balázs – Mike Róbert kenu páros a C2-esek 1000 méteres versenyszámának „B” döntőjében a harmadik helyen végzett.

A Kiss Balázs – Mike Róbert páros a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a mai napon a „B” döntőben állt rajthoz, miután a tegnapi középdöntőben az ötödik, kisebb csalódást jelentő helyen végeztek. Ezen azonban nincs miért komolyabban bosszankodnia senkinek, hiszen mint arról hírt adtunk, több, mint kilenc hónapos közös edzés után sajnálatos módon, Dóri Bence betegsége miatt párt kellett váltania Balázsnak. És ez még akkor sem lehet, és nem is volt zökkenőmentes, ha olyan kiváló, rutinos világ- és Európa-bajnok ült a Dunaferr versenyzője mellé, mint Mike Róbert. A párosnak így tehát a „B” döntőben kellett mennie, ahol a fiúk mindent kieveztek magukból a C2 1000 méteresek mezőnyében.

Kép: MKKSZ

Most maguknak kellett bizonyítaniuk a szegedi közönség előtt, melyet férfiasan meg is cselekedtek. A rajtjuk közepesen sikerült, mellyel máris a középmezőnyben lapátoltak. A táv közepénél, miután felvették az utazó sebességüket az ötödik, hatodik helyen haladtak. A hajrában magasabb csapásszámmal még tudtak gyorsulni, de ellenfeleik is, akik közül az utolsó 200 méteren hármat lehagyva végül 3:46.97-es idővel a harmadik helyen értek célba. Balázsnak ezzel véget ért a világbajnokság, de mai napon még Hajdu Jonatánért szurkolhatunk, aki a C1 200 méteresek mezőnyében a középdöntőben 16.35-kor startol majd el. A célja, hogy ott legyen a holnapi fináléban.

A rovat további hírei: Sport

Jól kezdett az utánpótlás

Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Gebhardt Áron hazatért!

Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.