Magyar válogatott - Sigér először a keretben

doszerk - 2019. augusztus 27. 13:07

Marco Rossi szövetségi kapitány kijelölte a Montenegró elleni felkészülési mérkőzésre és a Szlovákia elleni Eb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott 26 fős keretét.

Az olasz szakember hétfőn a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón elmondta, az egy évvel ezelőtti állapothoz képest most valamivel könnyebb volt a dolga a kerethirdetésnél, hiszen szinte mindenki játékban van, ugyanakkor annyi mérkőzést még nem játszottak a futballisták, hogy esetleg több új labdarúgó is kiérdemelje a meghívót. A magyar válogatott jövő csütörtökön Montenegróban játszik felkészülési mérkőzést, négy nappal később pedig Szlovákiát fogadja Európa-bajnoki selejtezőn a Groupama Arénában. Helyet kapott az együttesben Nagy Ádám, a Bristol City sérüléssel bajlódó középpályása is, akiről a tréner elmondta, jelenleg úgy tűnik, hogy bevethető lesz majd a Szlovákia elleni összecsapáson. Megjegyezte, Sigér Dávid meghívásának egyik oka ugyanakkor éppen az, hogy amennyiben Nagy mégsem játszhatna a rendkívül fontos selejtezőn, akkor legyen alternatívája.

"A Szlovákia elleni mérkőzés életbevágóan fontos, és nagyon jól tudom, mit jelent Magyarország számára. Addig azonban még vár ránk egy felkészülési meccs Montenegróban, először erre összpontosítunk. Az egy olyan mérkőzés lesz, amely útmutatást adhat nekem a játékosok állapotáról, és megengedi, hogy kísérletezzek egy picit, és pályára küldhessek olyan futballistákat, akik korábban kevesebbet játszottak" - nyilatkozta Marco Rossi, egyben leszögezte, Montenegróban is győzni szeretnének. Rossi újságírói kérdésre kitért Szalai Ádámra is, aki nem kapott lehetőséget a Bundesliga első két fordulójában. A szövetségi kapitány elmondta, hogy a nemzeti csapat egyik legfontosabb láncszeme elhagyja a Hoffenheim együttesét, a klubváltás részleteit pedig kedden hozzák nyilvánosságra.

A kerettagok egy hét múlva találkoznak Telkiben, majd jövő szerdán utazik a csapat Podgoricába.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas City), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (Debrecen), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (MOL Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.