Marco Rossi: "A Szlovákia elleni az idei legfontosabb mérkőzésünk"

doszerk - 2019. augusztus 29. 8:11

A szeptember 5-i, podgoricai Montenegró elleni barátságos mérkőzésre és a szeptember 9-i, Szlovákia elleni hazai Eb-selejtezőre készülő A-válogatott keretbe ezúttal is 26 labdarúgó kapott meghívást Marco Rossitól.

Mint arról a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja beszámolt, a szövetségi kapitány ezúttal Sigér Dávidra is számít, de visszatér a nemzeti csapatba az immár egészséges Sallai Roland valamint Lang Ádám is. A középpályán Kalmár Zsoltra ezúttal nem számíthat az olasz szakember, mivel a DAC játékosa egy kisebb térdműtéten esik át a napokban, így egészen biztos nem lesz játékra alkalmas állapotban a két mérkőzés idején. Nagy Ádám szintén sérült, a Szlovákia elleni mérkőzésig történő felépülésére azonban van némi esély, így Marco Rossi a behívása mellett döntött.

– Ezúttal is ugyanazon szempontok alapján állítottuk össze a keretet, mint eddig bármikor és persze azt is figyelembe vettük, hogy már kialakult egy csapat, amely már bizonyított, így az eddigi összetételen nagyokat változtatni badarság lenne. Vannak, akik már hetek óta játszanak, de vannak olyanok is, akik például csak a múlt hétvégén kezdték meg a bajnoki szereplésüket. Nagy Ádámra sérülése ellenére számítunk és természetesen bízunk benne, hogy a Szlovákia elleni meccsre már bevethető lesz, hiszen ez lesz az idei legfontosabb mérkőzésünk. A korábban elért győzelmeink csak abban az esetben maradnak értékesek, ha Szlovákia ellen is megszerezzük a 3 pontot – így a szövetségi kapitány.

Kép: MTI-archív (Kovács Tamás felvétele)

A szeptember 9-i Eb-selejtező előtt 4 nappal felkészülési mérkőzést is játszik a csapat, amelyen szintén fontos a győzelem.

– Bár ez a mérkőzés ideális arra, hogy olyan játékosok is több lehetőséghez jussanak, akik eddig kevesebbet játszottak, illetve akár új taktikai elemeket is kipróbáljunk, ettől függetlenül ezen az összecsapáson is a győzelem a célunk. Tétje ugyanis ennek a mérkőzésnek is van, hiszen azt szeretnénk, hogy Magyarország ezen mérkőzés után is büszke lehessen ránk.

A válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (DVSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City FC), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas), Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (TSG Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

A kerettagok szeptember 1-jén vasárnap este találkoznak Telkiben, majd szeptember 4-én, szerdán utazik a csapat Podgoricába, a Montenegró elleni mérkőzés helyszínére.

Eb-selejtező csoportunk szeptemberi programja:

szeptember 5., csütörtök:
20.45: Montenegró–Magyarország (felkészülési mérkőzés)

szeptember 6., péntek:
20.45: Wales–Azerbajdzsán
20:45: Szlovákia–Horvátország  

szeptember 9., hétfő:
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20:45: Magyarország–Szlovákia
20:45: Wales–Fehéroroszország (felkészülési mérkőzés)

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.