Túl az első erőpróbán

2019. augusztus 22. (csütörtök) 18:51 - Szárszó Lajos

A válogatottban lévő játékosait nélkülöző Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Deggendorf együttesét fogadta.

Német harmadosztályú ellenfél, a Deggendorf ellen lépett pályára a Dunaferr Sportcsarnokban a Dunaferr SE felnőtt együttese. Az öt szettes felkészülési találkozónak az esélyesei egyértelműen a vendégek számítottak, hiszen a mieink a nyári szünetet követően csupán tegnap találkoztak először, valamint közül még többen meg sem érkeztek a csapathoz. Így tehát a mai találkozón a Dunaferrt irányító Szabó Gábor csak a fiatalokra, és a hozzánk újonnan igazolt Mészáros Dömötörre számíthatott. A találkozótól azt várhattuk, hogy az újvárosiak megpróbálják megnehezíteni a német együttes dolgát, valamint arra kerestük a választ, hogy a távozók miatt egyáltalán hogyan áll fel a speciális posztokra a Dunaferr. Mindkét fél lendületesen, bátran kezdett, de a pontok felváltva estek egészen a szett első harmadáig.

Ekkor a Dunaferr tudott meglépni három ponttal (12-9), köszönhetően annak, hogy a fiúk kifejezetten koncentráltan játszottak. A folytatásban azonban becsúszott egy-egy hiba, és bemelegedtek a vendégek is, akik 13-nál utolérték a hazaiakat (13-13). Ez fordulópontja volt a szettnek, hiszen a Deggendorf remek nyitásainak köszönhetően fordított (14-19), de több pontot a mieink is ajándékoztak nekik azzal, hogy több labdát a vonalon túlra ütöttek (18-21). A végére egyenlített a hazai csapat (24-24), így hosszúra nyúlt az első szett, melynek végén a vendégek örülhettek (26-28). Fordulás után tartotta a tempót a Dunaferr (8-7), majd a felek felváltva szerezték pontjaikat (11-11). Látványos labdamenetek mellett azért hibák is belecsúsztak, viszont jó volt látni, ahogy a fiúk minden pontért nagyot küzdöttek (14-16). De elég volt egy kisebb kihagyás, azt azonnal kihasználta a német együttes (16-19), akik a végjátékra megint előnnyel érkeztek (18-21), melyet a végéig meg is őriztek (19-25).

A harmadik szett eleje hazai részről jól sikerült (3-0), majd itt sajnos megálltak fiaink (3-3). A következő három labda azonban megint a miénk volt (4-7). majd ismét megtorpantak Hatvanyék, melyet azonnal kihasznált a Deggendorf (8-8). Ettől kezdve felváltva szerezték a csapatok a pontokat (12-12). Mészáros Dömötör nyitásai ültek több esetben (16-16), majd a végét a vendégek bírták jobban erővel (22-19), akik remek sáncaikkal nyerték meg a szettet (21-25). A negyedik felvonásra sort cserélt a Dunaferr, de Beregszászi Szabolcs is minden játékosának adott lehetőséget. Ebben a szakaszban szép játékkal magához ragadta a Dunaferr a vezetést (13-9), melyet a fiatalok meg tudtak őrizni (15-13). De elég volt egy hiba, és máris felzárkózott a Deggendorf (16-16). A végjátékra a Dunaferr érkezett előnnyel, (21-18), melyet meg tudott őrizni a végéig (25-22). Az edzői megállapodás alapján még egy, 15-ig tartó szettet játszottak a csapatok, melyet a Deggendorf nyert (10-15)

Dunaferr SE – Deggendorf 1-4 (26-28, 19-25, 21-25, 25-22, 10-15)

Dunaferr SE: Mészáros, Tomanóczy, Iván B., Hatvany, Iván G., Tajti (liberó). Balázs, Majoros, Amdegha, Ambrus, Juhász. Edző: Szabó Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2020. február 22. (szombat)

Kétszer is egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kezdődik a rájátszás!

Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség az MTK-tól

Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek)

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

2020. február 21. (péntek)

Új-Zéland ellen kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Végleges a DAB menetrendje

Végleges a DAB menetrendje

2020. február 21. (péntek)

Amennyiben hét mérkőzésre kerül sor a DAB és az Újpest jégkorongozóinak párharcában, azt március 5-én rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.