Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda) 8:12 - doszerk

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Mint arról beszámoltunk, hetedik helyen végzett a madeirai U20-as világbajnokságon a magyar junior női vízilabda válogatott. A dunaújvárosi Vályi Vandával felálló együttes a második helyen zárta a csoportkört, míg az érmes reményektől a végső győztes oroszok fosztották meg vízilabdázóinkat, akik végül a kínaiak elleni 12-7-es sikerrel szerezték meg a világbajnokság hetedik helyét.
Válogatottunk edzője, a játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás a honi szövetség honlapján értékelte együttesünk teljesítményét, s ahogy várható volt, finoman szólva sem volt elégedett a látottakkal.

"Természetesen csalódottak vagyunk a hetedik hely miatt. A legjobb összeállításban szerettünk volna megméretni, ezért úgy vágtunk neki a világbajnokságnak, hogy mindössze két U20-as játékos szerepelt a csapatban, a többiek fiatalabbak voltak egy-két évvel. Nyolc héten keresztül készültünk az új szabályokra, azok értelmezésére és várható következményeire. Sajnos még véletlenül sem azt kaptuk, amire számítottunk, azt pedig felháborítónak tartom, hogy bárkivel játszottunk, mind a hét mérkőzésünkön duplaannyi fórt kapott az ellenfél, mint mi. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, a lányok pedig minden dicséretet megérdemelnek, mert becsülettel küzdöttek" - fogalmazott Montreal ötkarikás bajnoka.

"A sorsolás során nagyon nehéz csoportba, és még nehezebb ágra kerültünk. Ha az amerikaiak elleni mérkőzés számunkra kedvezőbben alakul, talán egy könnyebb ágra jutunk, így azonban az volt a célunk, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A négy közé jutásért a későbbi világbajnok oroszokat, az ötödik helyért pedig a regnáló világbajnokot kellett volna legyőznünk. Ezek ellen a csapatok ellen sajnos reális vereséget szenvedtünk, ugyanakkor véleményem szerint a bronzcsata résztvevőinél, az olaszoknál és a görögöknél is jobbak vagyunk."

Képek forrása: mvlsz.hu

Az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok kapitány természetesen a tanulságokra és a következtetésekre is kitért: "Egyrészt sajnos nagyon szűk a merítési lehetőség a fiatalok között, másrészt pedig a többi nemzet válogatottjának fejlődése nagyon előrehaladott. Most már nem három-négy, hanem legalább tizenkét nagyon erős csapat alkotja a mezőnyt. És míg korábban a magyarok voltak híresek a technikájukról és a taktikájukról, addig mára bizony hátrányba kerültünk... De hogy valami pozitívumot is kiemeljek, egyre több utánpótláskorú fiatal tehetség kap meghívást a felnőtt válogatottba, ami az utánpótlás-nevelést és a tehetséggondozást dicséri."

A rovat további hírei: Sport

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.