Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda) 8:12 - doszerk

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Mint arról beszámoltunk, hetedik helyen végzett a madeirai U20-as világbajnokságon a magyar junior női vízilabda válogatott. A dunaújvárosi Vályi Vandával felálló együttes a második helyen zárta a csoportkört, míg az érmes reményektől a végső győztes oroszok fosztották meg vízilabdázóinkat, akik végül a kínaiak elleni 12-7-es sikerrel szerezték meg a világbajnokság hetedik helyét.
Válogatottunk edzője, a játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás a honi szövetség honlapján értékelte együttesünk teljesítményét, s ahogy várható volt, finoman szólva sem volt elégedett a látottakkal.

"Természetesen csalódottak vagyunk a hetedik hely miatt. A legjobb összeállításban szerettünk volna megméretni, ezért úgy vágtunk neki a világbajnokságnak, hogy mindössze két U20-as játékos szerepelt a csapatban, a többiek fiatalabbak voltak egy-két évvel. Nyolc héten keresztül készültünk az új szabályokra, azok értelmezésére és várható következményeire. Sajnos még véletlenül sem azt kaptuk, amire számítottunk, azt pedig felháborítónak tartom, hogy bárkivel játszottunk, mind a hét mérkőzésünkön duplaannyi fórt kapott az ellenfél, mint mi. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, a lányok pedig minden dicséretet megérdemelnek, mert becsülettel küzdöttek" - fogalmazott Montreal ötkarikás bajnoka.

"A sorsolás során nagyon nehéz csoportba, és még nehezebb ágra kerültünk. Ha az amerikaiak elleni mérkőzés számunkra kedvezőbben alakul, talán egy könnyebb ágra jutunk, így azonban az volt a célunk, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A négy közé jutásért a későbbi világbajnok oroszokat, az ötödik helyért pedig a regnáló világbajnokot kellett volna legyőznünk. Ezek ellen a csapatok ellen sajnos reális vereséget szenvedtünk, ugyanakkor véleményem szerint a bronzcsata résztvevőinél, az olaszoknál és a görögöknél is jobbak vagyunk."

Képek forrása: mvlsz.hu

Az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok kapitány természetesen a tanulságokra és a következtetésekre is kitért: "Egyrészt sajnos nagyon szűk a merítési lehetőség a fiatalok között, másrészt pedig a többi nemzet válogatottjának fejlődése nagyon előrehaladott. Most már nem három-négy, hanem legalább tizenkét nagyon erős csapat alkotja a mezőnyt. És míg korábban a magyarok voltak híresek a technikájukról és a taktikájukról, addig mára bizony hátrányba kerültünk... De hogy valami pozitívumot is kiemeljek, egyre több utánpótláskorú fiatal tehetség kap meghívást a felnőtt válogatottba, ami az utánpótlás-nevelést és a tehetséggondozást dicséri."

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.