Döntetlen a fővárosban

2019. szeptember 21. (szombat) 19:52 - doszerk

Végletekig kiélezett csatában ért el 27-27-es döntetlent az MTK otthonában lejátszott bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idegenben, a mieinkhez hasonlóan két ponttal álló MTK otthonában folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely tartalékosan, Micijevic, Ferenczy és Triscsuk nélkül, de bizakodva várta a fővárosiak elleni összecsapást.

Azt a találkozót, melynek elején nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, az első percben már három alkalommal találtak be a felek úgy, hogy Dakos góljára előbb Szekerczés, majd Kazai válaszolt. A folytatásban azonban újra magához ragadta az előnyt a fővárosi együttes, s bár a mieink rendre egalizálni tudtak, mégis György László tanítványainak kellett rohanniuk az eredmény után. Az MTK először az első tíz perc végén, Szalai Babett kiállítása alatt lépett el két találattal, de a Kohász visszatérő csapatkapitánya, valamint Bouti Fruzsina is bevette az ellenfél kapuját a játékrész derekához közeledve, így ismét sikerült egalizálni (8-8). Mégsem lehetett elégedett a látottakkal vezetőedzőnk, aki a 17. percben, 9-8-as hazai előnynél kérte ki első idejét, s ennek meg is lett az eredménye, mert Grosch előbb egalizált, majd Bouti már a mieinket juttatta előnyhöz a 22. percben (10-11). A játékrész hajrájában két fővárosi kiállítás alatt is lett volna lehetőség arra, hogy ellépjenek a mieink ellenfelüktől, ám hetest és ziccereket is hibáztak, így továbbra is teljesen nyílt volt a meccs (13-13). Az utolsó percben azonban türelmesen játszottak kézilabdázóink, majd az időntúli hetest Szekerczés gólra váltotta, így a szünetre 15-14-es előnnyel vonulhatott a Kohász.

Kép: kohaszkezi.hu (Kovács Sándor felvétele)

A második felvonás elején végre sikerült, ami addig nem, s először vezettek a mieink kettővel, ám sokáig nem örülhettek ennek, mert a vendéglátók gyorsan visszajöttek, s egy újabb kihagyott dunaújvárosi büntető után a 37. percben ismét egyenlítettek (18-18). Hiába kapott egymás után két emberelőnyt is csapatunk, sorozatban hagyta ki helyzeteit, így mikor a 43. percben már az MTK vezetett kettővel, muszáj volt időt kérnie György Lászlónak (20-18). Ez sem segített sajnos, mert a következő találatot is a házigazdák szerezték, s hiába talált be Bouti, majd Jovovity is, a védekezés továbbra sem akart összeállni, ezért a hazaiak biztosan tartották két-háromgólos előnyüket (24-21). Muszáj volt nagy hajrát nyitni kézilabdázóinknak, s ezt Stojak védéseinek köszönhetően sikerült is megkezdeni, míg elől Kazai gólját követően Szalai duplázott, így az 51. percben ismét egált mutatott az eredményjelző (24-24). Nem jött jókor Cavlovic kiállítása, mely alatt kétszer is betaláltak a hazaiak, ám Szekerczés és Bouti sem tétlenkedett, így az 58. perc elején sem lehetett megjósolni, hogy ki örülhet majd a végén (26-26). Gerháth azonban újra vezetéshez juttatta csapatát, amire azonban Kazai válaszolni tudott, s bár az utolsó támadás joga a hazaiaké volt, újabb találat már nem született, így 27-27-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

MTK – DKKA 27-27 (14-15)

DKKA: Csapó - Grosch 4, Szekerczés 7 (3), Sirián, Nick, Bouti 4 (1), Kazai 4. Csere: Stojak (kapus), Szalai B. 5, Jovovics 2, Mihály P. 1, Cavlovic. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Már Tokióig terveznek

Már Tokióig terveznek

2020. május 29. (péntek)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének felkérésére Hüttner Csaba, és Weisz Róbert szövetségi kapitányok már júniusra beterjesztik a tokiói olimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

2020. május 29. (péntek)

Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.