Döntetlen a fővárosban

doszerk - 2019. szeptember 21. 19:52

Végletekig kiélezett csatában ért el 27-27-es döntetlent az MTK otthonában lejátszott bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idegenben, a mieinkhez hasonlóan két ponttal álló MTK otthonában folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely tartalékosan, Micijevic, Ferenczy és Triscsuk nélkül, de bizakodva várta a fővárosiak elleni összecsapást.

Azt a találkozót, melynek elején nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, az első percben már három alkalommal találtak be a felek úgy, hogy Dakos góljára előbb Szekerczés, majd Kazai válaszolt. A folytatásban azonban újra magához ragadta az előnyt a fővárosi együttes, s bár a mieink rendre egalizálni tudtak, mégis György László tanítványainak kellett rohanniuk az eredmény után. Az MTK először az első tíz perc végén, Szalai Babett kiállítása alatt lépett el két találattal, de a Kohász visszatérő csapatkapitánya, valamint Bouti Fruzsina is bevette az ellenfél kapuját a játékrész derekához közeledve, így ismét sikerült egalizálni (8-8). Mégsem lehetett elégedett a látottakkal vezetőedzőnk, aki a 17. percben, 9-8-as hazai előnynél kérte ki első idejét, s ennek meg is lett az eredménye, mert Grosch előbb egalizált, majd Bouti már a mieinket juttatta előnyhöz a 22. percben (10-11). A játékrész hajrájában két fővárosi kiállítás alatt is lett volna lehetőség arra, hogy ellépjenek a mieink ellenfelüktől, ám hetest és ziccereket is hibáztak, így továbbra is teljesen nyílt volt a meccs (13-13). Az utolsó percben azonban türelmesen játszottak kézilabdázóink, majd az időntúli hetest Szekerczés gólra váltotta, így a szünetre 15-14-es előnnyel vonulhatott a Kohász.

Kép: kohaszkezi.hu (Kovács Sándor felvétele)

A második felvonás elején végre sikerült, ami addig nem, s először vezettek a mieink kettővel, ám sokáig nem örülhettek ennek, mert a vendéglátók gyorsan visszajöttek, s egy újabb kihagyott dunaújvárosi büntető után a 37. percben ismét egyenlítettek (18-18). Hiába kapott egymás után két emberelőnyt is csapatunk, sorozatban hagyta ki helyzeteit, így mikor a 43. percben már az MTK vezetett kettővel, muszáj volt időt kérnie György Lászlónak (20-18). Ez sem segített sajnos, mert a következő találatot is a házigazdák szerezték, s hiába talált be Bouti, majd Jovovity is, a védekezés továbbra sem akart összeállni, ezért a hazaiak biztosan tartották két-háromgólos előnyüket (24-21). Muszáj volt nagy hajrát nyitni kézilabdázóinknak, s ezt Stojak védéseinek köszönhetően sikerült is megkezdeni, míg elől Kazai gólját követően Szalai duplázott, így az 51. percben ismét egált mutatott az eredményjelző (24-24). Nem jött jókor Cavlovic kiállítása, mely alatt kétszer is betaláltak a hazaiak, ám Szekerczés és Bouti sem tétlenkedett, így az 58. perc elején sem lehetett megjósolni, hogy ki örülhet majd a végén (26-26). Gerháth azonban újra vezetéshez juttatta csapatát, amire azonban Kazai válaszolni tudott, s bár az utolsó támadás joga a hazaiaké volt, újabb találat már nem született, így 27-27-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

MTK – DKKA 27-27 (14-15)

DKKA: Csapó - Grosch 4, Szekerczés 7 (3), Sirián, Nick, Bouti 4 (1), Kazai 4. Csere: Stojak (kapus), Szalai B. 5, Jovovics 2, Mihály P. 1, Cavlovic. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.