Hazai pályán folytatja a Kohász!

2019. szeptember 6. (péntek) 18:06 - doszerk

Bravúr kell a pontszerzéshez az Érd elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Nagy csatában aratott kétgólos, 29-27-es sikert Békéscsabán a bajnokság első fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melyre igen nehéz feladat vár a pontvadászat második találkozóján is. Szombaton este hat órától ugyanis az az Érd gárdája látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, mely évek óta a bajnokság legjobb csapatai közé tartozik. Szabó Edina tanítványai nem kezdték jól az idei szezont, ám a Fradi elleni háromgólos hazai vereségük mindenképpen a vállalható kategóriába tartozik, de abban biztosak lehetünk, hogy Dunaújvárosba a javítás, a győzelem reményében érkezik hétvégi ellenfelünk.

A két gárda a nyári felkészülés alatt két alkalommal is találkozott egymással, s a Szekszárdon, valamint Érden lejátszott mérkőzéseken az érdiek örülhettek két egygólos győzelemnek. György László vezetőedző szerint azonban a mieinknek nem ezekből a meccsekből kell kiindulniuk, s ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzenek szombati vetélytársuktól, a DKKA csapatának minden tagjától kiváló teljesítményre lesz szükség.

Kép: DO-archív

- Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a Békéscsaba elleni volt. Az Érd egy nagyon jó csapat, minden poszton két kiváló játékosa van, magasak, tömegben is többek, mint a mieink, s emellett nagy sebességgel is játszanak. Fel kell velük vennünk a versenyt, s többet kell tennünk a békéscsabai meccshez képest ahhoz, hogy fel tudjuk velük venni a versenyt. Ez elsősorban a védekezésre igaz, erre a héten nagyobb hangsúlyt is fektettünk az edzéseken, s a mérkőzésig hátralévő gyakorlásokon is ezzel foglalkozunk majd. Játszottunk ugyan az érdiekkel a felkészülési időszakban, de azokból a meccsekből komoly következtetéseket nem szabad. Jó mérkőzéseket játszottunk, természetesen azoknak is megvoltak a tanulságai, csakúgy, mint az érdiek Ferencváros elleni bajnoki nyitányának is, melyet az elmúlt napokban mi is kielemeztünk. Előnyünkre válhat, hogy hazai pályán játszunk, előnyünkre válhat, hogy a közönség segít majd bennünket, erre szeretnénk kérni is őket, s mi megteszünk majd mindent azért, hogy jól szerepeljünk. A találkozó esélyese ezzel együtt az érdi csapat, ám ez nem jelenti azt, hogy lemondanánk a bravúrról, s mi is a győzelem reményében lépünk pályára szombaton, ám ehhez minden játékosunktól kiemelkedő teljesítményre lesz szükség. Ferenczy Fruzsina kisebb sérüléssel bajlódik, még az is lehet, hogy műteni kell, így az ő játéka kérdéses az Érd ellen.

A rovat további hírei: Sport

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.