Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő) 8:01 - spigott

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

A hetedik hely megszerzéséért ugrott medencébe vasárnap este a magyar junior női vízilabda válogatott a korosztályos világbajnokságon. A dunaújvárosi Vályi Vandával felálló magyar csapat ellenfele a kínai válogatott volt, s bár a meccs első három percében nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába, a folytatásban állva hagyta a kínaiakat együttesünk, mely egymás után négy alkalommal is mattolta vetélytársát, így az első szünetre már 4-0-s előnnyel vonulhatott. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, melyben az ellenfél kétszer, míg a mieink háromszor találtak kapuba, vagyis a második félidőre kanyarodva magabiztos, 7-2-es vezetésnek örülhettek Faragó Tamás és Petőváry Zsolt tanítványai.

A harmadik nyolc percben igyekezett taktikusan őrizni előnyét együttesünk, s bár ezt az időszakot 2-1-re a kínaiak nyerték, nem forgott komoly veszélyben a magyar vezetés. A záró etapban viszont már esélyt sem adott ellenfelének együttesünk, mely végül 12-7-es győzelemmel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét. Az aranyérmet a mieinket is legyőző oroszok szerezték meg, miután a fináléba nagyon sima, 11-5-ös sikert aratott a hollandok ellen.

Kína – Magyarország 7-12 (0-4, 2-3, 2-1, 3-4)
Gólszerzőink: Faragó Kamilla 4, Rybanska Natasa 3, Vályi Vanda 2, Ármai Zita 2, Faragó Berta 1.

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.