Második helyen végzett a Dunaferr!

2019. szeptember 23. (hétfő) 8:08 - Szárszó Lajos

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Ezúttal Székesfehérváron lépett fel felkészülési tornán a Dunaferr SE röplabda csapata. A hat csapatos rendezvényen a Nyitra, a MAFC, a Bratislava, a Sümeg és a hazai MÁV Előre neveztek a mieinken kívül. Az első összecsapáson a fővárosiak ellen léptek pályára Hatvany Zsolték, amely találkozón voltak nagyon szép időszakaink is, ennek ellenére a bravúr, vagyis a MAFC legyőzése nem sikerült. Sajnos a szettek sem lettek szorosak (25-16, 25-18, 25-20), vagyis sima 0-3 lett a vége. A második meccsen viszont, a Bratislava ellen sikerült a győzelem annak ellenére, hogy az első szett még elment (25-23), ezt követően azonban fordított (25-27, 20-25) a Dunaferr, és a három szettig tartó összecsapást 1-22 arányban nyerte meg. A harmadik találkozót a Sümeg ellen játszották Tomanóczy Tibor tanítványai. Ezen a találkozón a fiúk az első, szoros felvonás után (25-23) már magabiztos játékot mutattak, és végül 25-20-as és 25-13-as szettekkel 3-0-ra győztek. Ekkor a fiúk számára az volt a tét, hogy amennyiben legyőzik a hazai MÁV Előrét, akkor bekerülnek a torna döntőjébe.

Kép: DO-archív

Ezt azonban mindkét fél tudta, éppen ezért nagyon komolyan vette a meccset, melynek első felvonását a mieink nyerték 25-23-ra. A folytatásban sem állt le az újvárosi gépezet, melynek az lett a vége, hogy a szettet 25-18-ra zárták le Tomanóczy Bálinték, vagyis ekkor eldőlt, hogy mi leszünk a döntő egyik résztvevője. A harmadik felvonásra fejben kiengedtek a fiúk, így azt a hazaiak nyerték 25-22-re, a lényeg azonban a meccs 2-1-es megnyerése volt. Ezzel kialakult a helyosztók párosítása, mely alapján a Dunaferr vasárnap délben játszhatta visszavágóját a MAFC ellen. Az éjszakai pihenő jót tett a csapatoknak, mivel a döntő igen magas színvonalat hozott. A mieink szépen tartották magukat az első felvonásban fővárosi ellenfelükkel szemben (14-16), a végjátékra ez a lendület azonban nem tartott ki (20-25). A második szett sajnos nem sikerült jól, hiszen abban végig a MAFC dominált, akik végül 25-19-el húzták azt be. Ezzel, a harmadik felvonás ellenére eldőlt, hogy a mieink a második helyen zárják a tornát, de azért fiaink a harmadik játékra összekapták magukat. Nagyszerű játékkel húztak el 14-9-re, mely előnyt még növelni is tudtak (16-9). A vége 25-16 lett, vagyis győztes szettel zárta a tornát együttesünk.

Eredmények:
MAFC – Dunaferr 3-0
Bratislava – Dunaferr 1-2
Sümeg – Dunaferr 0-3
MÁV Előre – Dunaferr 1-2
Döntő:
MAFC – Dunaferr 2-1

A Dunaferr összeállítása: Ambrus, Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Quintz, Sümegi (liberó), Majoros, Hatvany, Iván G., Mészáros, Kecskeméti, Tamasi, Gebhardt (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.