Rajtra készen a vízilabdázók

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 27. 8:05

A III. Kerületi TVE elleni mérkőzéssel kezdi meg szereplését a 2019/2020-as bajnoki szezonban szombaton délelőtt a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Rendkívüli bravúrt hajtott végre, és történelmet írt a tavalyi szezonban a DUE Maarsk Graphics együttese azzal, hogy 2018. november 10-én megnyerte Kirishiben a Női Európai Szuperkupát, ezzel Európa legjobb női pólós csapata lett. A lányok ezt követően a bajnokságban remekeltek, hiszen a végelszámolásnál az ezüstérem került a nyakukba. Mindezt úgy érték el, hogy közben megkezdődött a Fabó Éva Sportuszoda felújítása, mely jelenleg a végső szakaszban van. Ez azonban a jelenben azt jelenti, hogy Mihók Attila tanítványai még nem készülhettek, nem készülhetnek saját medencéjükben, és a bajnokságot sem tudják Dunaújvárosban megkezdeni. Ezt azonban a szakvezetés és a csapat is megpróbálta a lehető legjobban kezelni, és megkeresték azokat a megoldásokat, melyekkel ezeket a nehézséget valamilyen módon csökkenteni tudták. A nyári felkészülés sem a szokványos körülmények között zajlott, tudtuk meg a vezetőedzőtől, Mihók Attilától.

- Öt hetet Balatonvilágoson készültünk, ahol délelőttönként kajakoztunk, illetve Balatonvilágos és Balatonaliga között úsztunk. Ezen felül kondiztunk, majd délutánonként Sárbogárdra utaztunk labdás edzésekre. Az utazást még nem tudtuk kiküszöbölni, ami negatív élmény volt a tavalyi évvel kapcsolatban. Nyár végén nagyon bíztunk abban, hogy ősszel már saját uszodánkban edzhetünk, de erre még nem volt lehetőségünk. Bizakodóak vagyunk, hiszen amennyiben a szakhatósági vizsgálatok után meg lesznek a nyitásnak a feltételei, akkor az uszoda használata látható távolságon belülre kerülhet. Erre nem csupán nekünk és a nagyszerű, válogatottak sokaságát adó utánpótlásunknak lenne szüksége, hanem a búvároknak, úszóknak is.

- Hogyan változott a csapat kerete?

- Nagy változások nem történtek, de nagy veszteség, hogy Menczinger Kata Egerbe igazolt. Az ő pótlása nem egyszerű feladat, de folytatva a sok évvel ezelőtt felállított stratégiánkat, vagyis azt, hogy nagy hangsúlyt fektetünk saját nevelésű fiataljaink beépítésére, most is ez történik majd. Huszti Vanda, Brezovszki Gerda és Szellák Csenge nagyobb szerepet kaphat az eddigieknél, akik ezzel a lehetőségükkel remélhetően élni is fognak. Ők nagyon fiatalok, akik nem biztos, hogy ezt a terhet azonnal át tudják venni, de abban bízunk, hogy ők és a klub is ebből a következő időszakban profitálni fog. Rajtuk kívül Szabó Nikolett biztos tagja a keretnek, valamint az ifi csapatból Pál Réka, Somogyvári Lili és Sümegi Nóra azok, akik egyszer-egyszer részt vesznek a felnőttek edzésein. Ha ők ebben az évben fizikálisan tudnak azonosulni a felnőttekkel, akkor képbe kerülhetnek. Tavaly is hasonlóan cselekedtünk, amikor Szilágyi Dorottya igazolt Egerbe, hiszen akkor Vályi Vanda lépett előrébb, aki azóta felnőtt válogatott és csapatunk meghatározó, nagyszerű eredményeket felmutató játékosa lett.

Képek: DO-archív

- Hogyan változhatnak az erőviszonyok az idei bajnokságban?

- Az idén is biztosan ki fog emelkedni az UVSE, de már a tavalyi körbeverésekkor is látszott, hogy a mezőny nagyon kiegyenlítetté vált. Ez így tűnik az idén is, hiszen a többi együttes játéktudása közeledik egymáshoz. A Fradi a BVSC-ből, az Eger a Dunaújvárosból erősített, vagyis az idén is meg lesz az az öt klub, amely játékosállományának erőssége hasonló. Bármi lehet tehát, de az biztos, hogy nagyon szoros, kiegyenlített küzdelmek lesznek, hiszen ezek a csapatok pályáznak egymás skalpjára. Vízilabdázóink bajnoki bemutatkozására sem kell már sokat várni, ugyanis szombaton délelőtt tizenegy órától a III. Kerületi TVE vendégeként ugranak vízbe Mihók Attila tanítványai, természetesen a magabiztos győzelem és az ezért járó bajnoki pontok reményében.

A rovat további hírei: Sport

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.

Pozitív gondolatok a döntő után

Pozitív gondolatok a döntő után

2021. júl. 30.

Összességében elégedett olimpiai szereplésével a DKSE tornásza, Kovács Zsófia, aki a 14. helyen zárta a tornászok egyéni összetett fináléját Tokióban.

Kovács Zsófia 14. az olimpián

Kovács Zsófia 14. az olimpián

2021. júl. 29.

Nem tudott javítani selejtezős eredményén, így a 14. helyen fejezte be a tokiói olimpia egyéni összetett fináléját a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia.

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 29.

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!