Rangadó vár a Kohászra

2019. szeptember 21. (szombat) 8:08 - doszerk

Nehéz feladat előtt állnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosai az MTK elleni fővárosi bajnokin.

Három mérkőzést követően két vereséggel és egy győzelemmel áll a K&H női kézilabda liga nyolcadik helyén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványai az első fordulóban Békéscsabán nyertek, majd előbb hazai környezetben szenvedtek egygólos vereséget az Érdtől, míg a legutóbbi fordulóban hiába álltak még a 47. percben is egálra a Fradival, végül 31-23-as vereséget szenvedtek az előző bajnokság ezüstérmesének otthonában.

Kézilabdázóink természetesen szeretnének visszatérni a győzelem útjára, ám ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis ma este hat órától ismét idegenben, az MTK otthonában kell helyt állnia a Kohásznak. A fővárosiak már négy találkozót játszottak az idei bajnokságban, s bár esélyesebb vetélytársaiktól sima vereséget szenvedtek, a Békéscsabát legyőzték, így a mieinkhez hasonlóan két szerzett ponttal állnak a tabellán. A nyáron megerősített MTK-val két alkalommal is találkoztunk a felkészülési időszakban, ám ezek a mérkőzések is szoros küzdelmeket hoztak, ugyanis Dunaújvárosban 27-26-ra sikerült nyerni az MTK és a Fradi vegyes csapata ellen, míg az Érdi Kupán 30-30-as döntetlenre végeztünk Golovin Vlagyimir tanítványaival.

Képek: DO-archív

Tovább nehezíti a mieink helyzetét, hogy Ferenczy Fruzsinára és Triscsuk Krisztinára sem számíthat a szakvezetés, ám György László vezetőedző bízik abban, hogy sikerül olyan elszántan és harcosan játszaniuk ma este hat órától, mint tették azt a Ferencváros elleni találkozó nagyobbik részében.

- Nagyon biztató volt a Ferencváros elleni ötven percünk, abból tudunk meríteni. Bátran, tudatosan kézilabdáztunk, nem ijedtünk meg nagy múltú ellenfelünktől. Továbbra is vannak sérültjeink, de a lehetőségeinkhez képest igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló mérkőzésre is. Ez egy rangadó lesz számunkra, s nagy a valószínűsége annak, hogy ez is az utolsó percekben dől majd el, éppen ezért sokat dolgoztunk azon a héten, hogy a véghajrában is jól tudjunk koncentrálni, s jó döntéseket hozzunk. Nagyon bízom abban, hogy kevesebb olyan hibát követünk el, amit nem az ellenfél kényszerít ki.

A rovat további hírei: Sport

Újabb parádés győzelem!

Újabb parádés győzelem!

2019. október 19. (szombat)

Rendkívül izgalmas, magas hőfokú mérkőzésen győzték le a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a Gyergyói HK együttesét.

Rangadóval folytatják a bajnokságot

Rangadóval folytatják a bajnokságot

2019. október 19. (szombat)

Az ötödik helyezett Dunaújváros PASE labdarúgói a hatodik Budapest Honvéd II. gárdáját látják vendégül vasárnap délután az NB III Közép Csoportjában.

Nem pihennek az Acélbikák

Nem pihennek az Acélbikák

2019. október 19. (szombat)

Az Újpesten aratott 3-1-es győzelem után ma már a Gyergyói HK ellen korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Remek siker Újpesten

Remek siker Újpesten

2019. október 18. (péntek)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet az Újpest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Továbbra is hibátlanul

Továbbra is hibátlanul

2019. október 18. (péntek)

Az éllovas nyerte a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának csütörtöki rangadóját.

Nagy csaták a sportcentrumban

Nagy csaták a sportcentrumban

2019. október 18. (péntek)

Összesen harminc csapat vett részt csütörtökön az Ovi Foci Kupa harmadik és a Suli Foci Kupa első két korosztályának nyitófordulójában.

Először az UTE ellen

Először az UTE ellen

2019. október 18. (péntek)

Az Újpest elleni fővárosi mérkőzéssel folytatja az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.