Rangadó vár a Kohászra

2019. szeptember 21. (szombat) 8:08 - doszerk

Nehéz feladat előtt állnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosai az MTK elleni fővárosi bajnokin.

Három mérkőzést követően két vereséggel és egy győzelemmel áll a K&H női kézilabda liga nyolcadik helyén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványai az első fordulóban Békéscsabán nyertek, majd előbb hazai környezetben szenvedtek egygólos vereséget az Érdtől, míg a legutóbbi fordulóban hiába álltak még a 47. percben is egálra a Fradival, végül 31-23-as vereséget szenvedtek az előző bajnokság ezüstérmesének otthonában.

Kézilabdázóink természetesen szeretnének visszatérni a győzelem útjára, ám ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis ma este hat órától ismét idegenben, az MTK otthonában kell helyt állnia a Kohásznak. A fővárosiak már négy találkozót játszottak az idei bajnokságban, s bár esélyesebb vetélytársaiktól sima vereséget szenvedtek, a Békéscsabát legyőzték, így a mieinkhez hasonlóan két szerzett ponttal állnak a tabellán. A nyáron megerősített MTK-val két alkalommal is találkoztunk a felkészülési időszakban, ám ezek a mérkőzések is szoros küzdelmeket hoztak, ugyanis Dunaújvárosban 27-26-ra sikerült nyerni az MTK és a Fradi vegyes csapata ellen, míg az Érdi Kupán 30-30-as döntetlenre végeztünk Golovin Vlagyimir tanítványaival.

Képek: DO-archív

Tovább nehezíti a mieink helyzetét, hogy Ferenczy Fruzsinára és Triscsuk Krisztinára sem számíthat a szakvezetés, ám György László vezetőedző bízik abban, hogy sikerül olyan elszántan és harcosan játszaniuk ma este hat órától, mint tették azt a Ferencváros elleni találkozó nagyobbik részében.

- Nagyon biztató volt a Ferencváros elleni ötven percünk, abból tudunk meríteni. Bátran, tudatosan kézilabdáztunk, nem ijedtünk meg nagy múltú ellenfelünktől. Továbbra is vannak sérültjeink, de a lehetőségeinkhez képest igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló mérkőzésre is. Ez egy rangadó lesz számunkra, s nagy a valószínűsége annak, hogy ez is az utolsó percekben dől majd el, éppen ezért sokat dolgoztunk azon a héten, hogy a véghajrában is jól tudjunk koncentrálni, s jó döntéseket hozzunk. Nagyon bízom abban, hogy kevesebb olyan hibát követünk el, amit nem az ellenfél kényszerít ki.

A rovat további hírei: Sport

Már Tokióig terveznek

Már Tokióig terveznek

2020. május 29. (péntek)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének felkérésére Hüttner Csaba, és Weisz Róbert szövetségi kapitányok már júniusra beterjesztik a tokiói olimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

2020. május 29. (péntek)

Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.