Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap) 17:24 - Szárszó Lajos

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.

Labdarúgó együttesünknek vasárnap nem bajnoki, hanem Magyar Kupa mérkőzésen kellett helyt állnia. Lőrincz Emil gárdája a hatodik fordulóban csatlakozott a mezőnyhöz, melyben már a lemagasabb osztályban játszók is szerepelnek. De a DPASE a sorsolás szeszélye miatt egy alacsonyabb, a Pest megyei I. osztályban játszó csapatot, a Viadukt SE-Biatorbágyot kapta ellenfelül. Mivel a szabály szerint az alacsonyabb osztályban focizó gárda a házigazda, ezért Szepessy Róberték idegenben kellett kiharcolják a továbbjutást a saját bajnokságukban kiválóan, eddig vereség nélkül menetelő ellenfelükkel szemben. Ettől függetlenül a mieink számítottak a meccs esélyesének még annak ellenére is, hogy Lőrincz Emil szűk kerettel vágott neki a találkozónak, és több helyen változtatott a szokott kezdőcsapatán is. A kapuban Orczi váltotta Pokornit, míg a mezőnyben kimaradt Kis és Beszterczei helyett Szepessy és Tapiska lépett pályára. Azért a cserepadra is érdemes volt odatekinteni, ahol csupán három mezőnyjátékosunk foglalt helyet. Az első félidő elején kóstolgatták egymást a csapatok, majd átvette az irányítást a Dunaújváros. A fölény egyre érezhetőbbé vált, melynek eredményeként a 32. percben Tóth Ákos megszerezte a vezetést (0-1). A folytatásban igazán nagy iram nem alakult ki, és mivel újabb gól sem született, így DPASE előnnyel mehettek a szünetre a csapatok. A második félidőben az első 45 perchez képest nem sokat változott a játék képe. A labdát többet birtokolta a Dunaújváros, míg a hazaiak szórványos ellentámadásokkal jutottak el a tizenhatosig. Eredményt ezzel azonban nem tudtak elérni, mivel Lőrincz Emil csapata a lefújásig jól őrizte egygólos előnyét. Ez egyben azt jelenti, hogy a DPASE jutott be a Magyar Kupa 64-es táblájára.

 

Viadukt SE-Biatorbágy – Dunaújváros PASE 0-1 (0-1)

Vezette: Barna Gergely, asszisztensek Kiss Balázs és Perák András

Viadukt SE-Biatorbágy: Tóth – Gyepes, Harangozó, Kinyik, Horváth, Stadler, Vajda (Skita az 58. percben), Reich (Hajagos a 79. percben), Golda (Lesták a 79. percben), Bihari, Papes. Vezetőedző: Hollik András

 

Dunaújváros PASE: Orczi – Busa (Reicheld a 75. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Puskás, Hompót, Kovács, Tóth, Tapiska (Al-Sheraji a 61. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil

A rovat további hírei: Sport

Már Tokióig terveznek

Már Tokióig terveznek

2020. május 29. (péntek)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének felkérésére Hüttner Csaba, és Weisz Róbert szövetségi kapitányok már júniusra beterjesztik a tokiói olimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

2020. május 29. (péntek)

Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.