Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap) 17:24 - Szárszó Lajos

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.

Labdarúgó együttesünknek vasárnap nem bajnoki, hanem Magyar Kupa mérkőzésen kellett helyt állnia. Lőrincz Emil gárdája a hatodik fordulóban csatlakozott a mezőnyhöz, melyben már a lemagasabb osztályban játszók is szerepelnek. De a DPASE a sorsolás szeszélye miatt egy alacsonyabb, a Pest megyei I. osztályban játszó csapatot, a Viadukt SE-Biatorbágyot kapta ellenfelül. Mivel a szabály szerint az alacsonyabb osztályban focizó gárda a házigazda, ezért Szepessy Róberték idegenben kellett kiharcolják a továbbjutást a saját bajnokságukban kiválóan, eddig vereség nélkül menetelő ellenfelükkel szemben. Ettől függetlenül a mieink számítottak a meccs esélyesének még annak ellenére is, hogy Lőrincz Emil szűk kerettel vágott neki a találkozónak, és több helyen változtatott a szokott kezdőcsapatán is. A kapuban Orczi váltotta Pokornit, míg a mezőnyben kimaradt Kis és Beszterczei helyett Szepessy és Tapiska lépett pályára. Azért a cserepadra is érdemes volt odatekinteni, ahol csupán három mezőnyjátékosunk foglalt helyet. Az első félidő elején kóstolgatták egymást a csapatok, majd átvette az irányítást a Dunaújváros. A fölény egyre érezhetőbbé vált, melynek eredményeként a 32. percben Tóth Ákos megszerezte a vezetést (0-1). A folytatásban igazán nagy iram nem alakult ki, és mivel újabb gól sem született, így DPASE előnnyel mehettek a szünetre a csapatok. A második félidőben az első 45 perchez képest nem sokat változott a játék képe. A labdát többet birtokolta a Dunaújváros, míg a hazaiak szórványos ellentámadásokkal jutottak el a tizenhatosig. Eredményt ezzel azonban nem tudtak elérni, mivel Lőrincz Emil csapata a lefújásig jól őrizte egygólos előnyét. Ez egyben azt jelenti, hogy a DPASE jutott be a Magyar Kupa 64-es táblájára.

 

Viadukt SE-Biatorbágy – Dunaújváros PASE 0-1 (0-1)

Vezette: Barna Gergely, asszisztensek Kiss Balázs és Perák András

Viadukt SE-Biatorbágy: Tóth – Gyepes, Harangozó, Kinyik, Horváth, Stadler, Vajda (Skita az 58. percben), Reich (Hajagos a 79. percben), Golda (Lesták a 79. percben), Bihari, Papes. Vezetőedző: Hollik András

 

Dunaújváros PASE: Orczi – Busa (Reicheld a 75. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Puskás, Hompót, Kovács, Tóth, Tapiska (Al-Sheraji a 61. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil

A rovat további hírei: Sport

Újabb parádés győzelem!

Újabb parádés győzelem!

2019. október 19. (szombat)

Rendkívül izgalmas, magas hőfokú mérkőzésen győzték le a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a Gyergyói HK együttesét.

Rangadóval folytatják a bajnokságot

Rangadóval folytatják a bajnokságot

2019. október 19. (szombat)

Az ötödik helyezett Dunaújváros PASE labdarúgói a hatodik Budapest Honvéd II. gárdáját látják vendégül vasárnap délután az NB III Közép Csoportjában.

Nem pihennek az Acélbikák

Nem pihennek az Acélbikák

2019. október 19. (szombat)

Az Újpesten aratott 3-1-es győzelem után ma már a Gyergyói HK ellen korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Remek siker Újpesten

Remek siker Újpesten

2019. október 18. (péntek)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet az Újpest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Továbbra is hibátlanul

Továbbra is hibátlanul

2019. október 18. (péntek)

Az éllovas nyerte a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának csütörtöki rangadóját.

Nagy csaták a sportcentrumban

Nagy csaták a sportcentrumban

2019. október 18. (péntek)

Összesen harminc csapat vett részt csütörtökön az Ovi Foci Kupa harmadik és a Suli Foci Kupa első két korosztályának nyitófordulójában.

Először az UTE ellen

Először az UTE ellen

2019. október 18. (péntek)

Az Újpest elleni fővárosi mérkőzéssel folytatja az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.