A DPASE a 32 között

Szárszó Lajos - 2019. október 30. 20:32

A labdarúgó Magyar Kupa hetedik fordulójában a DPASE a hosszabbításban megszerzett győzelmének köszönhetően bejutott a sorozat legjobb 32 csapata közé.

A labdarúgó Magyar Kupa hetedik fordulójában a jó formában lévő Dunaújváros a Nagykanizsa együttesét fogadta. A tét a legjobb harminckettő közé jutás volt, mely nem tűnt sem egyszerű, sem megoldhatatlan feladatnak labdarúgóink számára, hiszen mai vetélytársunk hozzánk hasonló teljesítménnyel szerepel az NBIII Nyugati Csoportjában. Kretz tesztelte a második percben Pokornit, aki a középre tartó labdát magabiztosan ölelte magához. A következő percek kiegyenlített játékot hoztak, majd Busa csúsztatása után Tóth Ákos lépett meg védője mellől, aki egy kissé megráncigálta őt a tizenhatoson belül, de annyira nem, hogy a hazai csatár ne tudjon lőni, a lövést azonban Horváth bravúros vetődéssel oldalra tenyerelte. A húszadik percben a vendég kapus vesztére középre ütötte ki a labdát, pontosan Barna elé, aki miután azt szépen levette, csúnyán mellé lőtte. Egy perccel később Bíró az ötösön belül nem találta el jól a labdát, vagyis a hazai helyzetek sorra kimaradtak. Ekkor jött a régi törvényszerűség, vagyis az ellenfél az első lehetőségét gólra váltotta. Egy sarokrúgás után Lőrincz lőhetett szabadon állva 12-13 méterről, melybe Pokorni még bele tudott érni, de azt hárítania nem sikerült (0-1).

A válasz a 29. percben érkezett. Ekkor Tóth tört be a tizenhatoson belülre, akit szabálytanul tudtak csak megállítani. A jogos büntetőt Szepessy végezte el, aki védhetetlenül lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-1). A félidő hajrájában szépen épült fel a Nagykanizsa akciója, melynek végén Szegleti ball lábbal tekert a hosszú sarok irányába, lövése azonban elkerülte a hazai kaput. Ezzel azonban nem volt vége a vészhelyzetnek, hiszen egy szabadrúgás után Barna fején csúszott meg a labda úgy, hogy az csak centikkel ment el saját kapuja mellett. A viszont válaszra is volt lehetőség, hiszen a 44. percben Szepessy harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos vonalától nem messze, viszont Horváth beívelése mindenkinek hosszú volt. Fordulás után úgy tűnt, mintha gyorsan dűlőre akarták volna vinni a csapatok a meccs kimenetelét, de a kontrák mindkét oldalon kimaradtak. Szegleti volt bátor az 51. percben, aki kisodródott helyzetből tekert a kapu bal felső sarka fölé. Egy perccel később ismét lehetőséghez jutott a Nagykanizsa. Ezúttal Herzsenyák lépett meg a védője mellől, de amikor már csak Pokornival állt szemben, nem találta el a kaput. A helyzetek számának elpuskázását Tóth folytatta, aki hat méterről lőtt gyengén.

Az 57. percben Bíró lövése ment centikkel fölé, vagyis megint megvoltak a hazai helyzetek, gól nélkül. Alig egy perccel később Hompót beadását Busa a kapufa mellől, igaz kissé kisodródott helyről bólintotta centikkel mellé. A vendégek három cserével frissítették csapatukat, ezzel jelezve, hogy mielőbb le szeretnék zárni a meccset, míg a hazai edző a fiatal Kovácsot dobta játékba. Szegleti a 74. percben a tizenhatos jobb oldali sarkáról tekert a hosszú felé, Pokorni azonban látványos mozdulattal védett csakúgy, mint Horváth lapos lövésénél. A csereként beállt Al-Sherai a teljes vendég védelmet zavarta meg cseleivel, majd lövés helyett a passzt választotta, ami azért volt rossz megoldás, mert annak a Kovácsnak passzolt, aki sajnos lesen állt. Így hiába lőtt gólt, azt azonnal érvénytelenítette a játékvezető. Miután letelt a rendes játékidő, és maradt az 1:1, jöhetett a hosszabbítás. Annak első 15 percében először a vendégek veszélyeztettek Kovács György révén, majd Reicheld fejéről ment a labda a jobb oldali kapufa mellé. A 103. percben Szepessy szöglet utáni fejesét szedte ki a felső léc alól Horváth kapus, ezzel maradt az 1:1. A második plusz 15 percben Szepessy 19 méterről lőtt a felső léc fölé, majd nagy nyomást helyezett ellenfelére a DPASE.  A vendégek percekig ki sem tudtak jönni kapujuk előteréből, így megérdemelten jött a hazai gól. Azt Kovács beívelése után Dorogi bólintotta a kapuba a 115. percben. Az utolsó perceket taktikusan hozta le a Dunaújváros, így együttesünk megérdemelten jutott a legjobb 32 közé a kupában.

Dunaújváros PASE – FC Nagykanizsa 2:1 (1:1) hosszabbítás után

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa (Al-Sherai a 69. percben), Bíró (Reicheld a 78. percben), Dorogi, Horváth, Szepessy, Puskás, Hompót, Tóth (Kovács a 65. percben), Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

FC Nagykanizsa: Horváth – Bagó (Béli a 70. percben), Szegleti, Herzsenyák (Hampuk a 72. percben), Kretz (Vittman a 99. percben), Gerencsér, Fadgyas (Kovács az 52. percben), Ekker, Lőrincz, Horváth, Major. Vezetőedző: Barna László.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.