Dunaújváros Hetilap

Átadták a felújított Magyar úti klubházat

Molnár Emese - 2019. október 6. 14:04

Egy nótaesttel avatták fel a pentelei közösségek a kívül-belül felújított Magyar úti klubházat.A rendezvényen jelen volt Palkovics Katalin és Mészáros László, a Fidesz képviselőjelöltjei is, akik ajándékkal is kedveskedtek a penteleieknek, mégpedig a Pro Pentele díjazottjainak névsorát tartalmazó táblákkal.

A László Imre Nótakedvelők Klubja június 23-án tartotta legutóbbi találkozóját a Magyar úti klubházban, ez volt az utolsó rendezvény a nagyszabású felújítás megkezdése előtt. Az önkormányzat által biztosított 35 millió forintból ugyanis többek között leszigetelték az épületet, új nyílászárókat szereltek fel, korszerűsítették a villamoshálózatot és a vízgépészetet. A munkálatokkal elkészültek a szakemberek, és október 5-én egy nótaest keretében vették birtokba a pentelei közösségek. Szloboda György, a László Imre Magyar Nóta, Népdal, Operett és Cigány dalokat kedvelők klubjának elnöke elmondta, a klub harminchat éves fennállása során kétszer alakították át ezt a helyet, a befogadóképesség növelése érdekében. Egyszer hetvenről százhúsz fősre bővítették, majd a közfalak kivágása révén százkilencven fősre növelték. Bár kisebb javításokat elvégeztek az épületen, azonban elmúlt az idő felette, megérett már a korszerűsítésre. Erre biztosított támogatást az önkormányzat. Mint azt Szloboda György hangsúlyozta, elégedettek az eredménnyel, és köszönettel szólt a felújításért, hogy megszépült ez a közkedvelt bázisuk.

A rendezvényen jelen volt Palkovics Katalin és Mészáros László, a Fidesz képviselőjelöltjei is, akik ajándékkal is kedveskedtek a penteleieknek, mégpedig a Pro Pentele díjazottjainak névsorát tartalmazó táblákkal. Ezekkel is díszíthetik majd a megújult klubház falait, mint ahogy a visszaköltözés után az elmúlt évek sok-sok ereklyéivel, okleveleivel, fényképeivel. Palkovics Katalin az ünnepség elején elmondta, Cserna Gábor polgármester nem tudott eljönni erre a rendezvényre (aznap fogadták a koreai köztársaság nagykövetét), de azt üzente, hogy mivel a felújítás költségvetési kerete a klubház asztalainak, székeinek cseréjét nem tette lehetővé, a választás után, ha ismét hivatalba léphet, polgármesterként az egyik első előterjesztése az lesz, hogy ezekre is szavazzon meg forrást az újonnan felálló közgyűlés.

Most a nótakedvelők rendezvényének adott otthont a megújult klubház, aztán október 14-én 16 órakor a Pentelei Nyugdíjas Klub tagjai is tartják már a szokásos találkozójukat.

A rovat további hírei: Közélet

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.