Dunaújváros Hetilap

Átadták a megbízóleveleket az új képviselőtestület tagjainak

2019. október 22. (kedd) 18:04 - Brousil Csaba

Múlt héten csütörtökön jogerőre emelkedett az önkormányzati választás eredménye. Ennek folyományaként ma az új képviselőtestület tagjai átvették megbízólevelüket dr. Hanák Tamástól, a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettesétől. Részletek a D+ TV Híradójában.

Dr. Hanák Tamás köszöntötte a képviselőket és Pintér Tamás polgármestert, majd rövid beszédében megköszönte a Helyi Választási Bizottság (HVB) és a Helyi Választási Iroda (HVI) szakszerű munkáját, melyet az önkormányzati választások kapcsán az elmúlt időszakban elvégzett. Méltatta a választások tisztaságát, de kiemelte, hogy ez nem erény, nem jár köszönet érte senkinek, hiszen ez a demokráciánk alapja. Az új képviselőtestület tagjaihoz fordulva arra kérte őket, hogy a választópolgároktól kapott felhatalmazásukat a város érdekeinek a szolgálatába állítsák, segítség a város fejlődését és az itt élő lakosok boldogulását. Ne egyéni érdekeik előremozdítását lássák ebben a kapott felhatalmazásban, hanem a közérdeket szolgálják. Beszéde után átadta a megbízóleveleket a képviselőknek, kivéve Cserna Gábornak (Fidesz), aki mint utóbb kiderült azért nem volt jelen a közgyűlési teremben, mert nem kapott meghívót erre az eseményre.

A megbízólevelek átvétele után Pintér Tamás szólt a köszönet hangján. Ő is megköszönte a HVB és a HVI áldozatos munkáját, majd hangsúlyozta, hogy a képviselőtestület legfőbb dolga az lesz, hogy segítse a város továbbfejlődését és a dunaújvárosiakat céljaik elérésében.

A rovat további hírei: Közélet

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

2020. május 25. (hétfő)

Az önkormányzat és a városlakók segítségével szépült meg a Rákóczi tér a napokban, miután a lakók közössége a közelmúltban azzal a tervvel kereste meg a városvezetést, hogy együtt szeretnék rendbe tenni lakókörnyezetüket. Meg is valósult szépen.

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

2020. május 24. (vasárnap)

A hétvégi szentmiséket is engedélyezte a megyéspüspök, a következő napokban az urnatemető is nyit, ráadásul és a plébániai iroda szolgálata is újra kezdődik: az enyhítések nyomán visszaáll  régi rend a dunaújvárosi katolikus közösség életében.

Utcanévnapok - Vágó Eszter

Utcanévnapok - Vágó Eszter

2020. május 24. (vasárnap)

Új sorozatban mutatja be Dunaújváros utcaneveinek történetét városunk hivatalos honlapja.

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

2020. május 22. (péntek)

Megszűnik az ügyeleti rend, május 25-én, hétfőn kezdődően a szokásos működéshez térnek vissza a város bölcsődéi és az óvodái, adta hírül az önkormányzat hivatalos weboldala. Szigorú óvintézkedésekkel, persze.

Ha vasárnap, vásárnap  – de még korlátozásokal!

Ha vasárnap, vásárnap – de még korlátozásokal!

2020. május 21. (csütörtök)

Korlátozásokkal ugyan, de ismét megnyílik a vásár kapuja a nagyközönség előtt május 24-én, vasárnap. A városvezetés döntéséről és a kapcsolódó előírásokról a hivatalos honlap adott tájékoztatást.