Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda) 19:46 - doszerk

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Debrecenben, az idei szezonban még veretlen, öt győzelemmel és egy döntetlennel álló DVSC otthonában folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Az összecsapásnak a házigazdák voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző abban bízott, hogy taktikus, fegyelmezett játékkal képesek lesznek jó mérkőzést játszani a több volt dunaújvárosi játékossal felálló házigazdákkal.

A kezdésre nem is lehetett komolyabb panasza szakvezetőnknek, mert Bouti Fruzsina révén a mieink szerezték meg a vezetést, s bár a hazaiak gyorsan fordítottak, a folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így a 8. percben még 4-4-es állást mutatott az eredményjelző. Az első tíz perc végéhez érve elhibázott pár támadást együttesünk, s ezt kihasználva 8-5-re megléptek a vendéglátók, ám erre is volt válasza a Kohásznak, mely Szekerczés és Szalai találataival a 16. percre utolérte ellenfelét (8-8).

A Debrecen azonban ismét újítani tudott, másodszor is meglógott hárommal, s ugyan innen még egyszer sikerült visszakapaszkodni 13-12-re, a hajrában valamivel pontosabbak voltak a hajdúságiak, így a szünetre 15-13-as hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

A második felvonást ismét jobban kezdte ellenfelénél a Kohász, ám Bouti újabb találata után hiába volt több lehetőség is az egyenlítésre, sajnos rendre rossz megoldást választottunk az ellenfél kapuja előtt. Ezzel együtt a debreceniek sem tudtak meglépni a Kohásztól, mert a kapuba visszaálló Csapó Kyra egymás után több védést is bemutatott, s mikor a 41. percben Monár Beatrix is bevette a hazai kaput, végre sikerült egalizálnia kézilabdázóinknak (17-17). Jött is azonnal a hazaiak időkérése, mely után még kétszer átvette a vezetést a DVSC, ám a mieink rendre egalizáltak, majd a 46. percben Sirián találatával átvették a vezetést is (19-20). György László a 48. percben, 20-20-as állásnál kérte ki második idejét, ám ezt követően csak a kapusok brillíroztak mindkét oldalon.

Képek: DO-archív

A gólcsend az 54. perc elején tört meg, mikor Szekerczés büntetőből mattolta Triffa Ágnest, s ekkor a hazaiakon volt az időkérés sora, mely után Kovács Anna egyenlített ismét, így bő öt perccel a meccs vége előtt sem lehetett megtippelni, hogy ki örülhet majd a végén (21-21). Szekerczés újabb találatára ismét Kovács válaszolt, majd ismét a kapusok pillanatai következtek, mert előbb Triffa védett hetest, majd Csapó hárított átlövést, így két és fél perccel a meccs vége előtt is egálra álltak a csapatok (22-22). Szalai Babett újra a mieinket juttatta előnyhöz, ám Bouti kiállítása miatt emberhátrányban kellett befejeznie a találkozót együttesünknek, mely Vantara-Kelemen egyenlítése után sem hibázott, s Szekerczés újabb gólja után nagyon közel került a győzelemhez (23-24). Bulath Anita büntetőjére sajnos nem volt ellenszere Csapó Kyrának, s bár az utolsó tizenöt másodpercben a mieink támadhattak a győzelemért, Szekerczés próbálkozását védte Triffa, így a mérkőzés végül 24-24-es döntetlennel ért véget, ami parádés eredménynek számít a kohász kézilabdázóitól.

György László: - Elsősorban a védekezésről szólt a mai mérkőzés, azzal tudtunk pontot szerezni egy nagyon erős Debrecen otthonában. Keményen, agresszívan védekeztünk, mely mögött a második félidőben volt egy nagyon jó kapusteljesítmény is, így győzelemmel felérő döntetlennel utazhatunk haza. Támadásban ugyan voltak megtorpanásaink, de mindig akadt valaki, aki kirántott minket ebből, igazi csapatmunka volt ez, gratulálok a lányoknak ezért a szép eredményért.

DVSC Schaeffler – DKKA 24-24 (15-13)

DKKA: Csapó – Grosch 1, Szekerczés 9 (2), Bouti 4, Sirián 1, Szalai B. 6, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Nick, Mihály P. 1, Csavlovics 1, Ferenczy, Jovovics, Molnár B. 1, Triscsuk. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.

Már Tokióig terveznek

Már Tokióig terveznek

2020. május 29. (péntek)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének felkérésére Hüttner Csaba, és Weisz Róbert szövetségi kapitányok már júniusra beterjesztik a tokiói olimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

2020. május 29. (péntek)

Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.