Előnyben a Dunaferr

2019. október 17. (csütörtök) 18:38 - Szárszó Lajos

Meggyőző játékkal aratott győzelmet a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Dunaferr SE röplabda csapata a Szolnok ellen.

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapását rendezték a Dunaújváros Sportcsarnokban, ahol a Dunaferr SE a Szolnok csapatát fogadta. A felek pár nappal ezelőtt a magyar bajnokságban mérkőztek egymással, melyen a dunaújvárosi együttes győzött 3-0-ra, ennek ellenére azonban nem mehettek biztosra a mai találkozón. Ráadásul az volt Tomanóczy Tibor együttesének a célja, hogy szett veszteség nélkül hozza le a meccset, hiszen a párharcnak még lesz egy visszavágója, amely végleg eldönti a továbbjutást. Jól kezdett a Dunaferr, hiszen ellépett három ponttal (4-1), melyet meg is tudott őrizni (7-4).

A folytatásban Mészáros Dömötör szállította a pontokat (9-4), mely után időt is kért Gulyás Ferenc. Ezt követően megtáltosodott a Szolnok (9-8), hiszen egy pontra felzárkózott. Ekkor nagyon kellett Laczi Dominik remek pontja, mely után megint meglépett a hazai csapat (16-12). A végjátékra hat pontos előnnyel érkezett a Dunaferr (20-14), ez azonban elkezdett fogyni (20-17). A legvége így izgalmassá vált, melyet végül Tomanóczy Tibor legénysége nyert meg (25-21). A második játék legelejét megint a mieink kezdték ponterősebben (6-1), és a folytatás is rendben volt (11-5). Sőt, erre sikerült még rátenni egy lapáttal (14-6), majd remek volt a következő időszak is (16-7). Arról, hogy tíz legyen közte egy fantasztikus blokk gondoskodott (18-8), melyet a fiúk meg tudtak tartani (21-11) úgy is, hogy közben Tomanóczy Tibor cseréit is játékba küldte (22-12). Igaz, ebből a végére „csak” nyolc maradt, de ez most nem számított (25-17).

A harmadik szett szorosan indult (3-3), majd beindult a Dunaferr, és sorra szerezte pontjait (7-4). A folytatásban felváltva estek a pontok (10-7), majd feltámadt a Szolnok, és közelebb férkőzött (14-12). Ehhez hozzájárult egy-egy hibás hazai nyitás, valamint elrontott támadás befejezés. Szerencsére ebből felébredtek a fiaink (17-13), így a huszadik pontot is mi értük el hamarabb (20-15). A végjátékban felváltva estek a pontok, de a végén Laczi Dominik ütése után a Dunaferr örülhetett (25-21). Az első csatát megnyerte Tomanóczy Tibor csapata, de a visszavágón még nagyon oda kell figyelni.

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Klub 3-0 (25-21, 25-17, 25-21)

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Laczi, Iván B., Majoros, Iván G., Mészáros, Gebhardt (liberó). Cserék: Balázs, Quintz, Ambrus, Sümegi (liberó), Hatvany, Kecskeméti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes, Boa, Galovicz, Bíró, Guzmics, Banai, Farkas (liberó). Cserék: Jacsó, Gazsi, Kókai, Tímár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Megyei rangadó a kupában

Megyei rangadó a kupában

2020. január 29. (szerda)

Az Alba Fehérvár KC elleni hazai mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Ismét meghajolt a Csíkszereda

Ismét meghajolt a Csíkszereda

2020. január 28. (kedd)

Végletekig kiélezett csatában aratott 3-2-es győzelmet a Csíkszereda elleni hazai rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Véget ért az UDL első fordulója

Véget ért az UDL első fordulója

2020. január 28. (kedd)

A férfiaknál kiskőrösi, míg a nőknél szekszárdi győzelem született az Újvárosi Darts Liga első fordulójában.

A liga egyik legjobbja érkezik

A liga egyik legjobbja érkezik

2020. január 27. (hétfő)

Rendkívül nehéz hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára kedden este a Csíkszereda ellen.

Játékkal emlékeztek

Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő)

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Hajrávereség Debrecenben

Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap)

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. január 26. (vasárnap)

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.