Hazai döntetlen

Szárszó Lajos - 2019. október 31. 21:02

Két büntetőt is kihagyott a Dunaferr futsal csapata, így csupán az egyik bajnoki pontot tudta itthon tartani a Nyírgyulaj elleni mérkőzésen.

Hosszabb szünet után, mivel a válogatott VB selejtező tornája miatt szünetelt a bajnokság, az NBI 8. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC a Nyírgyulaj KSE elleni derbijével folytatódott az idei bajnoki sorozat. Ha az előző szezonokat vettük volna figyelembe az esélyeket illetően, akkor biztosan a Dunaferr győzelmére voksolhattunk volna, ez azonban az 2019-2020-as szezonra megváltozott. Ennek oka, hogy amíg a mieinktől a meghatározó játékosok távoztak, addig a Nyírgyulaj jelentősen, a székely, sokszoros román válogatottal, Csoma Alpárral, valamint ukrán játékosokkal megerősítette keretét. Így inkább szoros, nagy csatára számíthattunk, nem pedig egy előre lefutott meccsecskére. Azt nem lehetett mondani, hogy egymásnak estek volna a felek, mivel az első lövésre több, mint három percet kellett várni.

Azt Fridrich követte el, melyet Pallai szépen védett. A folytatásban több rossz passz csúszott mindkét oldalon a játékba, majd Nagy tornáztatta meg Cseresnyést, aki spárgázva védett, majd Németh Péter tíz méterről leadott lövését ölelte magához a vendégek kapusa. A hetedik percben hatalmas védelmi hibát használt ki a Nyírgyulaj. A saját kapuja előtt vesztette el a labdát Csányi, mely Csoma elé került, aki higgadtan gurított a kapuba (0-1). Egy perccel később Pál szinte a felező vonalról végzett el szabadrúgást, melyet Pallai lábbal hárított. A tizedik percben azonban egyenlített a Dunaferr. Kiváló háromszögelés után Pál remek passzát Klacsák a hatoson belülről vágta a hálóba (1-1). Az egyenlítés erőt adott a Dunaferrnek, melyet Pál szabadrúgása jelzett, melyet a vendégek kapusa bravúrral szedett ki a jobb felső sarokból. Pál Patrik lövő kedvét ez nem vette el, hiszen ezt követően gyors egymásutánban is veszélyeztetett. A hazai fölényt azonban Fridrich sem tudta gólra váltani, hiszen a felső léc alá tartó labdáját Pallai tornázta ki.

A 14. perc legvégén összejött a vendégek hatodik szabálytalansága is, így jöhetett a Dunaferr büntetője. Azt Pál végezte el, aki a kapufát találta telibe. A félidő hajrájában helyzetekig nem jutottak a csapatok, akik így 1-1-el fordultak. A térfélcsere után Lapa emelt kapu fölé, majd Pál végezhetett el szabadrúgást a vendég kaputól tíz méterre. Az életerős lövést Pallai reflex mozdulattal ütötte oldalra, majd Németh Péter laposan megküldött labdáját spárgázta ki a kapus. A 25. percben Fridrich tört előre gólt érően, labdája azonban csak oldalról érte el a hálót.  Pár perces mezőnyjáték után Horváth tette keresztbe a labdát a kapu előtt, melyről Klacsák csupán centikkel maradt le. A küzdelem kiegyenlítődött, viszont a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. Ezt törte meg Németh Péter és Pál Patrik, akiknek lapos bombáit hatástalanította Pallai. Az utolsó perceket megpróbálta megpörgetni a Dunaferr. A passzokat felgyorsították Klacsákék, a mezőfölény azonban meddő volt.

A vendégek kapusa volt a mezőny legjobbja!

Pál szinte a felezőről bombázott négy perccel a vége előtt, de pár centit tévedett, míg a túloldalon Cseresnyés hárította Sánta lapos lövését. Így léptünk be az utolsó két percbe, melyben nagyot hibáztak a vendégek, ugyanis kezezés miatt büntetőhöz jutott a Dunaferr. A labda mögé ezúttal Csányi állt, de nem tudta gólra váltani a lehetőséget, mely az utolsó gólszerzési lehetőségnek bizonyult, vagyis maradt a döntetlen, és a pontosztozkodás.

Dunaferr DUE Dutrade FC - Nyírgyulaj KSE 1-1 (1-1)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Németh P., Klacsák 1, Szeghy, Pál. Cserék: Rigó, Gergely – Dorogi, Fridrich, Faragó, Danó, Csányi, Németh L., Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Nyírgyulaj KSE: Pallai – Sánta, Vlasovych, Csoma 1, Lapa. Cserék: Opre, Dobó – Vass, Nagy, Fekete, Pazonyi, Baizsur. Vezetőedző: Lovas Norbert.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.