Megvan az első győzelem

2019. október 21. (hétfő) 12:46 - doszerk

Ötgólos hátrányból fordítva szerezte meg idei első győzelmét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata a felnőtt NB I/B-s bajnokságban.

Hazai környezetben folytatta hétvégén az NB I/B-s felnőtt bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata, mely a Gárdony-Pázmánd NKK együttesét látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Az idei első győzelmükre készülő akadémisták igen fordulatos csatát vívtak az első félidőben ellenfelükkel, mely jobban is kezdett Illés Márton tanítványainál, ám az első tíz perc végéhez érve az addig rendre egyenlítő dunaújvárosiak fordítani tudtak, s két góllal "megléptek" vetélytársuktól (6-4). A védekezéssel nem sokat törődtek a felek a nagy iramot hozó találkozón, ráadásul a félidő derekán ismét visszavették a vezetést a vendégek, s bár erre is volt válasza a mieinknek, a játékrész utolsó tíz percében ismét pontosabb volt az ellenfél, mely a szünetre már 19-16-os vezetéssel vonulhatott.

Kép: kohaszkezi.hu

A térfélcserét követően is a vendégek kezdtek jobban, s már öt góllal is elhúztak fiataljainktól, ám az Illés-csapat sorozatban szerzett három találattal ismét visszajött a meccsbe, majd Koronczai, Mihály és Husti találataival a 41. percre sikerült utol is érnie ellenfelét (22-22). A folytatásban hol a vendégek, hol a mieink vezettek egy-egy góllal, ám még az az 54. percben sem lehetett megjósolni, hogy ki örülhet majd a győzelemnek (28-28). A mérkőzés hajráját azonban jobban bírták a vendégeknél akadémistáink, akik az utolsó öt percben négy alkalommal is bevették ellenfelük kapuját úgy, hogy cserébe csak egyet kaptak, így végül 32-29-es sikernek örülhettek. A DKKA U19-esei három döntetlen és egy vereség után végre megszerezték első győzelmüket a felnőtt NB I/B-ben, s öt szerzett ponttal a tabella hetedik helyéről várják a bajnokság folytatását.

NB I/B felnőtt
DKKA – Gárdony-Pázmánd NKK 32-29
(16-19)
Gólszerzőink: Koronczai Petra 8, Fodor Neszta 5, Takács Cecilia 5, Mihály Petra 4, Jovovity Jovana 4, Husti Hanna 3, Keringer Klaudia 2, Matucza Gabriella 1.

A rovat további hírei: Sport

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.

Két bajnoki érem Ceglédről

Két bajnoki érem Ceglédről

2019. november 10. (vasárnap)

Jól szerepeltek a Danubius KSE tollaslabdázói a Cegléden megrendezett Országos Senior Bajnokságon.

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

2019. november 10. (vasárnap)

A javuló formát mutató Dunaharaszti MTK elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.