Megvan az első győzelem

2019. október 21. (hétfő) 12:46 - doszerk

Ötgólos hátrányból fordítva szerezte meg idei első győzelmét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata a felnőtt NB I/B-s bajnokságban.

Hazai környezetben folytatta hétvégén az NB I/B-s felnőtt bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata, mely a Gárdony-Pázmánd NKK együttesét látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Az idei első győzelmükre készülő akadémisták igen fordulatos csatát vívtak az első félidőben ellenfelükkel, mely jobban is kezdett Illés Márton tanítványainál, ám az első tíz perc végéhez érve az addig rendre egyenlítő dunaújvárosiak fordítani tudtak, s két góllal "megléptek" vetélytársuktól (6-4). A védekezéssel nem sokat törődtek a felek a nagy iramot hozó találkozón, ráadásul a félidő derekán ismét visszavették a vezetést a vendégek, s bár erre is volt válasza a mieinknek, a játékrész utolsó tíz percében ismét pontosabb volt az ellenfél, mely a szünetre már 19-16-os vezetéssel vonulhatott.

Kép: kohaszkezi.hu

A térfélcserét követően is a vendégek kezdtek jobban, s már öt góllal is elhúztak fiataljainktól, ám az Illés-csapat sorozatban szerzett három találattal ismét visszajött a meccsbe, majd Koronczai, Mihály és Husti találataival a 41. percre sikerült utol is érnie ellenfelét (22-22). A folytatásban hol a vendégek, hol a mieink vezettek egy-egy góllal, ám még az az 54. percben sem lehetett megjósolni, hogy ki örülhet majd a győzelemnek (28-28). A mérkőzés hajráját azonban jobban bírták a vendégeknél akadémistáink, akik az utolsó öt percben négy alkalommal is bevették ellenfelük kapuját úgy, hogy cserébe csak egyet kaptak, így végül 32-29-es sikernek örülhettek. A DKKA U19-esei három döntetlen és egy vereség után végre megszerezték első győzelmüket a felnőtt NB I/B-ben, s öt szerzett ponttal a tabella hetedik helyéről várják a bajnokság folytatását.

NB I/B felnőtt
DKKA – Gárdony-Pázmánd NKK 32-29
(16-19)
Gólszerzőink: Koronczai Petra 8, Fodor Neszta 5, Takács Cecilia 5, Mihály Petra 4, Jovovity Jovana 4, Husti Hanna 3, Keringer Klaudia 2, Matucza Gabriella 1.

A rovat további hírei: Sport

A liga egyik legjobbja érkezik

A liga egyik legjobbja érkezik

2020. január 27. (hétfő)

Rendkívül nehéz hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára kedden este a Csíkszereda ellen.

Játékkal emlékeztek

Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő)

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Hajrávereség Debrecenben

Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap)

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. január 26. (vasárnap)

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.

Szabadkai siker a jégcsarnokban

Szabadkai siker a jégcsarnokban

2020. január 26. (vasárnap)

Udvarias házigazdáknak bizonyultak a dunaújvárosiak a második alkalommal megrendezett Hokillák Jégkorong Tornán.

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.