Remek győzelmet aratott a Dunaferr!

2019. október 13. (vasárnap) 21:42 - Szárszó Lajos

A férfi röplabdázók első osztályában a Dunaferr SE összeszedet, kiváló játékkal győzte le a Szolnok együttesét.

A vendégek kezdtek jobban (1-3), de a mieink a folytatásban 4-nél utolérték őket (4-4). A vezetést azonban nem sikerült átvennünk (5-6), viszont a különbség sem nőtt (7-8). Iván Gergő nyitása hozta meg a fordulatot, amikor kettővel lépett meg a Dunaferr (11-9). Ezt az előnyt sikerült megtartani (14-11), de elég volt két hiba ahhoz, hogy felzárkózzanak Banai Mátéék (16-15). Sajnos a nyitásaink nem sikerültek, de a centerjátékunk jól működött (20-18), így mi indultunk előnnyel a végjátékra. A különbség ötre nőtt (23-19), mely a végéig kitartott (25-20).

Fordulás után a hazaiak vették kezükbe az irányítást, melyhez Mészáros két remek pontja is kellett (4-2). A folytatás kiváló volt, hiszen már 7-3-ra is vezettünk, amikor első idejét kikérte Gulyás Ferenc. De ez sem segített nekik, mivel a különbség egyre csak nőtt (10-3). Sőt, már 12-5-is volt, amikor Galovicz nyithatott vendég részről. Boa azonban csak kozmetikázott a hetedik pontjuknál (14-7), majd a tíz is közé került (19-9). A hajrára kettőt cserélt Tomanóczy Tibor, így lépett pályára Kecskeméti és Hatvany, akik azonnal hozzá tettek a játékhoz (21-10). A végére Iván Bence lépett pályára, aki a többiekkel lepacsizva örült a szett győzelemnek (25-14). A harmadik felvonásra megváltoztatta felállását a hazai csapat, ez azonban a lendületet nem állította meg. Tomanóczy Bálint nyitási ültek (7-4), melyekkel megint sikerült ellépni (9-4), ami vendég időkérést hozott magával.

A Dunaferrt azonban ez nem zavarta meg (11-6), hiszen a játékosok olyan erővel játszottak, hogy nem lehetett megállítani őket (14-8). Jött a második időkérés vendégoldalról, a hazai fölény azonban tovább tartott. Majoros és Mészáros ontották a pontokat, míg Gebhardt remekül liberózott (17-11). Az előny csökkent egy keveset (18-15), amely miatt a hazai csapat kérte ki idejét. Laczi Dominik vette vissza a nyitást (19-15), majd Hatvany nyitásai hozták a pontokat (23-17). Az utolsó pontunkat Majoros Balázs szerezte (25-18), ezzel sima, teljesen megérdemelt győzelmet aratott csapatunk.

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Klub 3-0 (25-20, 25-14, 25-18)

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Laczi, Quintz, Majoros, Iván G., Mészáros, Gebhardt (liberó). Cserék: Balázs, Iván B., Ambrus, Sümegi (liberó), Hatvany, Kecskeméti, Tamási. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes, Boa, Galovicz, Bíró, Guzmics, Banai, Farkas (liberó). Cserék: Jacsó, Gazsi, Kókai, Tímár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

A rovat további hírei: Sport

A nemzetközi mezőny versenyezni szeretne

A nemzetközi mezőny versenyezni szeretne

2020. június 06. (szombat)

Ha lesznek versenyek, a sportolók örömmel állnak majd rajthoz, derült ki a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) felméréséből.

Újra ringben a DÖSE bokszolói

Újra ringben a DÖSE bokszolói

2020. június 06. (szombat)

Nyolc hét után térhettek vissza a radari küzdősport csarnokba a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

2020. június 05. (péntek)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.