Remek győzelmet aratott a Dunaferr!

2019. október 13. (vasárnap) 21:42 - Szárszó Lajos

A férfi röplabdázók első osztályában a Dunaferr SE összeszedet, kiváló játékkal győzte le a Szolnok együttesét.

A vendégek kezdtek jobban (1-3), de a mieink a folytatásban 4-nél utolérték őket (4-4). A vezetést azonban nem sikerült átvennünk (5-6), viszont a különbség sem nőtt (7-8). Iván Gergő nyitása hozta meg a fordulatot, amikor kettővel lépett meg a Dunaferr (11-9). Ezt az előnyt sikerült megtartani (14-11), de elég volt két hiba ahhoz, hogy felzárkózzanak Banai Mátéék (16-15). Sajnos a nyitásaink nem sikerültek, de a centerjátékunk jól működött (20-18), így mi indultunk előnnyel a végjátékra. A különbség ötre nőtt (23-19), mely a végéig kitartott (25-20).

Fordulás után a hazaiak vették kezükbe az irányítást, melyhez Mészáros két remek pontja is kellett (4-2). A folytatás kiváló volt, hiszen már 7-3-ra is vezettünk, amikor első idejét kikérte Gulyás Ferenc. De ez sem segített nekik, mivel a különbség egyre csak nőtt (10-3). Sőt, már 12-5-is volt, amikor Galovicz nyithatott vendég részről. Boa azonban csak kozmetikázott a hetedik pontjuknál (14-7), majd a tíz is közé került (19-9). A hajrára kettőt cserélt Tomanóczy Tibor, így lépett pályára Kecskeméti és Hatvany, akik azonnal hozzá tettek a játékhoz (21-10). A végére Iván Bence lépett pályára, aki a többiekkel lepacsizva örült a szett győzelemnek (25-14). A harmadik felvonásra megváltoztatta felállását a hazai csapat, ez azonban a lendületet nem állította meg. Tomanóczy Bálint nyitási ültek (7-4), melyekkel megint sikerült ellépni (9-4), ami vendég időkérést hozott magával.

A Dunaferrt azonban ez nem zavarta meg (11-6), hiszen a játékosok olyan erővel játszottak, hogy nem lehetett megállítani őket (14-8). Jött a második időkérés vendégoldalról, a hazai fölény azonban tovább tartott. Majoros és Mészáros ontották a pontokat, míg Gebhardt remekül liberózott (17-11). Az előny csökkent egy keveset (18-15), amely miatt a hazai csapat kérte ki idejét. Laczi Dominik vette vissza a nyitást (19-15), majd Hatvany nyitásai hozták a pontokat (23-17). Az utolsó pontunkat Majoros Balázs szerezte (25-18), ezzel sima, teljesen megérdemelt győzelmet aratott csapatunk.

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Klub 3-0 (25-20, 25-14, 25-18)

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Laczi, Quintz, Majoros, Iván G., Mészáros, Gebhardt (liberó). Cserék: Balázs, Iván B., Ambrus, Sümegi (liberó), Hatvany, Kecskeméti, Tamási. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes, Boa, Galovicz, Bíró, Guzmics, Banai, Farkas (liberó). Cserék: Jacsó, Gazsi, Kókai, Tímár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbításban nyert a Fradi!

Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

Később játszunk a Siófok ellen

Később játszunk a Siófok ellen

2019. november 12. (kedd)

Az ellenfél utazási viszontagságai miatt elmarad a Siófok és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerda estére kiírt bajnoki mérkőzése.

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.