Remek győzelmet aratott a Dunaferr!

2019. október 13. (vasárnap) 21:42 - Szárszó Lajos

A férfi röplabdázók első osztályában a Dunaferr SE összeszedet, kiváló játékkal győzte le a Szolnok együttesét.

A vendégek kezdtek jobban (1-3), de a mieink a folytatásban 4-nél utolérték őket (4-4). A vezetést azonban nem sikerült átvennünk (5-6), viszont a különbség sem nőtt (7-8). Iván Gergő nyitása hozta meg a fordulatot, amikor kettővel lépett meg a Dunaferr (11-9). Ezt az előnyt sikerült megtartani (14-11), de elég volt két hiba ahhoz, hogy felzárkózzanak Banai Mátéék (16-15). Sajnos a nyitásaink nem sikerültek, de a centerjátékunk jól működött (20-18), így mi indultunk előnnyel a végjátékra. A különbség ötre nőtt (23-19), mely a végéig kitartott (25-20).

Fordulás után a hazaiak vették kezükbe az irányítást, melyhez Mészáros két remek pontja is kellett (4-2). A folytatás kiváló volt, hiszen már 7-3-ra is vezettünk, amikor első idejét kikérte Gulyás Ferenc. De ez sem segített nekik, mivel a különbség egyre csak nőtt (10-3). Sőt, már 12-5-is volt, amikor Galovicz nyithatott vendég részről. Boa azonban csak kozmetikázott a hetedik pontjuknál (14-7), majd a tíz is közé került (19-9). A hajrára kettőt cserélt Tomanóczy Tibor, így lépett pályára Kecskeméti és Hatvany, akik azonnal hozzá tettek a játékhoz (21-10). A végére Iván Bence lépett pályára, aki a többiekkel lepacsizva örült a szett győzelemnek (25-14). A harmadik felvonásra megváltoztatta felállását a hazai csapat, ez azonban a lendületet nem állította meg. Tomanóczy Bálint nyitási ültek (7-4), melyekkel megint sikerült ellépni (9-4), ami vendég időkérést hozott magával.

A Dunaferrt azonban ez nem zavarta meg (11-6), hiszen a játékosok olyan erővel játszottak, hogy nem lehetett megállítani őket (14-8). Jött a második időkérés vendégoldalról, a hazai fölény azonban tovább tartott. Majoros és Mészáros ontották a pontokat, míg Gebhardt remekül liberózott (17-11). Az előny csökkent egy keveset (18-15), amely miatt a hazai csapat kérte ki idejét. Laczi Dominik vette vissza a nyitást (19-15), majd Hatvany nyitásai hozták a pontokat (23-17). Az utolsó pontunkat Majoros Balázs szerezte (25-18), ezzel sima, teljesen megérdemelt győzelmet aratott csapatunk.

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Klub 3-0 (25-20, 25-14, 25-18)

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Laczi, Quintz, Majoros, Iván G., Mészáros, Gebhardt (liberó). Cserék: Balázs, Iván B., Ambrus, Sümegi (liberó), Hatvany, Kecskeméti, Tamási. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes, Boa, Galovicz, Bíró, Guzmics, Banai, Farkas (liberó). Cserék: Jacsó, Gazsi, Kókai, Tímár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

A rovat további hírei: Sport

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2020. január 20. (hétfő)

Amennyiben komoly gondolja felsőházi szereplését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, úgy győznie kell ma este hét órától a Veszprém elleni hazai bajnokin.

Gálameccs a szerbek ellen

Gálameccs a szerbek ellen

2020. január 19. (vasárnap)

Gólt sem kapott utolsó csoportmérkőzésén a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.