Végleges a csopotbeosztás

doszerk - 2019. október 27. 13:36

A selejtezőből a horvát, a szerb és a szlovák válogatott került a magyarok csoportjába a nőknél a január 12. és 26. között sorra kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség, a LEN tájékoztatása szerint a horvátok a portugálokat szorosabb küzdelemben, míg a szerbek a cseheket, a szlovákok pedig a törököket könnyedén múlták felül oda-visszavágós párharcban. Január közepén férfi és női Eb-t rendeznek Budapesten. A keddi sorsoláson kialakultak a csoportok, de a nőknél csak szombaton zárult a selejtező. A férfiak 16 csapatos mezőnye négy négyes csoportban kezdi szereplését, a kvartettek első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a másodikak és a harmadikak játszanak a nyolc közé kerülésért. A nőknél 12 csapat küzd a trófeáért, a résztvevők két hatos csoportban kezdenek, innen az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

A tornán mindkét nemnél egy-egy olimpiai kvótát osztanak ki, a férfiak mezőnyében világliga-győzelmével a címvédő szerb, valamint a világbajnok olasz és az ezüstérmes spanyol csapat már biztos ötkarikás induló, így adott esetben ez a három csapat még a magyarok előtt végezhet. A nőknél az európai élvonalból még csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van tokiói kvótájuk.

A női torna csoportjai:

A csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Horvátország, Szerbia, Szlovákia
B csoport: Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Izrael, Franciaország, Németország

A férfi torna csoportjai:

A csoport: Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Németország
B csoport: Szerbia, Oroszország, Románia, Hollandia
C csoport: Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Törökország, Málta
D csoport: Olaszország, Görögország, Georgia, Franciaország

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.