Vereség Veszprémben

Szárszó Lajos - 2019. október 11. 20:21

A Dunaferr DUE Dutrade FC futsalosai ellen szerezte meg első idei győzelmét a Veszprém együttese a bajnokságban.

A futsal NB I hetedik fordulójában az eddig még nyeretlen Veszprém otthonában lépett pályára a Dunaferr DUE Dutrade együttese, mely kissé álmosan kezdett, de szerencsére a hazaiak sem voltak pontosak az elején. Az első öt perc után kezdtek nagyobb sebességre kapcsolni a felek, melynek eredményeként a hatodik percben megszületett az első gól. Ekkor Gyurcsányi maradt üresen a kilences környékén, aki az átvett labdát pontosan lőtte a hosszú sarokba (1-0). A folytatásban a mieink nagyobb sebességre kapcsoltak, a labdát többet birtokolták, ettől viszont a védekezésünk vált szellősebbé, így a Veszprémnek több kontra lehetősége akadt. Tatai bombázott a blokkba, majd egy látványos hazai támadás végén a tízedik percben Gyurcsányi átadását Miklós vágta a kapuba (2-0). A szépítés szerencsére gyorsan érkezett, amikor Pál egy kisebb hazai kapu előtti kavarodás után passzolt a kapuba (2-1). A középkezdés után Tama hagyott ki hatalmas ziccert, majd Sáhó bombázott centikkel mellé. A félidő hajrájában egy hazai szabadrúgás kombinációt sikerült kivédekezni, viszont egy újabb remek kontra után már tehetetlen volt Cseresnyés. Ekkor ismét Gyurcsányi volt az előkészítő, aki Tatainak adott kiváló passzt, ő pedig a kifutó kapus fölött emelt a kapuba (3-1).

A huszadik percben azonban közelebb zárkózott a Dunaferr. Pál Kristóf fülelt le egy hátul eladott labdát, melyet nagy erővel vágott a hálóba (3-2), ezzel lezárva az első félidőt. A szünet után Sáhó próbálta meg kötényben ellőni a labdát Klcsó lábai között, ő azonban még időben reagált erre. Tatai cselei okoztak némi riadalmat a Dunaferr kapuja előtt, majd Csányi durrantott mellé. A 26. percben sikerült egyenlíteni. Pál lőtte el messziről a labdát, mely még kivágódott a hazai kapusról, a lepattanóra viszont Sáhó rajtolt rá a leggyorsabban, aki a kapufa segítségével vette be a kapu alsó sarkát (3-3). Ennek azonban nem sokáig örülhettünk, mivel Gyurcsányi éles szögből, parádés mozdulattal vette vissza az előnyt (4-3). Ettől magabiztosabbá váltak a vendéglátók, akik több helyzetig el is jutottak, azok azonban sorra kimaradtak. A Dunaferrből Klacsák próbálkozott átlövéssel, azt viszont Klcsó szépen tenyerelte oldalra, majd ismét betaláltak a veszprémiek. Ezúttal ismét a mai napon klasszis formában játszó Gyurcsányi volt az előkészítő. Ő Tatait játszotta meg, aki a hatoson kívülről gurított az üresen maradt kapuba (5-3). Ettől kezdve ki kellett támadniuk a mieinknek, melyből Sáhónak akadt lövése, azt azonban Klcsó védte.

Képek: DO-archív

A folytatásban keményebbé vált a játék, melyet azért kezeltek nehezen a sporik, mert abba több színészi alakítás is becsúszott. Pál durrantott mellé, majd Fridrich kötötte csomóra a hazai védők lábait, majd lőni is maradt ereje. A labdája a kapufáról még visszapattant, de az Tatait úgy találta el, hogy a lábáról az a kapuban kötött ki (5-4). Ekkor még öt perc volt hátra, mely idő alatt nagy nyomás alatt tartották Fehér Zsolt tanítványai a hazai kapu előterét, majd három perccel a vége előtt vészkapusos játékra álltak át. De mégsem ebből, hanem egyenlő létszámból növelte előnyét a Veszprém. Szép passzjáték végén Bencsik kapott remek átadást, aki remek perdítéssel szerezte csapata hatodik gólját (6-4). A középkezdés után nem sokkal Klacsák két kapufát lőtt, majd Németh lövését Klcsó védte hatalmas bravúrral. A végén még Sáhó kapott piros lapot, így a Veszprém az utolsó másodperceket könnyedén húzta ki, ezzel megszerezve első győzelmét.

Veszprém - Dunaferr DUE Dutrade FC 6-4 (3-2)

Futsal Veszprém: Klcsó – Miklós 1, Tatai 2, Komáromi, Gyurcsányi 2.. Cserék: Schmidmajer, Spandler – Tar, Tama, Boromisza, Bognár, Bencsik Á., Bencsik R. 1. Technikai vezető: Frank Tamás.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Németh P., Klacsák, Pál 2, Sáhó 1. Cserék: Cseresnyés – Kolompár, Dorogi, Fridrich 1, Szeghy, Faragó, Csányi, Németh L., Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.