A DUE nyerte a rangadót!

Szárszó Lajos - 2019. november 13. 21:13

A BVSC-Zugló Diapolo együttesének otthonában aratott magabiztos győzelmet a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A BVSC otthonában szállt medencébe az OBI sorozatában a DUE_Maarsk Graphics gárdája. Mivel ezek az összecsapások az utóbbi időszakban hatalmas csatákat hoztak, erre lehetett számítani ma is. Főként, hogy a két csapat a bajnokságban még nem játszott egymás ellen. Az azonban előzetesen a mieink felé billentette a mérleg nyelvét, hogy a Magyar Kupában Mihók Attila csapata tudott nagyszerű játékkal 14-10-re nyerni a vasutas ellen. Az első két támadás mindkét oldalon kimaradt, majd Horváth Brigitta emberelőnyből leadott lövését védte Doroszlai. Az első gólra három percet kellett várni, melyet Garda Krisztina szerzett büntetőből (0-1). A középkezdés után Ziegler szerzett labdát, a támadás azonban nem hozott újabb DUE gólt. Az ötödik perc legvégén Farkas Tamara lövését védte Aarts, melyet a túloldalon Gurisatti Gréta köszönt meg (0-2).

A válasz támadásból Gyöngyösi harcolt ki emberelőnyt, melynek végén Farkas Tamara szépített (1-2). Ráadásul a BVSC-nek az egyenlítésre is volt esélye, azt azonban Vályi hatástalanította, majd egy újabb jó védekezés után az utolsó másodpercben harcolt ki büntetőt Gurisatti, melyet ő értékesített (1-3). A második negyed elején mindkét csapat a jó védekezésének köszönhette, hogy nem kapott gólt, melyből a DUE tudott előbb előnyt kovácsolni. A 12. perc elején ismét Gurisatti volt eredményes (1-4), melyre Farkas Kata tudott válaszolni (2-4). Ami azonban nem jött jókor, az Farkas Tamara újabb találata (3-4), aki egygólosra faragta a hátrányukat.

Kép: DO-archív

Ekkor nagyon kellett Mahieu labdaszerzése, majd gólja, mellyel ismét kettőre nőtt előnyünk (3-5). Ezt faragta le Kele, aki remek hazai akció végén mattolta Aarts kapust (4-5). Így egygólos előnnyel fordulhattunk, melyet a harmadik nyolc perc elején Horváth Brigitta növelt kettőre (4-6). A folytatásban megint a védelmek remekeltek, majd Mihók Attila időkérése után Horváth mattolta Doroszlait (4-7). A hazaiak azonban nem adták meg magukat, melyet Leimeter gólja támasztott alá (5-7), ráadásul Farkas Tamara is betalált, ezzel visszahozva a meccsbe csapatát (6-7). Ekkor viszont Garda mutatta meg klasszisát, aki emberelőnyből talált a hazai kapuba (6-8), így kétgólos előnyből várhattuk az utolsó nyolc percet.

Annak elején megint a védekezések remekeltek, majd a vége előtt öt és fél perccel Garda Krisztina remek akciógólt szerezve ismét magabiztossá tette az előnyünket (6-9). Ezt - csakhogy ne dőlhessünk nyugodtan hátra - faragta büntetőből Leimeter (7-9), majd Vályi labdáját fogta Doroszlai. Ám ebből nem tudott előnyt csiszolni a BVSC, ráadásul megint betalált Garda, amely a vége előtt három perccel megnyugtatónak tűnt (7-10). Az utolsó két percet fegyelmezett játékkal zárta le csapatunk, ezzel megérdemelt győzelmet aratva a fővárosi rangadón. A mai idegenbeli összecsapás után hosszú idő elteltével újra hazai medencében láthatjuk csapatunkat, akik a következő fordulóban, november 16-án, szombaton 17 órakor a felújított Fabó Éva Sportuszodában a Ferencváros ellen avatják fel a dunaújvárosi medencét.

BVSC-Zugló Diapoló – DUE Maarsk Graphics 7-10 (1-3, 3-2, 2-3, 1-2)

BVSC-Zugló Diapoló: Doroszlai – Farkas K. 1, Farkas T. 3, Mihály, Leimeter 2, Gyöngyössy, Kele 1. Cserék: Utassy, Alaksza D., Takács, Koncz, Alaksza N., Vogt, Tóth. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics: Aarts – Gurisatti 3, Horváth 2, Mahieu 1, Garda 4, Ziegler, Vályi. Cserék: Brezovszki, Sajben, Szabó, Huszti, Szellák, Kiss. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.