Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő) 8:03 - spigott

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Idegenben, a Győri VSE elleni mérkőzésekkel folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a DFVE ifjúsági és serdülő leány vízilabda csapata. Az ifjúságiak meccse szorosnak ígérkezett, mivel a két együttest mindössze kettő pont választotta el egymástól a tabellán, ám arra nem számítottunk, hogy a vendéglátók kezdik lényegesen jobban az összecsapást, melynek első negyedét 5-2-re, míg a másodikat 2-1-re megnyerve léptek meg négy góllal is Schmidt Tamás tanítványaitól (7-3). A fordulás után sikerült rendeznie védekezését fiataljainknak, ám hiába jöttek fel kétszer is két gólra Szabó Nikolették, ennél tovább nem jutottak, így a győriek örülhettek a 9-7-es győzelemnek. Ezzel a vereséggel a mieink hat mérkőzést követően hat szerzett ponttal állnak a tizenkét csapatos mezőny tizedik helyén.

Kép: DO-archív

A serdülők esélyesként várták a még pont nélkül álló hazaiak elleni mérkőzést, melynek első negyede három-három gólt, s kiegyenlített csatát hozott. A második negyedben viszont nagyon elkapták a fonalat a DFVE játékosai, akik hat alkalommal is bevették ellenfelük kapuját úgy, hogy cserébe csak egyszer kapituláltak, így a félidei szünethez érve már 9-4-re vezettek. Talán a tetemes előny miatt, de a fordulás után jelentősen visszaesett a mieink teljesítménye, s ezt ki is használta a házigazda, mely fokozatosan csökkentette hátrányát, s a negyedik felvonás derekára egy gólra sikerült is felzárkóznia. A hajrában azonban megrázták magukat fiataljaink, s egymás után három gólt szerezve arattak 14-10-es sikert, amivel feljöttek a tabella negyedik helyére.

Eredmények, gólszerzők

Ifjúságiak
Győri VSE – DFVE 9-7
(5-2, 2-1, 0-2, 2-2)
Gólszerzőink: Erdélyi Hédi 3, Jonkl Csenge 1, Szabó Nikolett 1, Lövei Zora 1, Szabó Adrienn 1.

Serdülők
Győri VSE – DFVE 10-14
(3-3, 1-6, 4-2, 2-3)
Gólszerzőink: Sümegi Nóra Virág 5, Jonkl Csenge 4, Erdélyi Hédi 3, Kardos Dominika 2.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2020. január 20. (hétfő)

Amennyiben komoly gondolja felsőházi szereplését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, úgy győznie kell ma este hét órától a Veszprém elleni hazai bajnokin.

Gálameccs a szerbek ellen

Gálameccs a szerbek ellen

2020. január 19. (vasárnap)

Gólt sem kapott utolsó csoportmérkőzésén a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Fájdalmas vereség

Fájdalmas vereség

2020. január 19. (vasárnap)

Hiába került kétszer is szettelőnybe, kikapott Székesfehérváron a Dunaferr SE röplabda csapata.