Fontos siker Csurgón

spigott - 2019. november 17. 13:30

Szinte végig vezetve aratott szoros győzelmet a Csurgó vendégeként lejátszott NB1/B-s felnőtt bajnokin a DKKA U19-es csapata.

Kiélezett, nagy csatára számíthatott szombaton a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata, mely a tabellán éppen előtte, a hatodik helyen álló Csurgó együtteséhez látogatott az NB I/B-s felnőtt bajnokságban. Illés Márton együttese jól kezdte a találkozót, s ugyan az első gólt a házigazdák szerezték, az első tíz perc végéhez közeledve már 6-2-re a mieink vezettek. A dunaújvárosi fiatalok a folytatásban is tartották előnyüket, s ugyan a játékrész derekán egy kicsit megtorpantak, ám Takács Cecilia, Mihály Petra és Jovovity Jovana találataival ismét erőre kaptak, így a félidei szünethez érve ismét négy góllal, 11-7-re vezettek.

Kép: DO-archív

A fordulást követően is jobban kezdtek az akadémisták, ám hiába léptek el 14-8-ra ellenfelüktől, jött egy komolyabb hullámvölgy, melyet könyörtelenül kihasználtak a hazaiak, akik a 46. percre minimálisra csökkentették hátrányukat (15-16). Innentől kezdve nagyon keményen meg kellett küzdenie minden egyes találatért fiataljainknak, s ugyan sokáig tartani tudták egy-kétgólos vezetésüket, az 53. percben újra egált mutatott az eredményjelző (20-20). Hiába kerültek azonban lendületbe a vendéglátók, Jovovity Jovana, Koronczai Petra fontos gólokat lőtt, Németh Kata is védett egy kulcsfontosságút, így a szoros véghajrából végül a mieink jöttek ki jól, s 24-23-as győzelmet aratva gyűjtötték be a két pontot, amivel fel is jöttek a felnőtt bajnokság hatodik helyére.

Csurgói NKC – DKKA U19 23-24 (7-11)

Gólszerzőink: Jovovity Jovana 8, Koronczai Petra 5, Mihály Petra 3, Fodor Neszta 2, Takács Cecilia 2, Szabó Tekla 2, Vass Víta Luca 1, Matucza Gabriella 1.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.