Litvániában játszanak a magyarok

doszerk - 2019. november 8. 13:06

A magyar futsalválogatott január végén Litvániában játszik Európa-bajnoki selejtezőtornát.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának tájékoztatása szerint Turzó József együttese a házigazda mellett a török és az északír csapattal találkozik majd. A kilenc selejtezőcsoport győztese automatikusan bejut a selejtező következő szakaszába, míg a csoportmásodikok és az öt legjobb csoportharmadik oda-visszavágós párharcban harcolhatja ki ezt. A következő szakaszba már becsatlakozik a világbajnoki selejtezőkön sikeresen szereplő 16 válogatott, itt újabb csoportkörre, majd rájátszásra kerül sor, így alakul ki a 2022-es hollandiai kontinensviadal 16 csapatos mezőnye, amelynek a házigazda együttes automatikusan tagja.

"A litvániai torna abból a szempontból teljesen más lesz, mint az októberi, olaszországi vb-selejtező volt, hogy ezúttal esélyesként kezdjük meg a küzdelmeket. Nem lesz könnyű dolgunk, mert a litvánok rengeteg energiát fektetnek abba, hogy fejlődni tudjanak futsalban, a törökök agresszív játékáról vannak kellemetlen tapasztalataink, az északírekről pedig nehéz lesz információt szereznünk, mert ők csak nemrégiben indították el saját futsalválogatottjukat. Ezzel együtt a célunk nem lehet más, mint a csoport megnyerése, amivel biztosíthatnánk helyünket az Eb-selejtező sorozat legjobb 32 csapata között" - mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány a sorsolás után.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.