Sikeres utánpótlás

2019. november 19. (kedd) 8:03 - spigott

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízlabda csapata is magabiztos győzelmet aratott a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Budapesten, a Nyéki Imre uszodában ugrottak medencébe hétvégén a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói a korosztályos bajnokságok újabb fordulójában. Fiataljaink ezúttal az OSC Újbuda csapataival szemben mérették meg magukat, s mivel a házigazdák nem tartoztak az élmezőnyhöz, elvárható volt a mieinktől a három pont megszerzése.
A serdülők nem is kezdtek rosszul, az első negyedet 4-3-ra megnyerték, ám a másodikban fordítani tudott a vendéglátó, mely a félidei szünethez érve már 7-6-os előnybe került. A térfélcsere után azonban nagyon beleerősítettek serdülőink, akik a harmadik nyolc percben hat gólt szereztek úgy, hogy cserébe egyet sem kaptak, majd a biztonság kedvéért még az utolsó negyedet is megnyerték 3-2-re, így végül magabiztos, 15-9-es sikert aratva léptek fel a bajnoki tabella harmadik helyére.

Kép: DO-archív

Mivel az ifjúsági csapatok azonos pontszámmal álltak a tabellán, így ez a mérkőzés valamivel szorosabbnak ígérkezett, mint a serdülőké, ám a mieink szerencsére esélyt sem adtak ellenfelüknek a győzelemre. Schmidt Tamás együttese ugyanis már az első negyedben háromgólos előnybe került, melyet a folytatásban még növelni is tudott, így a félidőhöz érve már 5-1-re vezetett. A fordulást követően csak egyszer, a negyedik felvonás elején sikerült feljönnie három gólra a házigazdáknak, ám a hajrát is jobban bírták a dunaújvárosi ifik, akik végül minden negyedet megnyerve arattak 12-6-os győzelmet, ám idei harmadik bajnoki sikerük után is csak a tabella kilencedik helyéről várják a bajnokság folytatását.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők
A-HID OSC Újbuda – DFVE 9-15
(3-4, 4-2, 0-6, 2-3)
Gólszerzőink: Sümegi Nóra Virág 6, Jonkl Csenge 4, Erdélyi Hédi 3, Kardos Dominika 1, Széles Édua 1.

Ifjúságiak
A-HID OSC Újbuda – DFVE 6-12
(0-3, 1-2, 2-3, 3-4)
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 7, Sümegi Nóra Virág 3, Erdélyi Hédi 2.

A rovat további hírei: Sport

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.