Biztos siker idegenben

spigott - 2019. december 8. 17:15

Szettveszteség nélkül aratott győzelmet a székesfehérvári bajnoki mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.

A bajnokság "B" csoportjában sereghajtó székesfehérvári MÁV-Előre otthonában lépett pályára vasárnap délután négy órától a Dunaferr SE röplabda csapata, mely esélyesként, de nem elbizakodottan várta a tizedik forduló összecsapását.

Melyet lényegesen jobban is kezdett vetélytársánál, ugyanis az első nyolc pontból hatott a mieink szereztek, s mivel korán megszerzett négy-ötpontos előnyét biztosan tartotta Tomanóczy Tibor alakulata, sokáig úgy tűnt, hogy nem kell nagyon izgulnia az első játékban. 14-9-es dunaújvárosi vezetés után azonban jött a hullámvölgy a Dunaferr játékában is, s ezt kihasználva a hazaiak kiegyenlítettek (16-16), de Majoros pontjaival szerencsére sikerült visszaszerezni az előnyt (19-20). A hajrában szerencsére jobban koncentrált ellenfelénél együttesünk, s Laczi, valamint Mészáros pontos ütéseivel 25-22-re behúzta az első felvonást.

Kép: DO-archív

A második etapnak is jobban vágtak neki a dunaújvárosiak, ám a házigazda csak nem akart leszakadni, így hiába álltak a mieink jobban rendre egy-két ponttal, nagyon figyelniük kellett, hogy ne engedjék fel a fehérváriakat. A játszma derekától viszont egyre hatékonyabbá váltak a Dunaferr támadásai, s ezek ellen már nem volt ellenszere az Előrének, így a Tomanóczy-tanítványok hat ponttal megléptek vetélytársuktól (11-17). Innentől meg már nem volt kegyelem, mert fiataljaink végig uralták a játékot, s végül 25-19-es részsikerrel léptek nagyot a győzelem felé.

A harmadik szettben ismét sikerült gyorsan négy-ötpontos vezetést szereznie együttesünknek, ám a vendéglátók továbbra sem adták fel a küzdelmet, s 11-12-nél már volt labdájuk az egyenlítéshez is. Ezzel azonban szerencsére nem tudtak élni, ráadásul a Tomanóczy-csapat ismét rendezte sorait, s Mészáros pontos ütései után ismét négypontos előnynek örülhetett (16-20). Jött is a hazai időkérés, de szerencsére ez már nem változtatott a játékon, mert a Dunaferr a hajrában már nem adott esélyt ellenfelének, s egy 25-18-ra megnyert játékkal zárta le a mérkőzést.

MÁV Előre-Bericap – Dunaferr SE 0-3 (-22, -19, -18)

MÁV Előre: Arató, Szőke, Németh, Náhol, Neukum, Hortobágyi, Kholmann, Yanier, Szentesi (liberó), Takács (liberó), Stefanovics. Vezetőedző: Gazsi Péter.

Dunaferr SE: Balázs, Tomanóczy B., Laczi, Iván, Quintz, Majoros, Hatvany Zs., Iván, Mészáros, Gebhardt Á. (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.