Közel volt a bravúr

spigott - 2019. december 19. 8:15

Óriásit küzdött Kazincbarcikán a Dunaferr SE röplabda csapata, de így is a favorit jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Azok után, hogy az odavágó dunaújvárosi mérkőzésén 3-0-ra kikapott a Kazincbarcikától, minden különösebb teher nélkül vághatott neki szerdán este a Dunaferr SE röplabda csapata a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágójának. Tomanóczy Tibor együttese harcosan, bátran kezdett, amivel sikerült is meglepnie ellenfelét, így az első játszmában végig vezettek röplabdázóink, s mivel a hajrában is koncentrált, jó teljesítményt nyújtottak, így 25-17-re be is húzták a játszmát. A második felvonásban is jól kezdett a Dunaferr, ám a házigazda még idejében ébredt, előbb egyenlített, majd fokozatosan elhúzott, s a mieinkhez hasonlóan 17-re nyerte meg az újabb játékot.

A harmadikban hiába vezetett nagyon sokáig a Kazincbarcika, a Tomanóczy-csapat folyamatosan ott loholt ellenfele nyomában, s mivel a figyelem az utolsó pontoknál sem lankadt, így nem kis bravúrt bemutatva ezt a játszmát is elhozta a Dunaferr, mellyel a továbbjutás is kézzel fogható közelségbe került (22-25).

Kép: DO-archív

Főleg úgy, hogy a negyedik etapban már hat ponttal is vezettek röplabdázóink, ám sajnos ez sem volt elég a még nagyobb bravúrhoz, mert hiába volt két szettlabdája is a Hatvanyéknak, a hazaiak jobban koncentráltak a hajrában, s 26-24-re megnyerték a játszmát, amivel végleg eldöntötték a továbbjutást.

Az ötödik játszmát ezzel együtt persze le kellett még játszani, s ahogy az azt megelőző, úgy ez is nagy küzdelmet hozott, melyben fej-fej mellett haladtak a felek, ám a hajrát most is jobban bírta a Kazincbarcika, mely 16-14-es sikerével végül lezárta a találkozót. Ezzel eldőlt, hogy a hazaiak kettős győzelemmel jutottak be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, ám a Dunaferr röplabdázóit sem érheti rossz szó, hiszen hazai vereségük után nagyon összekapták magukat, s a tegnapi produkcióért a vereség ellenére is jár a dicséret a csapat tagjainak.

Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE 3:2 (–17, 17, –22, 24, 14)

Vegyész: Páez 2, Blázsovics 16, Juhász 12, Braga 4, Árva 19, Péter 3. Csere: Vitko, Földes (liberó), Toronyai 3, Bibók 11, Budai 4, Simkó 1, Dudás. Vezetőedző: Marek Kardos.

Dunaferr: Hatvany, Mészáros 24, Quintz 5, Iván B. 21, Laczi 9, Tomanóczy B. 18. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Majoros, Kecskeméti, Iván G. 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.