Lemaradt a felsőházról a Dunaferr

2019. december 15. (vasárnap) 19:20 - spigott

Túl sokat hibázott a Dunaferr SE röplabda csapata a Debrecen elleni rangadón ahhoz, hogy reális esélye legyen a győzelemre.

A szezon eddigi legfontosabb meccse várt ma délután fél öttől a Dunaferr SE röplabda csapatára, mely a Debrecen gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban. A találkozó tétje a felsőház elérése volt, melyhez mindkét együttesnek muszáj volt nyernie, ezért egy izgalmas, kiélezett meccsre számíthattak a sportág kedvelői. Az első játék hozta is az előzetesen várt nagy csatát, ugyanis a két gárda végig fej-fej mellett haladt, hol a mieink, hol a vendégek vezettek egy-két ponttal, de ennél jobban egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. A szett hajrájában azonban sajnos a debreceniek voltak a pontosabbak, s jó blokkjaiknak is köszönhetően szettlabdához jutottak, s már az elsőt pontra váltva húzták be az első játszmát (22-25).

(Miklán Klaudia felvétele)

A második felvonásban hamar hátrányba kerültek a mieink, akik lényegesen többet rontottak ellenfelüknél, s ez sajnos nemcsak a játék képében, hanem az eredmény alakulásában is megmutatkozott. A DEAC ugyanis 9-11-es állást követően fokozatosan növelte előnyét, s 10-17-nél gyakorlatilag el is döntötte a játékot. A Dunaferr próbált ugyan hajrázni, de a vendégek nem tették meg azt a szívességet, hogy kiengedjék a kezükből a szettet (20-25). Az újabb térfélcsere után úgy tűnt, hogy megtalálja azt a játékot együttesünk, mellyel sikeres lehet, s pazar teljesítményt nyújtva lépett meg ellenfelétől 16-8-ra. Hiába azonban a tetemes előny, érthetetlen módon megtorpantak, majd szét is estek a mieink, így a vendégek 19-nél utolérték a Tomanóczy-csapatot, majd a vezetést is átvették, s végül a harmadik játékot is 25-22-re megnyerve arattak 3-0-s sikert. Ez egyben azt is jelentette, hogy a Debrecen a felsőházban, míg a Dunaferr az alsóházban folytatja a bajnokság további küzdelmeit.

Dunaferr SE – DEAC SNK Kft. 0-3 (22-25, 20-25, 22-25)

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Quintz Tamás, Majoros Balázs, Iván Gergő, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Iván Bence, Hatvany Zsolt. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

DEAC SNK Kft.: Csizmadia János, Remete László, Hubicska Patrik, Fazekas Balázs Ferenc, Bagics Balázs, Tóth András, Barna Bertalan (liberó). Cserék: Árvai Péter, Ádám András, Veres Bence, Budai Balázs, Szikszai Marcell, Mészáros Zoltán Imre (liberó), Ötvös Roland. Vezetőedző: Fodor Antal.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.