Dunaújváros Hetilap

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Öcaline - 2019. december 12. 7:39

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

Több közút felújítását tervezi a közeljövőben Dunaújváros önkormányzata a TOP-program keretében, uniós forrásból, derül ki az önkormányzat sajtóosztálya tájékoztatóiból. A feladatok sorában az első a kikötőbe és a malátagyárhoz vezető két út, a Rév út és a Ruhagyári út lesz: a Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló beruházást hírül adó önkormányzati összegzés alátámasztja a mindennapi tapasztalatokat, miszerint a felújítandó útszakaszok műszaki állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a közlekedésbiztonsági igényeknek. A felújítás, amellett, hogy a vállalkozások és a munkavállalók számára javítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét, biztosítja a fenntartható közlekedési módok – különös tekintettel a gyengébb közlekedők érdekeinek – érvényesülését is. A beruházás összesen 306 millió forintból valósul meg. Ezen kívül a dunaújvárosi vasútállomás előtti terület, a Kandó Kálmán tér felújítása is szerepel a tervek között: mint arról a sajtóközlemény beszámol, a cél az, hogy kerékpárosbarát, biztonságos útszakasz jöjjön létre. A felújítás indoka itt is egyértelmű – a vasútállomás előtti terület jelenleg rendkívül balesetveszélyes, az utazási láncok összekapcsolása a kedvező adottságok ellenére rosszul, vagy egyáltalán nincs megoldva. A csatlakozó kerékpárút kiépítése a meglévő elemeket köti majd össze és biztosítja az akadálymentes megközelítést, a csomópont átépítése jelentősen növeli a közlekedés biztonságát. A Szalki- szigeti utakhoz hasonlóan a Széchenyi 2020 Programban megvalósuló beruházás tervezett értéke 860 millió forint. Hasonlóan új burkolatot kap majd a Nagyvenyim felé vezető, 62819-es számú út mintegy egy kilométeres szakasza, 120 millió forint értékben. A munkálatok várhatóan jövő év januárjában kezdődnek és októberig tartanak majd. Szintén új burkolatot kap a Budai Nagy Antal út- Kandó Kálmán tér-Volán telep szakasz is. Az évek során itt is jelentős romlás következett be az út állapotában, ez teszi szükségessé a javítást – 231 millió forint összeg erejéig.

Az egyelőre négy elemből álló közútfelújítási program össz-értéke 1 milliárd 517 millió forint – a forrást vissza nem térítendő EU-s támogatásból biztosítja az önkormányzat. 

(CSL)
 

A rovat további hírei: Közélet

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.