Fájdalmas vereség

2020. január 19. (vasárnap) 18:03 - spigott

Hiába került kétszer is szettelőnybe, kikapott Székesfehérváron a Dunaferr SE röplabda csapata.

Székesfehérváron lépett pályára vasárnap délután négy órától a Dunaferr SE röplabda csapata az NB I Liga alapszakasz második körének második mérkőzésén. A forduló előtt a mieink egy győzelemmel, míg a házigazda MÁV Előre egy vereséggel állt, ám ez nem jelentette azt, hogy könnyű találkozó várt volna Tomanóczy Tibor együttesére.
A mieink Mészáros Dömötör pontjaival kezdték az összecsapást, ám a házigazdák előbb egalizáltak, ám hiába vezettek 5-3-ra, majd 6-4-re is, a dunaújvárosiak sorozatban szerzett hat ponttal léptek el vetélytársuktól, melynek muszáj is volt időt kérnie (6-10). Ez sem törte meg azonban a mieink lendületét, mert támadásban, blokkokban is magasan a megyei rivális fölé nőttek röplabdázóink, s fokozatosan növelve előnyüket, nagyon simán, 25-14-re behúzták az első felvonást.

A második szettre egy sokkal elszántabb és pontosabb fehérvári alakult jött vissza a pályára, s ez az eredmény alakulásában is megmutatkozott. Az Előre játékosai korán három-négypontos előnyt szereztek, s hiába kért időt Tomanóczy Tibor 9-5-nél, ezt sokáig tartani is tudták a hazaiak (13-9). Ekkor azonban a Dunaferr produkált egy 3-0-s sorozatot, s ugyan jött azonnal az időkérés a túloldalon is, 14-nél sikerült utolérni a vendéglátót sőt, 17-19-nél már kétpontos előnynek örülhettünk. Nem sokáig, mert a házigazdák sem adták fel a küzdelmet, s a volt dunaújvárosi Kholmann pontjaival fordítva 25-23-ra megnyerték a második játékot (1-1).

A harmadik játszmát parádésan kezdte a Dunaferr, ám hiába a zsinórban szerzett öt pont, 6-6-nál újra egált mutatott az eredményjelző. A folytatásban hol a hazaiak, hol a mieink vezettek egy-egy ponttal, ám 13-13 után újra rálépett a gázra együttesünk, így újra időt kellett kérnie az Előrének (13-17). Szerencsére hiába, mert a Tomanóczy-csapat innen már nem engedte ki a játékot a kezéből, s egy kisebb megingással együtt is visszavette a vezetést (21-25). A vendéglátók ennek ellenére sem adták fel, s a negyedik felvonás elején sikerült is meglepniük Mászérosékat, így pár percnyi játékot követően már 8-3-ra vezettek. Próbált ugyan kapaszkodni a Dunaferr, de sok volt a hiba a mieinknél, s ezt könyörtelenül ki is használták a fehérváriak, így több mint másfél óra játék után jöhetett az ötödik szett (25-16).

A mindent eldöntő utolsó játékban sem alakultak jól a mieink számára az események, mert 3-2-es dunaújvárosi vezetés után sorozatban öt pontot szerzett a hazai csapat, így muszáj volt időt kérnie Tomanóczy Tibornak (7-3). Ez sem segített azonban együttesünkön, mert az Előre láthatóan lendületbe jött, s Yanier, és Kholmann pontjaival tovább növelte vezetését, s jöhetett az újabb időkérés (10-4). Innen még egyszer sikerült ugyan visszajönnie három pontra a Dunaferrnek, ám a véghajrában Yanier végleg eldöntötte a csatát, melyet végül 3-2-re nyert meg a hazai csapat (15-11)

MÁV Előre – Dunaferr SE 3-2 (-14, 23, -21, 16, 11)

Dunaferr SE: Balázs, Tomanóczy B., Laczi, Iván, Majoros, Hatvany, Iván, Kecskeméti, Mészáros, Gebhardt Á. (liberó), Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 07. (kedd)

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

2020. április 07. (kedd)

Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív.

Nem pihennek a röplabdázók

Nem pihennek a röplabdázók

2020. április 06. (hétfő)

Bár mindenkinek hiányzik a labda, amíg lehet, maximális fegyelemmel dolgoznak tovább a dunaújvárosi röplabdázók.

A mozgás az élete!

A mozgás az élete!

2020. április 06. (hétfő)

A vízilabda után a TRX felé vette az irányt, s ma már több mint ötven embernek tart napi edzéseket Zsámbok Lili.

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020. április 05. (vasárnap)

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

2020. április 04. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Soha nem látott biztonsági intézkedések a női tornászválogatottnál

Soha nem látott biztonsági intézkedések a női tornászválogatottnál

2020. április 04. (szombat)

Új struktúrában, soha nem látott biztonsági intézkedések mellett folytatja a felkészülést a magyar női tornászválogatott a budapesti Központi Tornacsarnokban.