Gálameccs a szerbek ellen

2020. január 19. (vasárnap) 20:12 - spigott

Gólt sem kapott utolsó csoportmérkőzésén a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

A szerbek elleni mérkőzéssel zárta ma este hét órától az Európa-bajnokság csoportkörét a magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló magyar csapat toronymagas esélyesként várta a csoport sereghajtója elleni találkozót, s ahogy az várható is volt, már az első negyedben tudatosította is ellenfelével, hogy sok jóra ezúttal se számítson. A nyitó nyolc percben ugyanis sorozatban öt gólt szereztek a mieink úgy, hogy cserébe egyet sem kaptak, így nagyon kényelmes előnyből várhatták a folytatást (5-0). Válogatottunk a tetemes előny tudatában sem vett vissza a lendületből, s a második negyedben újabb öt találattal szomorította ellenfelét, s a félidei pihenőre már 10-0-s vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Túl sok izgalmat nem ígért a folytatás sem, ám a magyar csapat tagjai láthatóan megirigyelték a férfiak tegnapi meccsét, melyen gólt sem kaptak Máltától, így továbbra is jól őrizték kapujukat, s ha el is jutottak lövésig a szerbek, még mindig ott volt Kasó Orsolya, aki rendre hárítani tudott. A túloldalon viszont továbbra sem fukarkodtak a találatokkal a mieink, s a harmadik nyolc percben kilencszer vették be vetélytársuk kapuját, így a záró etap előtt már 19-0-ra vezettek Bíró Attila tanítványai. Az utolsó negyedben már tényleg csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e kapott gól nélkül lehozni a meccset, s mivel a mieink a záró felvonásban is nagyon odafigyeltek védekezésükre, megőrizték kapujukat a szerb találattól, így kiütéses, 27-0-s sikert aratva zárták a csoportkör küzdelmeit, s készülhetnek a franciák elleni keddi negyeddöntőre.

Magyarország – Szerbia 27-0 (5-0, 5-0, 9-0, 8-0)

Magyarország: Gangl - Szilágyi 5, Gurisatti 7, Vályi 1, Parkes 3, Illés, Rybanska 2. Csere: Máté, Keszthelyi 4, Leimeter 1, Gyöngyössy 2, Garda 2, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt az Acélbikák

Véghajrá előtt az Acélbikák

2020. február 16. (vasárnap)

A harmadik helyezett Brassó otthonában szerepelnek hétfőn este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

2020. február 16. (vasárnap)

Szép eredményeknek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett országos versenyen.

Csúnya pofon a fővárosban

Csúnya pofon a fővárosban

2020. február 15. (szombat)

Hiába vezetett korán, rengeteget hibázva szenvedett súlyos vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadó az első helyért

Rangadó az első helyért

2020. február 15. (szombat)

A Dunaújvárosban aratott 5-4-es győzelem után ezúttal a fővárosban tréfálná meg a címvédő Ferencvárost a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Végül biztos Fradi-siker

Végül biztos Fradi-siker

2020. február 14. (péntek)

Harminc percig remekül tartotta magát az FTC elleni bajnoki találkozón a DKKA csapata, ám a fordulás után pontosabb fővárosiak végül 30-24-es sikert arattak Szekszárdon.

Országos verseny a sportcsarnokban

Országos verseny a sportcsarnokban

2020. február 14. (péntek)

Az ország tizenhét egyesületének tollaslabdázói mérik össze egymással erejüket szombaton a Dunaújvárosi Sportcsarnokban sorra kerülő ranglista versenyen.

A maximum kell mindenkitől

A maximum kell mindenkitől

2020. február 13. (csütörtök)

A bajnoki címért versenyben lévő Ferencváros ellen lép pályára pénteken este Szekszárdon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.