Gálameccs a szerbek ellen

2020. január 19. (vasárnap) 20:12 - spigott

Gólt sem kapott utolsó csoportmérkőzésén a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

A szerbek elleni mérkőzéssel zárta ma este hét órától az Európa-bajnokság csoportkörét a magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló magyar csapat toronymagas esélyesként várta a csoport sereghajtója elleni találkozót, s ahogy az várható is volt, már az első negyedben tudatosította is ellenfelével, hogy sok jóra ezúttal se számítson. A nyitó nyolc percben ugyanis sorozatban öt gólt szereztek a mieink úgy, hogy cserébe egyet sem kaptak, így nagyon kényelmes előnyből várhatták a folytatást (5-0). Válogatottunk a tetemes előny tudatában sem vett vissza a lendületből, s a második negyedben újabb öt találattal szomorította ellenfelét, s a félidei pihenőre már 10-0-s vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Túl sok izgalmat nem ígért a folytatás sem, ám a magyar csapat tagjai láthatóan megirigyelték a férfiak tegnapi meccsét, melyen gólt sem kaptak Máltától, így továbbra is jól őrizték kapujukat, s ha el is jutottak lövésig a szerbek, még mindig ott volt Kasó Orsolya, aki rendre hárítani tudott. A túloldalon viszont továbbra sem fukarkodtak a találatokkal a mieink, s a harmadik nyolc percben kilencszer vették be vetélytársuk kapuját, így a záró etap előtt már 19-0-ra vezettek Bíró Attila tanítványai. Az utolsó negyedben már tényleg csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e kapott gól nélkül lehozni a meccset, s mivel a mieink a záró felvonásban is nagyon odafigyeltek védekezésükre, megőrizték kapujukat a szerb találattól, így kiütéses, 27-0-s sikert aratva zárták a csoportkör küzdelmeit, s készülhetnek a franciák elleni keddi negyeddöntőre.

Magyarország – Szerbia 27-0 (5-0, 5-0, 9-0, 8-0)

Magyarország: Gangl - Szilágyi 5, Gurisatti 7, Vályi 1, Parkes 3, Illés, Rybanska 2. Csere: Máté, Keszthelyi 4, Leimeter 1, Gyöngyössy 2, Garda 2, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.