Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő) 10:00 - spigott

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg vasárnap a Dunaújvárosi AC kézilabda csapata a Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktornát, melyen az együttes 2009 decemberében tragikusan fiatalon elhunyt egykori játékosára, valamint 2012 januárjában elhunyt volt edzőjére emlékeztek a résztvevők a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A délelőtt tíz órától délután fél háromig tartó megméretésen a házigazda DAC-on kívül a DKKA és az FKC Senior megyei első osztályban szereplő együttesei mérték össze egymással erejüket kétszer harminc perces mérkőzéseken.

A torna első összecsapásán a DKKA fiataljai igen sima győzelmet arattak a DAC kézilabdázói ellen, majd az FKC is viszonylag simán győzte le a házigazdákat, így az akadémisták és a fehérváriak mérkőzése döntött az idei viadal első helyéről. A "finálé" első félideje kiegyenlített, nagy csatát hozott, ám a másodikban győzött a fiatalos lendület, így végül a DKKA csapata örülhetett a sikernek, s ezzel együtt az emléktorna megnyerésének is.

Miklán Klaudia felvételei!

A torna után Chikhi Lilla, a DAC technikai vezetője is értékelte a látottakat.

"Maga az emléktorna jól sikerült, elérte a célját, mert mind a három csapat számára megfelelő játéklehetőséget biztosított. A DKKA elleni mérkőzésünkön valahol reális volt ez az eredmény, hiszen míg az akadémisták napi kettőt edzenek, addig a mi fiataljaink heti kettőt-hármat, ugyanakkor az FKC Senior ellen azonban szorosabb meccsre számítottunk. A következtetéseket levontuk, rengeteget kell javítani a védekezésen, s akaratban is muszáj lesz előrébb lépnünk, mert a védelemhez nem kell túl nagy tehetség, csak akarat, meg erőnlét. Összességében azonban nagyon hasznos volt a csapatok számára a viadal, melyet természetesen szeretnénk jövőre is megrendezni" – fogalmazott a DAC technikai vezetője.

A Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna végeredménye: 1. DKKA, 2. FKC Senior, 3. DAC

Különdíjak

Legjobb kapus: Nagy Mária (FKC Senior)
Legjobb játékos: Pál Eszter (DKKA)
Gólkirálynő: Gabnai Melinda (FKC Senior)

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt az Acélbikák

Véghajrá előtt az Acélbikák

2020. február 16. (vasárnap)

A harmadik helyezett Brassó otthonában szerepelnek hétfőn este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

2020. február 16. (vasárnap)

Szép eredményeknek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett országos versenyen.

Csúnya pofon a fővárosban

Csúnya pofon a fővárosban

2020. február 15. (szombat)

Hiába vezetett korán, rengeteget hibázva szenvedett súlyos vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadó az első helyért

Rangadó az első helyért

2020. február 15. (szombat)

A Dunaújvárosban aratott 5-4-es győzelem után ezúttal a fővárosban tréfálná meg a címvédő Ferencvárost a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Végül biztos Fradi-siker

Végül biztos Fradi-siker

2020. február 14. (péntek)

Harminc percig remekül tartotta magát az FTC elleni bajnoki találkozón a DKKA csapata, ám a fordulás után pontosabb fővárosiak végül 30-24-es sikert arattak Szekszárdon.

Országos verseny a sportcsarnokban

Országos verseny a sportcsarnokban

2020. február 14. (péntek)

Az ország tizenhét egyesületének tollaslabdázói mérik össze egymással erejüket szombaton a Dunaújvárosi Sportcsarnokban sorra kerülő ranglista versenyen.

A maximum kell mindenkitől

A maximum kell mindenkitől

2020. február 13. (csütörtök)

A bajnoki címért versenyben lévő Ferencváros ellen lép pályára pénteken este Szekszárdon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.