Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő) 10:00 - spigott

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg vasárnap a Dunaújvárosi AC kézilabda csapata a Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktornát, melyen az együttes 2009 decemberében tragikusan fiatalon elhunyt egykori játékosára, valamint 2012 januárjában elhunyt volt edzőjére emlékeztek a résztvevők a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A délelőtt tíz órától délután fél háromig tartó megméretésen a házigazda DAC-on kívül a DKKA és az FKC Senior megyei első osztályban szereplő együttesei mérték össze egymással erejüket kétszer harminc perces mérkőzéseken.

A torna első összecsapásán a DKKA fiataljai igen sima győzelmet arattak a DAC kézilabdázói ellen, majd az FKC is viszonylag simán győzte le a házigazdákat, így az akadémisták és a fehérváriak mérkőzése döntött az idei viadal első helyéről. A "finálé" első félideje kiegyenlített, nagy csatát hozott, ám a másodikban győzött a fiatalos lendület, így végül a DKKA csapata örülhetett a sikernek, s ezzel együtt az emléktorna megnyerésének is.

Miklán Klaudia felvételei!

A torna után Chikhi Lilla, a DAC technikai vezetője is értékelte a látottakat.

"Maga az emléktorna jól sikerült, elérte a célját, mert mind a három csapat számára megfelelő játéklehetőséget biztosított. A DKKA elleni mérkőzésünkön valahol reális volt ez az eredmény, hiszen míg az akadémisták napi kettőt edzenek, addig a mi fiataljaink heti kettőt-hármat, ugyanakkor az FKC Senior ellen azonban szorosabb meccsre számítottunk. A következtetéseket levontuk, rengeteget kell javítani a védekezésen, s akaratban is muszáj lesz előrébb lépnünk, mert a védelemhez nem kell túl nagy tehetség, csak akarat, meg erőnlét. Összességében azonban nagyon hasznos volt a csapatok számára a viadal, melyet természetesen szeretnénk jövőre is megrendezni" – fogalmazott a DAC technikai vezetője.

A Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna végeredménye: 1. DKKA, 2. FKC Senior, 3. DAC

Különdíjak

Legjobb kapus: Nagy Mária (FKC Senior)
Legjobb játékos: Pál Eszter (DKKA)
Gólkirálynő: Gabnai Melinda (FKC Senior)

A rovat további hírei: Sport

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Dolgoznak tovább a kenusok

Dolgoznak tovább a kenusok

2020. március 26. (csütörtök)

Jó döntésnek tartja a tokiói ötkarikás játékok 2021-re halasztását Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Várakozó állásponton

Várakozó állásponton

2020. március 26. (csütörtök)

Egyelőre leálltak a munkával, s reménykedve várják a javuló híreket a Dunaferr SE tornászai.