Kiütés az Eb-nyitányon

2020. január 12. (vasárnap) 20:45 - spigott

A horvátok elleni nagyon sima, tizenkilenc gólos győzelemmel kezdte meg szereplését a budapesti Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatott.

MTI-fotó (Szigetváry Zsolt felvétele)

A horvátok elleni mérkőzéssel kezdte meg a budapesti Európa-bajnokság küzdelmeit ma este fél nyolctól a magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló magyar csapat toronymagas esélyesként vágott neki első csoportmeccsének, s mivel már a 4. percben 4-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző, túl sok izgalomra nem számíthattunk a folytatásban sem. A horvátok becsületére legyen mondva, hogy nagyot küzdöttek a láthatóan magasabb szintet képviselő magyar csapattal szemben, s bár szorossá nem tudták tenni a csatát, az első negyedben egyszer, míg a második nyolc percben kétszer is be tudták venni a hazai kaput.

Kép forrása: mvlsz.hu (Derencsényi István felvétele)

Bíró Attila gárdája nem játszott tökéletesen, de így is könnyedén növelte előnyét, s mivel a félidei szünethez érve már 12-3-ra vezetett, így a fordulás után már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri bemutatkozó meccsét a kontinensviadalon. Együttesünk a tetemes előny tudatában sem vett vissza a tempóból, s bár több elrontott lövés miatt is volt ok a bosszankodásra, a különbség így is tovább nőtt a csapatok között, s a záró etap előtt már 19-4-es előnynek örülhettünk. Az utolsó nyolc percben is kiszolgálta lelkes közönségét a magyar válogatott, mely a záró felvonást 5-1-re, míg a mérkőzést végül 24-5-re nyerte, így jó hangulatban várhatja a szlovákok elleni holnapi találkozót, mely hasonlóan "szorosnak" ígérkezik.

Magyarország – Horvátország 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2)

Magyarország: Gangl - Máté 2, Gurisatti 3, Vályi 2, Parkes 4, Keszthelyi 5, Garda 2. Csere: Szilágyi 3, Illés 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska 1, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

2020. január 15. (szerda)

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.

Új edző az Acélbikák élén

Új edző az Acélbikák élén

2020. január 15. (szerda)

Az 51 éves kanadai David Leger a 2014/2015-ös szezon után tér vissza jégkorongozóinkhoz.

Itthon javíthat a DAB

Itthon javíthat a DAB

2020. január 15. (szerda)

A harmadik helyezett Brassó ellen fejezi be az Erste Liga alapszakaszát ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Siker a ráadásban

Siker a ráadásban

2020. január 14. (kedd)

Hiába a nagy fölény, csak a hosszabbításban tudta legyőzni a KMH csapatát a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es együttese a bajnokság legutóbbi fordulójában.