Kiütés az Eb-nyitányon

2020. január 12. (vasárnap) 20:45 - spigott

A horvátok elleni nagyon sima, tizenkilenc gólos győzelemmel kezdte meg szereplését a budapesti Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatott.

MTI-fotó (Szigetváry Zsolt felvétele)

A horvátok elleni mérkőzéssel kezdte meg a budapesti Európa-bajnokság küzdelmeit ma este fél nyolctól a magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló magyar csapat toronymagas esélyesként vágott neki első csoportmeccsének, s mivel már a 4. percben 4-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző, túl sok izgalomra nem számíthattunk a folytatásban sem. A horvátok becsületére legyen mondva, hogy nagyot küzdöttek a láthatóan magasabb szintet képviselő magyar csapattal szemben, s bár szorossá nem tudták tenni a csatát, az első negyedben egyszer, míg a második nyolc percben kétszer is be tudták venni a hazai kaput.

Kép forrása: mvlsz.hu (Derencsényi István felvétele)

Bíró Attila gárdája nem játszott tökéletesen, de így is könnyedén növelte előnyét, s mivel a félidei szünethez érve már 12-3-ra vezetett, így a fordulás után már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri bemutatkozó meccsét a kontinensviadalon. Együttesünk a tetemes előny tudatában sem vett vissza a tempóból, s bár több elrontott lövés miatt is volt ok a bosszankodásra, a különbség így is tovább nőtt a csapatok között, s a záró etap előtt már 19-4-es előnynek örülhettünk. Az utolsó nyolc percben is kiszolgálta lelkes közönségét a magyar válogatott, mely a záró felvonást 5-1-re, míg a mérkőzést végül 24-5-re nyerte, így jó hangulatban várhatja a szlovákok elleni holnapi találkozót, mely hasonlóan "szorosnak" ígérkezik.

Magyarország – Horvátország 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2)

Magyarország: Gangl - Máté 2, Gurisatti 3, Vályi 2, Parkes 4, Keszthelyi 5, Garda 2. Csere: Szilágyi 3, Illés 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska 1, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. február 26. (szerda)

A MÁV Előre elleni hazai mérkőzéssel folytatja az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma este a Dunaferr SE röplabda csapata.

Bő keret a selejtezőre

Bő keret a selejtezőre

2020. február 26. (szerda)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia jobbszélsője, Grosch Vivien is bekerült az olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda válogatott bő keretébe.

Épül, szépül a stroke őrző!

Épül, szépül a stroke őrző!

2020. február 25. (kedd)

Tovább folytatódik a stroke őrző kialakítása a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályán.

Újra a Dunaújváros Kupáért

Újra a Dunaújváros Kupáért

2020. február 25. (kedd)

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség március 3-áig várja a csapatok jelentkezését a 18. Dunaújváros Kupa küzdelmeire.

Nem volt esély az UVSE ellen

Nem volt esély az UVSE ellen

2020. február 24. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

2020. február 24. (hétfő)

Városunkba érkezik március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, melynek főbb céljai közé tartozik a megfelelő kutyatartási kultúra elsajátítása és mindennapi alkalmazása.

Elmaradt a visszavágás

Elmaradt a visszavágás

2020. február 24. (hétfő)

Csak az első harmadban tudta megnehezíteni az Ares HC dolgát a DUE RFT floorball csapata a két gárda vasárnapi bajnokiján.