Konyhatündér Klub: főzzünk, süssünk finomat – együtt!

2020. január 17. (péntek) 16:27 - Öcaline

Közös főzőcskézésre biztatjuk olvasóinkat – a DO és a Dunaújváros hetilap új gasztronómiai rovatába várjuk az Ön receptjeit is! Ráadásul van egy még merészebb tervünk – a legjobb receptek küldőit nemcsak bemutatjuk, hanem élesben is teszteljük a finomságokat!

Új gasztronómiai kezdeményezéssel rukkolunk ki, méghozzá egyszerre több céllal, vággyal és álommal. Egyrészt szeretnénk minél finomabb falatok receptjeivel traktálni, másfelől az idényjellegű receptek beküldésére biztatjuk olvasóinkat, de tervünknek bevallottan van egy fontos várostörténeti vonatkozása is, így kezdeményezésünk természetesen összefügg a nemrégiben hírül adott Mesél a múlt című akció tervével. 
Az köztudott, hogy Dunaújvárost a kezdetek kezdetén több tájegységből érkezett emberek népesítették be – szent meggyőződésünk, hogy a háziasszonyok nemcsak ingóságaikat, de anyáik-nagyanyáik konyhai mesterfogásait, féltve őrzött receptjeit is magukkal hozták az új városba. Azt csak remélni merjük, hogy utódaik megörökölték az ősök tudását – és most eljött az idő, itt a lehetőség, hogy közkinccsé tegyék őket!
Vagyis: nemcsak az „évszaknak megfelelő”, ráadásul egy átlagos boltból/piacról beszerezhető alapanyagokra építő, lehetőleg egyszerűen elkészíthető recepteket várunk, de titkon abban is bízunk, hogy egy-egy tájegység sajátosságaiba is beavatnak minket azok beküldői. Azt is kérjük tehát, hogy a receptek mellett rögzítsék, melyik országrészre, esetleg városra jellemző az adott leírás és/vagy elkészítési mód, amellyel megörvendeztetik szerkesztőségünket. Ha egy kapcsolódó emléket is felidéznek mellé – „Ezt anyukám/a nagyi úgy csinálta, hogy...” kezdetű életmesék formájában –, annak még jobban fogunk örülni.

Receptjeiket és történeteiket a szerkesztoseg@media-haz.hu címre várjuk!

Beküldési határidő nincs, a legjobb recepteket folyamatosan közli a Dunaújváros hetilap Konyhatündér rovata, és rendszeresen tallóz a DO is, természetesen a kapcsolódó történetekkel együtt. Ráadásul van még egy meglepetésünk azoknak, akik tevékenyen bekapcsolódnak a közös konyhai időutazásba és országjárásba. A legérdekesebb receptek/életmesék beküldőit miniportré keretében bemutatja a DSTV, valamint a Dunaújváros Online is, és persze nem zárkózunk el a közös kóstolás boldogító élményétől sem. Nem titkolt célunk ugyanis, hogy képzeletbeli kalandtúránk nyomán valódi konyhai közösség alakuljon ki.

Legyen aktív tagja a Konyhatündér Klubnak!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

2020. február 14. (péntek)

Libbenő lányok, negédes nők, aranyló asszonyok, sok-sok boldog órát és boldogító élményt kívánok!

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

2020. február 10. (hétfő)

Mozgalmas hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss porgnózisa szerint – megérkezett térségünkbe a viharos szél. Egész héten erős légmozgásra, változékony időre készülhetünk, viszonylag magas hőmérsékleti értékekkel.

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

2020. február 03. (hétfő)

Miközben a Vasmű úton folytatódik a kivágott platánsor gyökereinek eltávolítása, a szakemberek javaslata után a városlakók szavazhattak, milyen fajjal népesítsék be a területet. Lezárult a voks – a Sisi ezüst hársra esett a választás!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

2020. február 03. (hétfő)

A március végét idéző napok után visszatámad Tél tábornok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén változékony, többször újra napos idő várható.

Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

2020. január 31. (péntek)

A városlakók előtt is nyitott a Szelektív Hulladékgyűjtő Udvar – a Budai Nagy Antal úti bázisra várják a lakossági hulladékot is. Helyszínbejárás, nyitva tartási rend és még egy raklap infó a hajtás után.

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

2020. január 29. (szerda)

Rosszullét után mentés a daruból, tárlat és darts, meg persze az MTV CityRocks 2020 kavalkádja - aktualitások és érdekességek a DSTV Híradó tegnapi adásából. Mutatom máris!

Időjárás: borult, párás, szeles napok jönnek

Időjárás: borult, párás, szeles napok jönnek

2020. január 27. (hétfő)

Nem a szebbik arcát mutatja a tél, továbbra is kitart a ködös, borult idő a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint. Előbb csapadékos, aztán szeles időszakra készülhetünk, a hét közepén lehet némi napsütés, de a hét végére úja beborul.