Mindenkit megmozgat a DLSZ

2020. január 31. (péntek) 10:09 - spigott

A remekül sikerült Carissa Kupa után is komoly feladatok és versenyek várnak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkatársaira, illetve a kispályás foci szerelmeseire.

Mint arról beszámoltunk, a közelmúltban immáron tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Carissa Kupa elnevezésű nemzetközi kispályás labdarúgó tornát, melyen három napon keresztül összesen harminckét együttes mérte össze egymással erejét az egyetemi sportcsarnokban, valamint a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Szűk három héttel a jótékonysági célt is szolgáló rendezvény után elérkezettnek láttuk az időt, hogy visszatekintsünk a tornára, melyet Petrás Gábor szervező, a DLSZ főtitkára értékelt honlapunknak.

- Úgy gondolom, hogy a Carissa Kupával most értünk el arra a szintre, amiről annak idején jómagam is álmodtam, s hogy egy olyan rendezvényt tudjunk megvalósítani Dunaújvárosban, ami nemzetközi, jótékonysági és családbarát is legyen, s a visszajelzések alapján most már ki merem jelenteni, hogy az ország legjobb, legerősebb és legszínvonalasabb kispályás labdarúgó tornáját tudtuk idén megrendezni. Ez óriási büszkeséget jelent számunkra, nagy köszönet jár a szervezői csapat minden tagjának, nélkülük nem lehetett volna ilyen színvonalas a Carissa kupa, főleg úgy, hogy rengeteg köztes program, véradás, arcfestés, ugrálóvár, ügyességi versenyek, teqball-bemutató is színesítette a rendezvényt. Arról nem is beszélve, hogy a jótékonysági akció ismét rengeteg embert mozgatott meg, s bebizonyította, hogy a kispályás labdarúgás minden egyes szereplője oda tud állni egy ilyen remek kezdeményezés mögé. Ki lehet mondani azt is, hogy a Carissa Kupa összeolvadt a várossal, s aki a sportág körein belül mozog, az biztosan ismeri és elismeri ezt a tornát. Fantasztikus volt látni azokat a híres sportolókat, akik pályára léptek a gálamérkőzésen, az utánpótlás játékosokat, akik a jövőt mutatják nekünk, s arról nem is beszélve, hogy olyan sportértéke lett már a Carissa Kupának, hogy határainkon túlról is érkeztek csapatok Dunaújvárosba, szóval joggal lehetünk büszkék az idei viadalra.

A színvonalas évkezdés után, jöhet a hasonló folytatás, s mint azt Petrás Gábortól megtudtuk, bőven lesz programjuk a közeljövőben.

- Valóban erős volt ez évkezdésnek, ám a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek mindegyik kupa ugyanolyan fontos, mint a Carissa Kupa, hiszen mindegyikkel más célcsoportot szeretnénk érinteni. Nemsokára, február 15-én indítjuk a Farsang Kupát, melyre egy nap alatt betelt az össze hely, majd március 15-én három viadalt is rendezünk, mert a Nemzeti Kupa mellett a 40 év felettiek Senior Kupáján, illetve a Carissa Női Bajnokság második fordulójában mérhetik össze egymással erejüket a résztvevők. Ezt követően, március végén kezdődnek meg a kispályás bajnokságok tavaszi küzdelmei, melyek nyárig tartanak, de közben május elsején egy új kupát rendezünk az M-Printtel és az A-Sporttal, majd a bajnoki küzdelmek végén jöhet a Dunaújváros Kupa, ahol az alacsonyabb és a magasabb osztályú együttesek is találkozhatnak egymással. Nem szabad elfelejteni a technikai sportunkat, a Duna Fifa e-Sport Kupát, a lábtoll és a Teqball Kupát sem, s nagyon fontos szelete lesz a rendezvényeinknek az Ovifoci, a Sulifoci és a Centrum Kupa is, melyeken az óvodásokat és az iskolásokat szeretnénk megmozgatni. Ezekkel együtt sem lesz vége azonban a programjainknak, mert május végén a Parázs Kupán, június elején az Akarat Ereje Kupán versenyeztetjük meg a csapatokat, június közepén a női bajnokság utolsó fordulójára kerül majd sor, s a szezonzáró díjátadó előtt még egy edzőtábort is szervezőnk a játékvezetőknek.

Képek: DO-archív

Összességében elmondhatjuk, hogy mi tényleg igyekszünk minden korosztályt megmozgatni, mert a bajnokság első négy osztálya mellett, van a két öregfiúk (35+ és 44+) csoportunk, a női bajnokságunk, az Ovifoci, a Sulifoci és a Centrum Kupánk is, ahol az óvodások és az általános iskolások mellett a középiskolások is összemérhetik egymással erejüket. Ezek mellett ugye vannak még a betéteseményeink az e-sportosokkal, a lábtoll-labdásokkal, a teqballosokkal, s korábbi ígéretünkhöz tartva magunkat a közeljövőben tárgyalunk majd a mozgáskorlátozottak egyesületével is, hogy az ő tagjaikat is meg tudjuk mozgatni valamilyen formában. Óriási dolognak tartjuk, hogy jelenleg 1216 MLSZ-igazolással rendelkező játékos vesz részt a bajnokságainkban, s ha ehhez még hozzávesszük azokat is, akik igazolás nélkül lépnek pályára a különböző bajnokságokon, kupákon, akkor közel kétezer sportolónak tudunk szervezett keretek között lehetőséget adni a mozgásra, a versenyzésre. Ezt persze nem tudnánk megvalósítani a minket támogatók nélkül, melyek közül kiemelkedik Dunaújváros önkormányzata, hiszen a város segítsége elengedhetetlen ahhoz, ennyi embernek és ilyen színvonalon tudjuk megrendezni a bajnokságainkat és a különböző kupákat heti, havi rendszerességgel.

A rovat további hírei: Sport

Továbbjutás a kupában!

Továbbjutás a kupában!

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Kiegyenlített játékot hozó első félidő után három gólt rúgva győzte le az idén még veretlen Dabast a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupában.

Petrov Iván indul a MÚSZ elnöki posztjáért

Petrov Iván indul a MÚSZ elnöki posztjáért

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Petrov Iván is indul a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöki posztjáért a szervezet jövő vasárnapi tisztújító közgyűlésén.

Birkózó ob - Nem hozott meglepetést a verseny

Birkózó ob - Nem hozott meglepetést a verseny

2020. szeptember 20. (vasárnap)

A favoritok begyűjtötték az aranyérmet a birkózók szombati országos bajnokságán, melyet a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia új arénájában, a KIMBA Sportcsarnokban rendeztek.

Kupameccs előtt a DPASE

Kupameccs előtt a DPASE

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Az FC Dabas vendégeként lép pályára ma délután három órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupa hatodik fordulójában.

Fél percre volt a bravúr!

Fél percre volt a bravúr!

2020. szeptember 19. (szombat)

Óriásit küzdött, hátrányból is felállt, ám a véghajrában kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Berettyóújfalu otthonában.

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

2020. szeptember 19. (szombat)

A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

2020. szeptember 19. (szombat)

Az újonan bekerülő labdarúgók között Puskás Ferencé a legmagasabb érték a FIFA21 videojáték Ultimate Team játékmódjában.