Hazai siker a rangadón!

2020. február 9. (vasárnap) 18:42 - spigott

Ötszettes, fordulatos csatában gyűrte le a Szolnok gárdáját a Dunaferr SE röplabda csapata az NB I Liga ma esti rangadóján.

Rangadó várt ma délután fél öttől a Dunaferr SE röplabda csapatára, mely a vele azonos pontszámmal álló Szolnok gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban az NB I Liga alapszakaszának negyedik ötödik fordulójában.

Ugyan a két együttes idei mérkőzéseit rendre a mieink nyerték, mégis a vendégek kezdték jobban az első játékot, így rendre náluk volt az előny. A Dunaferr 6-9-es állást követően kezdett felpörögni, 11-10-nél már Mészáros Dömötörék örülhettek vezetésnek, ám hiába sikerült ezt követően két ponttal is meglógni a szolnokiaktól, a vendégek egy 3-0-s sorozattal fordítottak, s ekkor muszáj volt időt kérnie Tomanóczy Tibornak (15-16). A mieink hiába érték utol 20-nál ellenfelüket, a hajrát a Szolnok bírta jobban, mely 25-23-ra behúzta az első felvonást.

A második játszmát parádésan kezdte együttesünk, mely pillanatok alatt meglógott 7-1-re ellenfelétől, s öt-hatpontos vezetését nagyon magabiztosan tartotta a folytatásban is sőt, 14-7-nél már másodszor kellett időt kérnie Gulyás Ferencnek. Ez sem törte meg azonban a Dunaferr lendületét, mert Tomanóczy, Majoros és Mészáros is rendre megoldhatatlan feladat elé állította a vendégeket, így a mieink végül igen simán, egy 25-14-re megnyert szettel egyenlítettek.

A harmadik felvonás elején lekopírozták az első játszmát a felek, vagyis rendre a Szolnoknál volt az előny, s a Dunaferrnek kellett futnia az eredmény után (7-7). Ezt követően viszont pontosítani tudott játékán együttesünk, s Mészáros két jó blokkja, majd pontos ütése után újra magához kellett hívnia tanítványait a vendégek vezetőedzőjének (12-9). Ugyan az ellenfél ekkor sem adta fel, ám Mészárosék nem inogtak meg, s előnyüket magabiztos játékkal tartva arattak 25-20-as részsikert, így már ők álltak közelebb a végső sikerhez.

Nem volt azonban még ok az örömre, úgy meg pláne nem, hogy a negyedik játszma elején villámrajtot vett a Szolnok, s 4-1-re meglépett a Dunaferrtől, mely hiába egyenlített hamar, a vendégek 9-5-ös vezetésénél már Tomanóczy Tibornak kellett időt kérnie. Ez sem segített azonban ekkor még, mert a Göncziék tovább növelték előnyüket, de a Dunaferr egy 3-0-s sorozattal felezte meg hátrányát, s újra nyílt lett a meccs (10-13). A folytatás is nagy izgalmakat hozott, melyben a Szolnok 18-ig tartani tudta vezetését, ám Iván Bence pontos támadásával a véghajrá előtt már a Dunaferrnél volt az előny (20-19). Sajnos nem sokáig, mert ekkor a Szolnokon volt a fordítás sora, s hiába kért időt Tomanóczy Tibor, nem tudtuk megtörni Boa Szabolcsék lendületét, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma (21-25).

Melyben egymás után szerzett három ponttal nyitott együttesünk, s hiába ütött pontosan újra Boa, Mészáros 27. pontja után már 6-1-re vezetett a Dunaferr. A Szolnok azonban nem akart leszakadni, sorozatban négy támadást fejezett be jól, s pillanatok alatt minimálisra csökkentette hátrányát (6-5). Majoros Balázs és Iván Bence azonban nagyon belejött a játékba, egymás után szerezték pontjaikat, s előbbi végül két ásszal zárta le a szettet (15-8) és a mérkőzést, melyet végül 3-2-re nyert a Dunaferr, mely újabb sikerével megerősítette vezetőhelyét az NB I Liga tabelláján.

Dunaferr SE – Szolnoki RK 3-2 (-23, 14, 20, -21, 8)

Dunaferr SE: Ambrus, Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Majoros, Hatvany, Iván G., Kecskeméti, Mészáros, Tamás, Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki RK: Kókai, Boa, Timár, Galovicz, Biró, Guzmics, Gönczi, Farkas (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Minden éremből jutott a birkózóknak

Minden éremből jutott a birkózóknak

2020. február 19. (szerda)

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Kupavisszavágó az MTK ellen

Kupavisszavágó az MTK ellen

2020. február 19. (szerda)

Háromgólos hátrányból vág neki az MTK elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágójának ma este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Bravúros győzelem Csíkszeredán

Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd)

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

2020. február 18. (kedd)

György László és Imre Vilmos is távozik a szezon végén a DKKA csapatától, mely már megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi kerettel és a leendő vezetőedző személyével kapcsolatban.

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

2020. február 18. (kedd)

Három dunaújvárosi játékossal a keretében kezdte meg felkészülését a trieszti olimpiai selejtezőre a magyar női vízilabda válogatott.

Hatalmas megtiszteltetés

Hatalmas megtiszteltetés

2020. február 18. (kedd)

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.

Győzelemmel zárt a Dunaferr

Győzelemmel zárt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

A Rubeola FC elleni 5-2-es hazai sikerrel fejezte be a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.