Hazai siker a rangadón!

2020. február 9. (vasárnap) 18:42 - spigott

Ötszettes, fordulatos csatában gyűrte le a Szolnok gárdáját a Dunaferr SE röplabda csapata az NB I Liga ma esti rangadóján.

Rangadó várt ma délután fél öttől a Dunaferr SE röplabda csapatára, mely a vele azonos pontszámmal álló Szolnok gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban az NB I Liga alapszakaszának negyedik ötödik fordulójában.

Ugyan a két együttes idei mérkőzéseit rendre a mieink nyerték, mégis a vendégek kezdték jobban az első játékot, így rendre náluk volt az előny. A Dunaferr 6-9-es állást követően kezdett felpörögni, 11-10-nél már Mészáros Dömötörék örülhettek vezetésnek, ám hiába sikerült ezt követően két ponttal is meglógni a szolnokiaktól, a vendégek egy 3-0-s sorozattal fordítottak, s ekkor muszáj volt időt kérnie Tomanóczy Tibornak (15-16). A mieink hiába érték utol 20-nál ellenfelüket, a hajrát a Szolnok bírta jobban, mely 25-23-ra behúzta az első felvonást.

A második játszmát parádésan kezdte együttesünk, mely pillanatok alatt meglógott 7-1-re ellenfelétől, s öt-hatpontos vezetését nagyon magabiztosan tartotta a folytatásban is sőt, 14-7-nél már másodszor kellett időt kérnie Gulyás Ferencnek. Ez sem törte meg azonban a Dunaferr lendületét, mert Tomanóczy, Majoros és Mészáros is rendre megoldhatatlan feladat elé állította a vendégeket, így a mieink végül igen simán, egy 25-14-re megnyert szettel egyenlítettek.

A harmadik felvonás elején lekopírozták az első játszmát a felek, vagyis rendre a Szolnoknál volt az előny, s a Dunaferrnek kellett futnia az eredmény után (7-7). Ezt követően viszont pontosítani tudott játékán együttesünk, s Mészáros két jó blokkja, majd pontos ütése után újra magához kellett hívnia tanítványait a vendégek vezetőedzőjének (12-9). Ugyan az ellenfél ekkor sem adta fel, ám Mészárosék nem inogtak meg, s előnyüket magabiztos játékkal tartva arattak 25-20-as részsikert, így már ők álltak közelebb a végső sikerhez.

Nem volt azonban még ok az örömre, úgy meg pláne nem, hogy a negyedik játszma elején villámrajtot vett a Szolnok, s 4-1-re meglépett a Dunaferrtől, mely hiába egyenlített hamar, a vendégek 9-5-ös vezetésénél már Tomanóczy Tibornak kellett időt kérnie. Ez sem segített azonban ekkor még, mert a Göncziék tovább növelték előnyüket, de a Dunaferr egy 3-0-s sorozattal felezte meg hátrányát, s újra nyílt lett a meccs (10-13). A folytatás is nagy izgalmakat hozott, melyben a Szolnok 18-ig tartani tudta vezetését, ám Iván Bence pontos támadásával a véghajrá előtt már a Dunaferrnél volt az előny (20-19). Sajnos nem sokáig, mert ekkor a Szolnokon volt a fordítás sora, s hiába kért időt Tomanóczy Tibor, nem tudtuk megtörni Boa Szabolcsék lendületét, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma (21-25).

Melyben egymás után szerzett három ponttal nyitott együttesünk, s hiába ütött pontosan újra Boa, Mészáros 27. pontja után már 6-1-re vezetett a Dunaferr. A Szolnok azonban nem akart leszakadni, sorozatban négy támadást fejezett be jól, s pillanatok alatt minimálisra csökkentette hátrányát (6-5). Majoros Balázs és Iván Bence azonban nagyon belejött a játékba, egymás után szerezték pontjaikat, s előbbi végül két ásszal zárta le a szettet (15-8) és a mérkőzést, melyet végül 3-2-re nyert a Dunaferr, mely újabb sikerével megerősítette vezetőhelyét az NB I Liga tabelláján.

Dunaferr SE – Szolnoki RK 3-2 (-23, 14, 20, -21, 8)

Dunaferr SE: Ambrus, Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Majoros, Hatvany, Iván G., Kecskeméti, Mészáros, Tamás, Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki RK: Kókai, Boa, Timár, Galovicz, Biró, Guzmics, Gönczi, Farkas (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Röplabda: ismét a legjobbak között!

Röplabda: ismét a legjobbak között!

2020. szeptember 25. (péntek)

Az idei szezont az Extraligában kezdte meg a Dunaferr SE röplabda csapata, melynek vezetése és játékosai is merész célokkal vágtak neki a bajnokságnak.

A karantén alatti edzések engedélyezése is egy lehetőség

A karantén alatti edzések engedélyezése is egy lehetőség

2020. szeptember 25. (péntek)

Elképzelhető, hogy lesznek sportolók, akiknek karanténba kell vonulniuk a tokiói olimpia helyszínén, de számukra is engedélyeznék az edzéseket a jövő nyárra halasztott tokiói nyári játékokat megelőzően a szervezőbizottság elnöke szerint.

Újra pályán a Dunaferr

Újra pályán a Dunaferr

2020. szeptember 25. (péntek)

A Kecskemét elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rögtön döntőkkel indul a világkupa

Rögtön döntőkkel indul a világkupa

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Szeptember 25-én reggel 9-kor rajtol az egyetlen idei felnőtt nemzetközi verseny, a szegedi ICF gyorsasági és parakenu világkupa. Az eseményen 33 ország több mint 400 sportolója vesz részt. Pénteken délelőtt az épek selejtezői mellett már döntőket is rendeznek.

Szezonkezdésre várnak a Villámok!

Szezonkezdésre várnak a Villámok!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Három együttessel venne részt a korosztályos bajnokságokban a DUE DSE kosárlabda szakosztálya, mely egy rangos esemény megrendezését is elnyerte a szövetségtől.

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az, hogy ismét rendeznek különböző sportágakban sporteseményeket, bizakodásra ad okot a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia tekintetében is Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fennállása legeredményesebb bajnoki szereplésének örülhetett Fadd-Domboriban a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya.