Könnyed siker a megyei rangadón

2020. február 26. (szerda) 19:49 - spigott

Végig remekül játszva győzte le 3-0-ra a MÁV Előrét a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi bajnokiján.

Megyei rangadóval, a székesfehérvári MÁV Előre elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB I Liga alapszakasz második körét ma este fél héttől a Dunaferr SE röplabda csapata. Tomanóczy Tibor tanítványai a visszavágás reményében várták a találkozót, ugyanis legutóbbi vereségüket éppen mai vetélytársuktól szenvedték el, s ahhoz, hogy megerősítsék első helyüket a tabellán, mindenképpen győzniük kellett vendégeik ellen.

A kezdésre nem is lehetett panasz, mert sorozatban szerzett négy ponttal vágott neki a meccsnek együttesünk, s bár a vendégek ügyesen kapaszkodtak, hiába jöttek fel 8-7-re, gyorsan váltott a Dunaferr is, mely Mészáros, Laczi és Tomanóczy pontos ütéseivel lépett meg ismét a fehérváriaktól (15-11). Az Előre persze ekkor sem adta fel, két dunaújvárosi hiba után feljött két pontra, ám ekkor sorozatban három támadást is elrontott ellenfelünk, így ismét sikerült meglépnünk öt ponttal (20-15). Innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek, mert a Dunaferr továbbra is sokkal pontosabban játszva húzta be végül viszonylag simán, 25-16-ra az első játékot.

Miklán Klaudia felvételei!

A második elején a fehérváriak voltak élesebbek, ám hiába vezettek többször is három ponttal, a mieink időben ébredtek, s miután sorozatban ötször örülhettek a labdamenetek végén, 10-8-nál már muszáj volt időt kérnie Gazsi Péternek. Ez sem segített azonban a vendégeken, mert együttesünk láthatóan lendületbe jött, s innentől már esélyt sem adott ellenfelének. Röplabdázóink a játék minden elemében jobbak voltak ellenfelüknél, fokozatosan növelték előnyüket, s az első szetthez hasonlóan sima, 25-16-os részsikerrel léptek újabbat a remélt győzelem felé.

A lendület a harmadik játszmára is megmaradt, mert 2-2 után ismét egymás után öt pontot szerzett a Dunaferr, mely újra leszakította ellenfelét, s mint az később kiderült, ezzel el is döntötte a mérkőzést (7-2). A fehérváriak ugyanis innentől már semmi ellenállást nem tudtak kifejteni, s hiába kértek újból időt, a Dunaferr könnyedén növelte vezetését, s 20-10-nél már tényleg csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyeri az utolsó játékot. Ekkor jött egy kisebb hullámvölgy azért a mieink játékában is, de Tomanóczy Tibor még időben rendbe tette a fejeket egy időkéréssel, így együttesünk visszaállította korábbi előnyét, s egy 25-15-re megnyert szettel zárta le a mérkőzést (3-0).

Dunaferr SE – MÁV Előre-Bericap 3-0 (16, 16, 15)

Dunaferr SE: Ambrus, Balázs, Tomanóczy B., Laczi, Iván B., Quintz, Majoros, Hatvany, Iván G., Kecskeméti, Mészáros, Sümegi (liberó), Gebhardt Á. (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MÁV Előre: Arató, Szőke, Gazsi, Náhol, Neukum, Hortobágyi, Tóth, Kholmann, Yanier, Salton, Stefanovics, Szentesi (liberó), Takács (liberó). Vezetőedző: Gazsi Péter.

A rovat további hírei: Sport

A közösség érdekeit figyelték!

A közösség érdekeit figyelték!

2020. április 08. (szerda)

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 07. (kedd)

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

2020. április 07. (kedd)

Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív.

Nem pihennek a röplabdázók

Nem pihennek a röplabdázók

2020. április 06. (hétfő)

Bár mindenkinek hiányzik a labda, amíg lehet, maximális fegyelemmel dolgoznak tovább a dunaújvárosi röplabdázók.

A mozgás az élete!

A mozgás az élete!

2020. április 06. (hétfő)

A vízilabda után a TRX felé vette az irányt, s ma már több mint ötven embernek tart napi edzéseket Zsámbok Lili.

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020. április 05. (vasárnap)

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

2020. április 04. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.