Könnyed siker a megyei rangadón

spigott - 2020. február 26. 19:49

Végig remekül játszva győzte le 3-0-ra a MÁV Előrét a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi bajnokiján.

Megyei rangadóval, a székesfehérvári MÁV Előre elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB I Liga alapszakasz második körét ma este fél héttől a Dunaferr SE röplabda csapata. Tomanóczy Tibor tanítványai a visszavágás reményében várták a találkozót, ugyanis legutóbbi vereségüket éppen mai vetélytársuktól szenvedték el, s ahhoz, hogy megerősítsék első helyüket a tabellán, mindenképpen győzniük kellett vendégeik ellen.

A kezdésre nem is lehetett panasz, mert sorozatban szerzett négy ponttal vágott neki a meccsnek együttesünk, s bár a vendégek ügyesen kapaszkodtak, hiába jöttek fel 8-7-re, gyorsan váltott a Dunaferr is, mely Mészáros, Laczi és Tomanóczy pontos ütéseivel lépett meg ismét a fehérváriaktól (15-11). Az Előre persze ekkor sem adta fel, két dunaújvárosi hiba után feljött két pontra, ám ekkor sorozatban három támadást is elrontott ellenfelünk, így ismét sikerült meglépnünk öt ponttal (20-15). Innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek, mert a Dunaferr továbbra is sokkal pontosabban játszva húzta be végül viszonylag simán, 25-16-ra az első játékot.

Miklán Klaudia felvételei!

A második elején a fehérváriak voltak élesebbek, ám hiába vezettek többször is három ponttal, a mieink időben ébredtek, s miután sorozatban ötször örülhettek a labdamenetek végén, 10-8-nál már muszáj volt időt kérnie Gazsi Péternek. Ez sem segített azonban a vendégeken, mert együttesünk láthatóan lendületbe jött, s innentől már esélyt sem adott ellenfelének. Röplabdázóink a játék minden elemében jobbak voltak ellenfelüknél, fokozatosan növelték előnyüket, s az első szetthez hasonlóan sima, 25-16-os részsikerrel léptek újabbat a remélt győzelem felé.

A lendület a harmadik játszmára is megmaradt, mert 2-2 után ismét egymás után öt pontot szerzett a Dunaferr, mely újra leszakította ellenfelét, s mint az később kiderült, ezzel el is döntötte a mérkőzést (7-2). A fehérváriak ugyanis innentől már semmi ellenállást nem tudtak kifejteni, s hiába kértek újból időt, a Dunaferr könnyedén növelte vezetését, s 20-10-nél már tényleg csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyeri az utolsó játékot. Ekkor jött egy kisebb hullámvölgy azért a mieink játékában is, de Tomanóczy Tibor még időben rendbe tette a fejeket egy időkéréssel, így együttesünk visszaállította korábbi előnyét, s egy 25-15-re megnyert szettel zárta le a mérkőzést (3-0).

Dunaferr SE – MÁV Előre-Bericap 3-0 (16, 16, 15)

Dunaferr SE: Ambrus, Balázs, Tomanóczy B., Laczi, Iván B., Quintz, Majoros, Hatvany, Iván G., Kecskeméti, Mészáros, Sümegi (liberó), Gebhardt Á. (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MÁV Előre: Arató, Szőke, Gazsi, Náhol, Neukum, Hortobágyi, Tóth, Kholmann, Yanier, Salton, Stefanovics, Szentesi (liberó), Takács (liberó). Vezetőedző: Gazsi Péter.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.