Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Öcaline - 2020. február 13. 20:23

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

Az egész várost foglalkoztatta az utóbbi időben, hogyan alakul az ISD Dunaferr Zrt. jövője. A találgatásoknak immár vége, a Vasas Szakszervezeti Szövetség ugyanis megállapodást kötött a gyár menedzsmentjével. Két közlemény következik – a téma fontosságára tekintettel betűhíven!
A Vasas Szakszervezeti Szövetség közleménye (február. 12.):
Szakszervezeti sikerről számolhatunk be: A mai napon 16.30-ra az Orosz Föderáció nagykövetségéhez bejelentett, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség által szervezett tüntetés elmarad, mivel a délelőtt során a Dunaferr cégvezetése és a szakszervezetek képviselői tárgyalóasztalhoz ültek, és megállapodást kötöttek. Megegyeztek egy kétlépcsős bérfejlesztésben, amit az inflációhoz igazítottak, és leállították a létszámleépítést. Gratulálunk a dunaferres kollégáknak! A részletekről a későbbiekben adunk tájékoztatást. Hajrá, Vasas!

Dunaújváros önkormányzatának közleménye (február. 12.):
Dunaújváros önkormányzata örömmel értesült arról, hogy a Dunaferr és a szakszervezet közötti tárgyalások eredményeképpen a két félnek sikerült megállapodni a főbb feltételekben és egy kölcsönösen előnyös, a munkavállalóknak és a munkaadónak is megnyugtató megoldás van kilátásban. Ennek köszönhetően a szerdára, az Orosz Nagykövetség elé tervezett tüntetés is elmaradt. 
Mivel az ISD Dunaferr esetében egy magáncégről van szó, önkormányzatunknak semmilyen lehetősége nincs befolyásolni a folyamatokat. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy az az érdekünk, hogy a Vasmű jól működhessen, az ott dolgozók pedig elégedettek legyenek. A május elseje után két lépcsőben megvalósuló bérfejlesztés ezt teszi lehetővé. Az pedig a város és az itt dolgozók szempontjából különösen előnyös hír, hogy az októberben bejelentett csoportos létszámleépítést a Dunaferr visszavonja. 
Bízunk abban, hogy a Dunaferr menedzsmentje sikerrel kezeli az acélipari válság miatt kialakult helyzetet, önkormányzatunk lehetőségeihez mérten minden segítséget megad ehhez.

(Szöveg: Nemes Orsolya; fotó: Miklán Klaudia)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

A vasmű vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester

A vasmű vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester

2024. már. 13.

A vasmű a LIBERTY Steel Group tulajdona és LIBERTY Dunaújváros néven üzemel tavaly október óta. A héten a cég indiai vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester.

LIBERTY: térségi gondok, helyi kérdések

LIBERTY: térségi gondok, helyi kérdések

2024. feb. 23.

Szaporodnak a kérdőjelek és a súlyos válságra utaló tényezők a vasművet privatizált LIBERTY Steel térségi egységeiben – összeállításunk cseh és román példákkal szolgál, ráadásként pedig azt a kérdéssort is megismertetjük olvasóinkkal, amit a helyi cégvezetésnek tettünk fel.

Portfolio: "csak vegetál a megmentett a dunaújvárosi vasmű"

Portfolio: "csak vegetál a megmentett a dunaújvárosi vasmű"

2024. feb. 11.

Terjedelmes összeállításban számol be a vasgyár helyzetéről a Portfolio gazdasági portál; arról is írnak,, hogy mindeközben az új tulajdonosról súlyos dolgok láttak napvilágot.

Rengeteg a kérdőjel a vasmű működése terén

Rengeteg a kérdőjel a vasmű működése terén

2024. feb. 03.

Az örömteli bejelentéseket szomorú tények árnyékolják, miközben a LIBERTY cégcsoport térségi szereplőinél sorra-rendre vészterhes hírek látnak napvilágot. A vasmű helyzete a gyárkapun belülről származó információink szerint sem éppen rózsás.

Leépítésről döntött a vasgyár új vezetése

Leépítésről döntött a vasgyár új vezetése

2023. nov. 21.

Az alvállalkozói elbocsátásokról a hvg.hu közölt terjedelmes összeállítást – a lap szerint több száz munkavállalót érint a rapid döntés.

Tematikus térképtárlat a papírmúzeumban

Tematikus térképtárlat a papírmúzeumban

2023. nov. 20.

Új tematikus tárlat nyílt a Magyar Papírmúzeumban; a különleges kollekciót felvonultató, dunaújvárosi gyűjtők kincseit is bemutató kiállítás egészen tavaszig látható a Papírgyári úti intézményben.

Dunaferr: tételes szakszervezeti közlemény a leállásról

Dunaferr: tételes szakszervezeti közlemény a leállásról

2023. aug. 10.

Minimalizált termelés, részletes menetrend, de a lényeg: három hónap üzemszünet. Az érdekképviseletek közleményét lényegi változtatás nélkül közöljük – íme.